2 veckor kvar och lugnet har lagt sig!

Jag hade tänkt lägga ut en massa fina bilder från utställningen som jag fått från olika håll, men tycker det är lika bra att länka till sidorna där de redan ligger ute. Marie fotade massor (ska inte avslöja hur många bilder du tog Marie ;-) men både bilder och film kan ni se på Nessis sida. Sen fotade även Ingrid en massa och bilder och länk till hennes fotalbum finns på Isrosens blogg. Det finns också bilder på Seras och Isonzos bloggar =) Tur det finns folk som är duktiga med kameran då jag själv inte hinner med!  

Men en bild på den fina pokal, som Nessas kattungar kammade hem åt henne då hon blev bästa avelshona, kan jag i alla fall lägga ut:Nu är det lite lugnt och skönt här efter diverse olika aktiviteter och utställningen mm. Skönt att varva ner lite nu innan Moira ska föda, och idag är det två veckor kvar tills beräknad födsel. Moira är kontaktsökande och sover mycket och i går då hon låg i mitt knä kände jag fosterrörelser <3 Det är så mysigt, och det är egentligen först då man inser att det bor någon där inne! Hon har gått upp nästan 900 gram och gissningen är fortfarande 2 ungar.

Här är ett par bilder på den blivande modern. Ögonfärgen gör sig verkligen rättvisa då man fotar utan blixt:

Cecina den lilla busungen väger nu 2 kilo och härjar som aldrig förr. Moira blir mer och mer van vid hennes framtåg, men kommer Cecina i attack för mycket så anser moster att nu får det vara nog.

Här är en bildbombning på henne från i dag med blandad fotokvalitét: (inser att jag kanske skulle ha kammat henne på bröstet innan jag tog fram kameran ;-) ) 

Vilken helg!!!

Har varit på utställning även idag!! Cecina var den enda som fick följa med idag, och det var rätt skönt att bara ha en katt att hålla koll på när hon skulle upp till domaren!

Idag blev det ingen plats i panelen utan Cecina blev slagen av en supersöt Ragdollbebis. Däremot fick hon en fantastiskt fin bedömning av domare Maud Olsen Johansson.

Typ - Lovande baby! Utmärkt lång kropp. Utmärkta rektangulära proportioner
Huvud - Lovande bred rundad massiv form, Utmärkt profil, Gott djup ..(gick ett att läsa vad)
Ögon - Utmärkt form, härlig look
Öron - Utmärkt medium stora, fin placering
Päls - Utmärkt baby kvalitét
Svans - Utmärkt medium lång
Konditon - Utmärkt
Allmänt intryck - Härlig baby, Snäll

Det tycker jag inte man kan klaga på ;-) Däremot tyckte hon inte direkt om att vara på domarbordet, så vi måste nog köra lite hårdträning nu i vår. Det blir Umeå nästa gång i april.

Po ställdes också ut idag! Han fick EX1 och blev NOM till panelen ;-) Stort grattis till lilla gubben och till Ingrid och familjen Vinderå!!! Sera ur dygnskullen var också där idag. Även hon fick en strålande bedömning och domaren Veikko överöste henne med komplimanger, och hon fick EX1 och blev BIV <3 Grattis Anna-Lena och Johanna!! Sera har för övrigt också fått en egen blogg nu. Jätteskoj!

Ingen kamera med idag heller, och till min förvåning hade inte heller Maya knäppt några bilder! Jag får hoppas på er andra att ni var mer alert med kameran! 

Lång men rolig utställningsdag!

Pustar ut efter en lååång dag på utställning. Jätteskoj men väldigt matt efter att ha varit 12,5 timme i hallen! Ställde kullen, Nessa och Cecina + var domarvärd tillsamans med en till tjej åt 12 domare!! Men det gick toppenbra =)

Kullen blev 2:a av 3. Förlorade mot en supersnygg Ragdollkull, men vann över en annan jättefin och jämn kull! Alla 4 kattungarna som ställdes ut (Olona kunde inte vara med) fick jättefina bedömingar både på kullbedömingen och individuellt. Alla 4 fick EX1, Liris slog mamma och brorsan och blev BIV!!! Alltså snyggare än mamma Nessa =) och Po var nära panelen, och min underbara Cecina blev NOM och fick komma i panel!!! Nessa tog sitt 3:e CAGCIB men tyckte som vanligt inte det var så skoj, även om hon var väldigt lugn och fin i buren!

