Kattungarna 1 vecka redan!

Idag fyller småkillarna 1 vecka <3 De har båda vuxit massor och är mer än dubbelt så stora som då de föddes redan. Lasse säger att man ser vem som är deras pappa.... så storleken på baken? Förstår inte alls vad han menar *skrattar* Julle som blivit så smal och smärt nu :)
 
Fortfarande otroligt lika varandra, men man ser mer skillnader när man ser dem på bild än när man studerar dem i verkligheten. Ingen av dem är speciellt "pipiga" utan de verkar nöjda och tillfreds även när vi lånar dem och pussar på dem. Nu längtar vi tills de öppnar sina blå, så man får ännu mer sötchock när man tittar på dem <3
 
Ettan
Tvåan
Fick även ett par nya bilder från Arne i Umeå på Minessa <3 Det är nu drygt 3 veckor kvar tills hon är beräknad att föda, och man ser nu att hon börjar få lite mage. Tycker hon är så lik pappa Julle när hon ligger och sover i sitt träd:) Ser verkligen fram emot att få se vad hon gömmer i magen <3 
 

Till slut så kom de <3 <3

Efter nästan en hel veckas väntan och vakande, så kom äntligen Novas och Julles kattungar ut. När hon väl satte igång med riktiga värkar gick det fort, även om hon jobbade på länge innan hon började få krystvärkar.
 
Den lilla hona som jag planerat att spara ur den här kullen får jag däremot vänta på. Det blev två helt underbara små killar som är pappa upp i dagen <3 <3 Men ingen tjej så långt ökat kan se! Som tur är så är Julle bara chippad nu (kemiskt kastrerad) vilket innebär att jag faktiskt har chansen att göra om parningen nästa år. Normalt upprepar jag aldrig en parning, men det känns som om jag vill göra ett undantag denna gången, eftersom jag drömt om den där lilla tjejen ända sedan Julle kom hit för snart 2,5 år sedan.
 
Hur som helst, de två prinsarna vägde 109 och 110 gram och hade ökat i vikt redan i eftermiddag. Mjölkbaren är överfull och jag är rädd att Nova riskerar mjölkstockning. Namntemat ser ut att bli efter Pinocchio :) Disneyfilmen är ju gjord efter den italienska sagan som skrevs redan på 1880-talet, så det kändes lite skoj när det blev två grabbar. Pinocchio och Gepetto kommer de att heta i stamtavlorna <3 <3 Vem som blir vem vet vi först när de blivit lite större, och den första killen valts ut av sin nya matte, husse och lillhusse. 
 
Båda kattungarna har redan tilltänkta familjer som väntar och längtar efter dem <3 <3
 
Knyckte dem några sekunder från Nova då hon åt så jag fick ett par bilder på dem:
 
Killen vi nu kallar ettan:
 
Killen vi nu kallar tvåan:
 
Måste lägga in en lite bild på deras namn-förebilder också :)
 
 

Vi väntar och väntar!

Idag är det dag 65 i Novas dräktighet, och alltså beräknad födelse. Inga tecken än så länge, och hon äter och är ungefär som vanligt även om hon sover ganska mycket, men det har hon gjort hela sin dräktighet.
 
Tiden släpar sig fram, och eftersom hon fick redan på dag 64 förra gången så har jag liksom väntat ända sedan i lördags att det ska kunna hända något, men icke så nicke. Förra gången fick hon ju hela 7 kattungar och det är inte så konstigt att de kom ut lite tidigare då, så det är bara att ha tålamod och fortsätta vänta :)
 
Hoppas bara allting går lika bra som sist, för visst är man alltid lite orolig innan en förlossning <3
 
Lekte lite med mobilen och fotade henne i mitt knä nyss när hon låg och myste, min lilla knäkatt!
 
 

Väntans tider <3

Nu börjar det närma sig för Nova, och hon sover jättemycket men är fortfarande lugn och verkar inte vara på gång riktigt ännu. Dag 63 idag så på måndag är hon beräknad, men hon kan ju även gå över någon dag. Jag kommer hur som helst att vara hemmavid och hålla koll på henne tills hon fött. Här är ett par bilder på den blivande mamman, liggande på vardagsrumsbordet som den drottning hon är :) 
 
 
Fick även några nya bilder på vackraste Minessa (S*Lince´s Genova) av fodervärdarna Ewa och Arne idag! Minessa visar nu alla tecken på att också vara dräktig med snyggingen Prohor (S*Kitezj-Grad Prohor af Alabor) och deras kattungar är beräknade att komma kring den 19 april! Minessa är verkligen en vacker sibbe-tjej och har utvecklats jättefint trots att hon fortfarande är så  pass ung. <3 en riktigt bra kombination av Julle och Cecina är hon!
     
 

RSS 2.0