Julles kattungar hemma hos Nikopeja´s är nu nästan 3 veckor gamla!

Måste få visa upp Julles underbara små kattungar som han fick den 8 februari hemma hos Eva Gunnarsson,  Nikopeja´s uppfödning,  Mamma till kullen är Sanna (S*Nikopeja´s Syuzanna) och kullen stamtavla hittar ni här.
 
Fyra härliga röda killar blev det, och så en enda tjej - en ljuvlig padda <3
 
Hör gärna av er till Eva om ni är intresserade av någon av dessa sötnosar :) Mer information finns på hennes hemsida 
 

Några bilder på de blivande föräldrarna.

Nu är det bara 3 veckor kvar tills Novas och Julles kattungar ska komma till världen. Nova är inte lika tjock som hon var förra dräktigheten så det blir nog inte 7 stycken denna gången, men hon ser ut att må bra och hon är lekfull och tillfreds med livet.
 
Kan även meddela att S*Lince´s Cuneo nu flyttat till en ny familj och det verkar gå jättebra för honom <3 Tack snälla Helena och Martin för att ni redan tagit "storpojken" som vi kallade honom som liten, till era hjärtan. Ser fram emot att komma och hälsa på framöver :)
 
Här är några bilder på Nova och Julle från idag när de låg och njöt i vårsolen <3 Jag bara älskar Novas ögonfärg!
 
Så den stolta blivande fadern, som just nu är i sommarpäls =)
 

Ev. en till kull på gång <3

Nu när Nova har ungefär 4 veckor kvar av sin dräktighet, så har även Minessa (S*Lince´s Genova) kommit i löp, så just nu är hon nere i Stockholm och dejtar stiliga Prohor (S*Kitezj-Grad Prohor af Alabor). Då jag själv har så mycket kring mig just nu så har mina underbara fodervärdar satt sig i bilen och kört de 70 milen från Umeå till Stockholm för att hon skulle få paras. Förlåt alla andra uppfödare i landet för att jag knyckt de allra bästa fodervärdarna man kan ha i Ewa/Arne och Annika/Bernt (som har Kia S*Lince´s Arancia).... jag är hemskt ledsen att jag är så egoistisk ;-) Nä, det är jag egentligen inte men jag är så otroligt glad över att jag hittat de allra bästa <3
 
Hur som helst, Minessa har varit hos Prohor sedan i torsdags kväll och det har bevittnats flera riktiga parningar så nu håller vi tummarna för kattungar kring den 19-20 april. Kullen kommer att växa upp hos Ewa och Arne i Umeå, och stamtavlan hittar ni här. En riktigt spännande kombination av både linjer och typ :) Tack till Lotta och Galina som tipsade om denna hanen, och tack till Jenny med familj som lånat ut honom åt oss!!! När jag ändå håller på vill jag såklart sända tusen tack-kramar till Ewa och Arne och även Katarina Sjöberg vill jag sända en kram till som varit värdinna och låtit Ewa och Arne bo hos er dagarna i Stockholm. Ha ha, börjar snart kännas som ett tal på Oscarsgalan det här eller nåt...men jag är bara så jätteglad över alla härliga vänner jag har!
 
Här kommer några bilder på kärleksparet som jag fick idag av Katarina :)
 
Snyggingen Prohor 
 
Minessa passar på att leka lite mellan akterna
 
.... och så bildbevis på att tycke uppstått mellan dem <3 Blyga var de då inte i alla fall....
   

Cuneo behöver ett nytt hem!

Stora stiliga Cuneo ur Stadskullen behöver ett nytt hem. Han är född i oktober 2013, och är alltså drygt 1 år gammal, och han bor i närheten av Örnsköldsvik. Tyvärr kommer han inte så bra överens med familjens små barn, och hans lekar är lite väl våldsamma vilket gör att barnen blir rädda och inte längre vågar leka med honom, och det gör att familjen känner att det ohållbart och inte rätt mot någon part att ha honom kvar.
 
Därför känner vi att det vore jättebra om han kan få komma till ett hem utan små barn, och gärna till någon som är van vid katter. Finns det en möjlighet att vara ute är det också jättebra eftersom han, liksom de flesta Sibiriska katter, är en väldigt aktiv kisse. Endera så att man bor lantligt och han kan få gå fritt under ordnade förhållanden, eller om man har möjlighet till rastgård eller promenader i koppel. Jag ser inte andra djur som något hinder, men man bör känna att man har tid att ägna åt honom.
 
Cuneo är kastrerad sedan han var ca 6 månader gammal, och hans stamtavla finns här Bilder på hur han såg ut som kattunge finns på min hemsida www.lince.se under Kattungar/planer och Stadskullen.
 
Känner du att rätt hem åt honom kanske finns hos dig, hör av er till mig via mail: kicki (at) lince.se så förmedlar jag kontakten med ägaren, så får ni veta lite mer! 
 

Vi väntar kattungar igen kring den 16 mars :)

I torsdags var vi och kollade Nova med ultraljud, och vi kunde se att det var ett helt gäng små fosterblåsor i magen på Nova <3 Det känns så spännande, och jag är otroligt kattungesugen igen! Dessutom är detta min drömkull mellan våra egna katter som bor här hemma Nova (GIC S*Laxforsens Supernova of Lince´s) och Julle (GIC S*Juliy Manchzhury) Stamtavlan på den väntade kullen hittar ni här. Kattungarna kan bli brunmönstrade som Julle eller blåmönstrade som Cecina. Så därför är det dags att börja uppdatera bloggen oftare igen, för nu hoppas jag på lite mer aktivitet här hemma :) 
 
Både Julle och Nova är HCM testade i december 2014 med fina hjärtan, och de är otroligt snälla och har ett underbart temperament båda två så jag tror verkligen på denna kullen. Dessutom är båda två rastypiska och har gått jättebra på utställning, så jag tror även på utseendet på denna kull. De fick båda två diplom från SVERAK för att det gått så bra under det senaste årets utställningar så jag är väldigt stolt över mina stiliga kissar <3 
 
       

RSS 2.0