Gino ur förra kullen vann också i sin klass i konkurrens, och blev även BIV även han och vann över sin pappa!! 

Dessutom som en bonus blev Nessa BIS avelshona kategori 2, så det var en riktigt lyckad dag idag!!!

Själv fotade jag ingenting, men jag hoppas att jag kan få några bilder av de som gick runt med kamerorna!!

Nu ska jag slänga mig i soffan med ett glas rött och ta igen mig lite. I morgon är det Cecina och på som ska ställas ut. Även Po och Sera ur förra kullen kommer då, så nu ska jag ladda inför morgondagen!

Lyckan att vara kattuppfödare!

Har precis fått rapporter från tre av mina kattungeköpare, och måste bara få poängtera vilken otroligt underbar sak det är det här med kattuppfödning är. Okej att det tar massor med tid, och att jag kanske borde lägga lite mindre tid på allt som har med katterna att göra, och lägga mer energi på hemmet till exempel, men det ger så otroligt mycket tillbaka!!

Bortsett från den glädje mina egna katter ger mig hemma, och den känslan man får då de kryper upp mot halsen och spinner, eller då de hittar på tokiga saker så man viker sig dubbel av skratt, så finns det även så mycket annat med katterna och uppfödningen som förgyller tillvaron! Barnen och maken tycker också det är jättemysigt med kattungar i huset, och Maya längtar utställningar lika mycket som mig!

Tänk sedan alla fantastiskt trevliga människor jag lärt känna under de nästan 4 år jag har haft katt. Både andra uppfödare, kattungeköpare och människor som ställer ut sina katter. Så många människor som jag aldrig annars skulle ha haft förmånen att få lära känna!

Sen den underbara tid då man planerar och förbereder en parning, och all spänning som är då man väntar på löp och om de kommer att tycka om varandra och så vidare. Sen om allt funkar och katten blir dräktig – ja, då är den en pirrig väntan på att kattungarna ska komma. En viss oro också så klart att något ska gå snett, men ändå väldigt spännande. Sedan när en parning lyckats och allt går som det ska, så föjer 12 fantastiska veckor där man får följa de små "underbaringarna" från det att de är så små att de ligger blöta i min hand, tills de är vilda riktiga kraftfulla små katter som härjar runt och klättrar i gardinerna.

Visst är det sorgligt sedan då de ska flytta, men hittills har jag hittat fantastiska hem åt mina små, och det har gjort det jobbiga till något roligt sedan då man får rapporter. Då man får höra hur älskade de är i sina nya hem, och hur mysiga och trevliga individer kattungarna utvecklas till.

Nu i helgen ska vi på utställning igen. Det ser jag jättemycket fram emot =) Förutom att det blir utställningspremiär för Cecina, så ska jag få träffa både Gino och Sera ur dygnskullen. Sen kommer även Isonzo, Po och Liris ur flodkullen och så ska även Nessa ställas ut <3 Utöver detta så kommer jag att få träffa många härliga och katt-tokiga vänner! En del som jag träffar ofta, men som det ändå alltid är lika skoj att prata och umgås med, och även en del som kommer långväga som jag inte träffar allt för ofta!! Det ska bli så trevligt!!!

Jag kände bara att jag ville bubbla ur mig lite om hur härligt och roligt jag tycker det är med denna hobby, eller kanske man kan säga livsstil =)

Här är ett par bilder som jag fick idag på vackra Sera ur dygnskullen. Längtar till på söndag då jag får se henne igen på riktigt <3 Tack Anna-Lena och Johanna !!!Mina vackra flickor!

