Lotus och Cecinas födelsedagstårta!!

I går var vi hos mamma och åt lunch, och jag passade på att fota Lotus! Åh, trots att jag träffar honom så pass ofta kan jag inte sluta att bli imponerad över vilken maffig kille han faktiskt är! Han är så vacker och majestätisk, och jag kan bara kan stå och titta på honom och njuta <3

Men visst svider det lite att han inte vill komma till mig och gosa längre, utan han bara väljer sin nya matte! Klart det är jätteskönt att han trivs, men nog hade jag hoppats att han skulle bli lite glad över att se mig i alla fall...

När vi kommit hem var det dags att uppvakta födelsedagsbarnet Cecina =) Maya som först hade målat en fin ny matskål till henne gjorde hjärtformad fisktårta av torsk, lax och kattgodis som hon serverade i presenten! Gissa om hon blev glad... mest åt tårtan tror jag då förstås. För hon åt nästan halva på direkten, och sen gick hon tillbaka flera gånger under kvällen och mumsade tills skålen var nästan ren. GRATTIS igen lilla skruttan <3


Ett år med Flodkullen=)

Tänkte presentera alla födelsedagsbarnen, och jag kan inte annat än förundras ännu en gång vad som händer på ett år med en liten kattunge. Tänk då de kommer ut små och blöta och ryms i handflatan, och nu är de stora härliga sibbar som förgyller sina familjers vardag! Åtminstone om jag talar för oss, för vårt liv skulle vara bra mycket tråkigare om vi inte hade haft yrvädret och charmtrollet Cecina här hemma <3 och av de rapporter jag får från familjerna resten av kullen bor hos, tror jag de känner likadant =)

STORT GRATTIS hela gänget önskar vi, och vi hoppas ni får en underbar födelsedag!!!

Först ut var Olona, hon födder kl 17.10 och vägde 98 gram. Lustigt nog ringde Niklas som idag är hennes husse minuten efter för att höra sig för om en kattunge ;-) Kan det ha varit ödet?

Olona 2 dygn gammalOlona 4 veckor


Olona sommaren 2011


Som nummer 2 ut var Liris, hon kom kl 17.30 och vägde 111 gram. Denna lilla snöprinsessa som Marie hade väntat på så länge kom precis som på beställning =)

Liris 2 dygn gammal


Liris 4 veckor


Liris 1 år ute på tomten, kolla ögonfärgen <3 


Som nummer 3 ut var Po, han föddes kl 17.45 och vägde 114 gram. Även han liksom Liris var precis som på beställning. Ingrid hade önskat en avelshane, och Po var precis vad vi hoppats på!

Po 2 dygn gammal


Po 4 veckor


Po 1 år som just nu väntar på att få börja träffa tjejer, och ska förhoppnignsvis bli pappa i höst!
  

Nummer 4 var isbjörnen Isonzo, han föddes kl 18.30 och var störst i kullen med sina 119 gram. Där hade vi Vilma med familj som väntat på en hane ända sedan förra kullen, som genast förälskade sig i Isonzo <3

Isonzo 2 dygn


Isonzo 4 veckor


Isonzo ett år gammal, och en stor mysig nallebjörn
 

Sedan sist av alla, som nummer 5 kommer vår lilla Cecina. Hon föddes kl 19.10 och vikten var 102 gram. En blå katt var en liten överraskning, och hon charmade snabbt hela vår familj. Planen var att gå vidare på något sett med denna kullen, och egentligen skulle hon stannat på foder. Men då situationen mellan Nessa och Moira inte var hållbar, så vände vi på steken och placerade om Nessa och sparade Cecina hemma i stället. Ett svårt beslut, men med facit i hand helt rätt, för Nessa mår så otroligt bra med dottern Liris nu, och Cecina och Moira är väldigt goda vänner =) Cecina är för övrigt husses katt <3

Cecina 2 dygn


Cecina 4 veckor


Cecina 1 år, använder en av bilderna från förra inlägget bara för att det ska bli lika för alla =)


Kan också visa upp deras vackra mamma, som förhoppningsvis väntar smått igen i mitten av november <3
 


 
 
 

Cecina 1 år idag.. hipp hipp hurra!!!

Idag fyller Cecina och resten av Flodkullen 1 år. Tänk vad tiden går fort, och nu kanske de ska få småsyskon i november!! 

Som jag skrev i går var Marie här och fotograferade katterna, och här kommer Cecinas bilder <3  

Det kommer snart ett inlägg med alla vackra flodkatterna och ett STORT GRATTIS till dem, men först de nya fina bilderna på Cecina:I eftermiddag ska Maya "baka" en fisktårta till henne, och hon ska på en fin present som hon gjort <3 GRATTIS vår lilla solstråle!!  

Bildkavalkad på Moira

Idag kom Marie, Leo och Noel på besök och Marie hade kameran med sig. Vi tog ut katterna i sele för att försöka ta någon bra bild på dem, och jag kan bara säga åter igen att Marie gör underverk med kameran!! Jag tyckte katterna hela tiden tittade åt fel håll, att de sprang iväg och att det var fel ljus och fel allting....men tydligen inte när man kan trolla som Marie kan =)

Börjar med en riktig fotobomning på Moira som i mina ögon är väldigt fin just nu!

Här på altanen
Sedan på gräsmattan där det gröna gör sig bra mot ögonfärgen =)
...och till sist inne i klätterträdet... vad hade man inte gjort för en sån eyeliner <3
Tack igen Marie för att du är så himla bra och snäll! Kram på dig! 

 

Kärlek uppstod direkt =)

Eftersom Nessa var väldigt höjljudd under gårdagen bestämde jag mig för att prova att släppa ihop Boris och henne direkt då jag kom hem från Valbo i går kväll. Tog in buren till rummen där Nessa var för att de skulle få nosa lite på varandra, och direkt började Nessa purra och kvittra. Jag öppnade burdörren och Nessa började kvittrande och efterhängset jaga stackars Boris runt köket så han hade inte en chans att nosa in sig och kolla var han kommit.

Jag ser att de kommer överens och lämnar dem ensamma och en kvart senare så kommer första parningen. Nu blir det 3 långa veckor till av väntan för att se om detta försök gick bättre. Men det känns som att oddsen är betydligt bättre denna gången, eftersom Nessa uppenbarligen var helt redo då han kom hit!

Här kommer en bildkavalkad på kärleksparet!

Hej, dig känner jag igen
    

Du var nog ännu snyggare än jag mindes <3


Luktar spännande

 
Puss på dig


Pang på bara.... 


Rull och snurr efteråt


Tvätta sig är också viktigt


.. även för Boris så klart


Vad tror du älskling, är du redo för en omgång till? prrrrrr

Nessa inte dräktig, samt Tuss (Aurora) <3

I helgen talade Nessa om för matte och husse att det inte alls blev några bebisar när hon hade dejt med Boris. Hon började jama och prata en massa redan i fredags, och under helgen har hon blivit mer och mer kelig, pratig och hon ålar och ropar en del och berättar på sitt sätt att hon nog vill träffa den där stiliga killen igen! 

Så igår hämtade jag hem henne till oss, och nu väntar vi på att hon ska komma i riktigt höglöp innan vi åker och hämtar hit fästmannen igen. Tror de parades för tidigt i löpet förra gången, så jag vill vänta tills hon kommit igång ordentligt detta försöket. Tror dessutom hon kommit av sig lite då hon bytte miljö, så även om hon är väldigt kelig och rullar runt och kråmar sig för en mus med kattmynta tror jag nog vi väntar lite till innan vi hämtar Boris!

Sen har jag glömt att lägga ut några bilder som jag fick från Tuss (Auroras) familj från sommaren, och några av alla utflykter de gjorde. Tuss har hängt med på allt och hon är som en hund <3 Har idag anmält henne och de andra tjejerna till utställning i Stockholm 5-6 november, då jag hoppas på att Tuss ska bli avelsgodkänd.