Oftare och oftare tycker jag att man ser att tjejerna ändå ligger i närheten av varandra, och även om man ibland hör att Moira fräser till mot Cecina så tyr ändå Cecina sig rätt mycket till henne i alla fall! Båda tjejerna gillar till exempel att ligga på golvet i badrummet och njuta av golvvärmen.

Så här såg det till exempel ut nu i kväll - inte tillsammans men ändå nära:


Cecina i närstudie - fråga mig inte vad hon har friserat ena örontofsen med ;-)
Moira som nu har en månad kvar tills bebisarna beräknas komma, har gått upp ca 500 gram hittills. Hon sover ganska mycket och jag tycker man kan se en viss skillnad på formen över ryggen på henne också.


Grattis dygnskullen som fyller 9 månader idag!

Otroligt att det redan gått 9 månader sedan de föddes!! Moiras och min första kull - Giorno, Sera, Notte och Mattina <3 Mattina var på utställning i helgen och fick superfina bedömningar och EX1 båda dagarna. På lördagen var hon nära panelen men föll på mållinjen och kom tvåa i nomineringen!

Sera och Gino ska ställas ut i Sundsvall helgen den 22-23 januari och det ska bli spännande att se vad de tycker om det, och vad de får för bedömningar! Notte vilar från utställningar tills vidare, men jag ska nog så småningom försöka få med mig dem igen också!

Fick nya bilder på Gino och Notte idag, och Gino har även fått en blogg att följa om ni klickar här. Båda killarna har blivit riktiga snyggingar!! Tänk vad roligt det är att få rapporter från sina kattungeköpare =) 

Här är ett smakprov på Gino, fler bilder finns på bloggen:


.. och här kommer en bild på Notte från i julas:
 

Var det någon som sa skidor?

Hjälmen passar, men finns det skidor i min storlek undrar Cecina?

ROSA blev det....

Om två veckor ska jag ställa ut Cecina för första gången, och eftersom hon är blå och en riktig liten prinsessa tyckte jag att jag bara MÅSTE sy ett nytt burskunke till henne. Rosa skulle det vara så klart!!! Köpte två tyger som jag tyckte skulle passa, men jag måste erkänna att det såg mycket mer "snällt" rosa ut i affären - mer åt laxrosa!

Hela dagen idag har jag tillbringat vid symaskinen, och OJ vad rosa det blev!! Hade inte riktigt tänkt att det skulle bli SÅ intensivt, men å andra sidan lär ju ingen missa lilla sötnosen då ;-)

Cecina var väldigt hjälpsam med sömnaden, och vid ett par tillfällen fick jag lyfta undan henne så att hon inte skulle komma i vägen för saxen!

Här provligger Cecina sin nya burklädsel:

Cecina blev månadens Sibiriska katt Januari!

Är så stolt för min lilla prinsessa har vunnit röstningen om månadens sibbe på Sällskapet Sibirisk Katts hemsida denna månad! Konkurrensen var stenhård och många fina katter var med och tävlade. Cecina kommer därför att få pryda deras hemsida under en månads tid =) Bilden finns här på SäSK förstasida!

Men jag visar upp den på bloggen också så klart <3 På bilden är Cecina 8 veckor gammal.Tack till er som röstat på henne!

Oj, oj - vem kunde tro det?

Som ni kanske minns så hade Moira herrbesök för några veckor sedan, och tänka sig! De tappra försöken lyckades trots Björns alldeles sagolikt söta "ostkroksteknik" (Läs inlägget från den 9 december). Blev lite fundersam då hennes dräktighetstecken var lite väl i överkant för att kännas som en riktig skendräktighet, så idag tog jag henne till veterinären för ett ultraljud - mest för att utesluta dräktighet, men oj vad fel jag hade ;-)

Ingen stor kull lär det bli, men han såg i alla fall två små fosterblåsor där inne och allt såg bra ut! Nu håller vi så klart tummarna för att dräktigheten fortskrider som den ska och att vi får småttingar i huset igen kring den 12 februari!

Nu väntar spännande tider för Björn eftersom han visat att han "kan". Tre damer till står och stampar och väntar på att träffa honom <3


Gott Nytt År


RSS 2.0