Midsommar i Stockholms skärgård - Tuss 4,5 månad gammal
Tuss och matte Annika på beachen i Österlen, Tuss drygt 5 månader


Då övriga familjen gjorde Skara sommarland osäkert, tog Tuss som inte kunde vara med där, husse med sig och åkte på egen utflykt. Vad sägs om Gris-spotting i Skara.... spännande värre

Månadens sibbe... igen =)

Tänk vad vi kan vara stolta över våra fina katter Marie och jag ;-D Sällskapet Sibirisk Katt har varje månad en tävling där man kan skicka in bidrag på foton på sina katter och sedan får folk gå in och rösta vilken katt som ska få pryda deras förstasida. Det brukar vara ett 10-tal katter med i omröstningen varje månad, och detta år har vi verkligen haft tur. (eller jag skulle snarare säga att Maries proffsiga fotande är den största orsaken ;-) )

I januari var det Cecina som blev månadens sibbe (då var det faktiskt jag bakom kameran) och i mars var det Liris tur! Nu i september är det tjejernas mamma Nessa som visas upp med denna vackra bild som Marie tog när de var på utflykt i somras!

Är hon inte vacker så säg, vår underbara snödrottning <3


Sibbeutställning Sundsvall 2011-09-03

Så var det då äntligen dags för denna stora händelse i Sibir-världen som vi jobbat inför i över två år!! Så skoj att det faktiskt blev av och hittills verkar det som att de som var med tyckte det var en lyckad utställning =)

Jag hade anmält både Moira och Cecina, och fodervärden AnnBritt hade även anmält Björn (Ryzhko). Moira fixade bedömningen jättebra, tog sitt 5:e CAGCIB och var inte alls så missnöjd som hon brukar vara på utställning, och Cecina var också jätteduktig även om hon när det drog ut för mycket på tiden surade ihop, och fick gå tillbaka till buren som 2:a av 4 katter i hennes grupp och klass. Väl tillbaka i buren förstod vi varför, då hon kastade sig i lådan för att göra "nummer 2". Inte lätt att vara kisse och inte kunna säga att man är nödig ;-)

Björn ställdes för allra första gången och var cool som vanligt! Han fick sitt CAP cert och kommer säkert att ställas ut fler gånger!

Här är några bilder som Marie tagit. Eftersom jag inte hade kameran med mig har jag inte en enda egen bild, men Marie är så snäll och låter mig låna hennes! Tack!!

Här är vackra Gino (Lince´s Giorno) ur Moiras första kull: 
  

Susanne och Laxforsens Dasher under bedömning
Jag, Maya och Moira väntar på vår tur:


Raymond gav Moira en fantastisk bedömning <3


Moira inte allt för glad, men sköter sig jättefint ändå


Matte lyssnar på vad domaren säger


Nu "bara" 3 cert kvar till Grand!


Cecina hos domaren Aliosha Romero


Cecina fick också en jättefin bedömning, och kom 2:a av 4 tjejer i samma klass.  


Vackra Lince´s Liris i sin fina rosa/grå bur <3 


Maya fick bära fram Björn till domaren =)Underbara kattungar!

I helgen har det varit fullt upp med utställningen. Som ni säkert vet har vi arrangerat världens första utställning för bara Sibirier, och det var jätteroligt. Mer om detta kommer i ett eget inlägg senare.... Hoppas att jag ska kunna få knycka (blink blink) några bilder från Marie att lägga ut eftersom jag inte ens hade med kameran, då jag visste att det inte skulle bli någon tid att fota, eftersom jag även var funktionär!

Susanne från Laxforsens bodde hos mig i helgen, och då passade vi på att hälsa på Lotta (Atoll´s) och hennes underbara kattungar. Pappa till kullen är Giorno ur Moiras första kull, och de var nog bland de finaste kattungar jag någonsin träffat!! Helt bedårande och alla fyra töserna i olika kulörer. Fina och jämna i typen!!

Tack Lotta för att vi fick komma och våldgästa och tack för smarrig paj!!!

Här är sötnosarna - Maya fotade som vanligt:

Adina


Askina:


Amorosa:


Anemone:


Tycker nog vi vore värda en guldmedalj för att vi åkte därifrån utan att ha kattnappat en enda av dem <3

RSS 2.0