Att fotografera 7-veckors kattungar...

... är inte helt lätt!!!

Jag försöker ju få till veckobilder varje lördag till hemsidan och för varje vecka blir det svettigare och svettigare att få fina bilder på dem. Roliga kanske, men snygga porträtt som jag vill ha - nej icke!

Ungefär så här kan det bli:
 

eller så vill de komma så nära kameran de bara kan....
 det kan även bli ett virrevarr av ben 


kanske är bäst att fota dem då se sover
  

Men några riktiga bilder blev det också men dessa hittar ni på hemsidan under deras fotoalbum!

Ställa ut kullen =)

Hurra vad jag är glad!!! I går bestämde jag mig för att jag ska prova att ställa ut Moira igen efter att hon har haft kull för att se om hon tycker det är mer okej nu, och det är även nästan ett år sedan då som hon ställdes ut senast. Tänkte att jag åker en dag till Gävle bara för att prova.... hon brukar normalt tycka utställningar är pest:-/

Då ringer Lotta idag som ska köpa Giorno och berättar att hon också ska ställa honom där. Hm, tanken växer fram att kanske det ska kunna gå att ställa kull då också - det behövs 3 kattungar ur en kull som är mellan 3-6 månader för att kunna göra det. Mailar till Eva som ska köpa Mattina och får höra att även de planerat att åka dit - med andra ord redan två av fyra kattungar klara för utställningen. Kontaktar då Seras och Nottes familjer och de är med på noterna!! (vilka kattungeköpare jag har vá ?? ;-) )

Nu har jag alltså knappat in anmälningarna åt dem också, så nu kommer om allt funkar alla 4 småttingarna att ställas ut då, och Moira kommer då även att tävla i avel! Längtar redan =) Nu gäller det att träna hantering så det ryker om det - fast det tränas och bollas redan så mycket med dem hela dagarna så jag vet inte hur vi ska kunna träna med dem så mycket mer förstås...

Dagens busungar:

 

Läskiga små kryp anser Nessa!

De andra katterna har fortfarande inte vant sig vid kattungarna, och både Nessa och Lotus tycker de är fula och äckliga! Lotus morrar och Nessa fräser, men ändå är de - eller framför allt Nessa ändå lite nyfikna på dem.

I går kväll så bestämde Nessa att hon skulle proväta lite av kattungarnas mat inne i köket, och trotsade faran och mumsade under visst grymtande samtidigt. Mattina tyckte tanten var spännande och gick fram för att kolla in henne, men då ansåg Nessa att hon var nog närgången och fräste till åt Mattina som knep ihop ögnen för att inte synas och sedan stack Nessa ut därifrån som en blixt! Nåja, det var ett steg i rätt riktning i alla fall!

Det skulle inte förvåna mig om de alla blir goda vänner ungefär en vecka innan kattungarna ska flytta!

Mattina nyfiken:


...oops - upptäckt av Nessa, bäst att blunda för att inte synas:


Nu äter alla kattungarna bra med riktig mat. Minstingen Sera upptäckte i förrgår att det var jättegott med mat som hon tidigare varit skeptisk till och har ökat 73 gram på två dygn!! Alla mumsar torrmat för fullt utom Notte (vad jag sett i alla fall) men honom oroar jag mig inte så mycket för eftersom han är störst och har en rumpa stor som en fotboll, så jag misstänker att han ändå knaprar i sig torrfoder då jag inte ser på ;-)

Men nog är det fortfarande mysigast att tutta på mamma även om det börjar bli trångt nu:
 

 

Halvtid har passerat

Tänk att över halva tiden har gått nu tills kattungarna ska flytta! Jag vet i alla fall 4 familjer som gärna vill att dessa sista veckor ska gå fort, men jag kommer att försöka njuta och suga in varje ögonblick av den tid som är kvar med dem, och verkligen njuta <3

Alla har helt otroligt härliga personligheter och ingen är den andra lik! Sera är fortfarande den lilla prinsessan som gärna poserar sött då matte kommer med kameran. Notte kommer först och ska busa. Giorno - som kommer att kallas "Gino" i sitt nya hem, ligger gärna i famnen och tvättar oss och Mattina är fortfarande kullens klätterkatt!

De är alla väldigt sociala och vill gärna vara med. Häromdagen så poppade jag 25 liter popcorn till Mayas klassfest, och trots att det small och dundrade i köket från både micro och popcorn-maskin valde de att vara där jag var och till slut lade sig och sov i allt oväsen, så de är inte särskilt lättskrämda!

Här är några bilder på sötnosarna - fler finns på hemsidan

Sera verkar ha fått korn på något:
   

Notte i bustagen som vanligt och svår att få stilla för en bild:


Mattina jobbar på sin skönhessömn - ingen sover så gott som en kattunge som lekt:


Gino med svansen på topp: 

SUK utställning!

I dag fyller kattungarna 6 veckor!!

Har tyvärr inte haft tid att fota dem idag, så det får bli i morgon i stället, men jag lovar att de är minst lika söta och busiga som vanligt alla fyra!!!

Tills vidare får ni hålla till godo med en bild på deras pappa S*Bjaros Harald Blåtand som idag varit på utställning och blivit NOMINERAD till panelen!! (för er som inte är insatt i utställningsvärlden så kan man säga att det betyder att han gick till final) Så kattungarna kan verkligen vara stolta över att ha en så snygg pappa =)

   

Grattis Roseanne och Harald

Nya filmsnuttar och Grattis Sofia <3

Har lagt ut två nya små filmer på busungarna idag. De finns att se här

I dag fyller min stora tjej Sofia 22 år. Hon bor f.n. i Borås och pluggar så jag kunde bara gratta henne via telefonen idag. Men om du läser här så får du ytterligare ett GRATTIS här!! Kram gumman - hoppas du får en trevlig kväll =) 

Här är födelsedagsbarnet:

  

Mattina och Moira!

Satt och kollade på bilder från när Moira var 5,5 vecka och lika gammal som kattungarna är nu! Kan nog tycka att det finns en viss likhet mellan Mattina och Moira här ;-) 

Här är ett par bilder på Mattina och avslutningsvis Moira i samma ålder. Visst är de ganska lika varandra mor och dotter, bortsett från att pappa Harald bidragit med en hel del vitt förstås! Men en domare som höjde Moira till skyarna på en utställning sa faktiskt att om hon skulle önska något på henne, så vore det lite mer av det vita ;-)  Dessutom ser Mattina ut att få lite större tassar än vad Moira har men det är ju också bara bra! 


Giorno i fokus!

I går talade Notte om för mig att han inte alls ville vänta med att få deras utrymme utökat, och eftersom matte är en lydig person så fixade jag så klart detta! Nu har de hela matrummet och köket att springa på och gissa om de blommade ut alla fyra då de insåg detta! Moira blev först lite stressad över att de var precis överallt, men efter en stund slappnade hon av och lät dem hållas!

I dag var Giorno på språng då jag gick ner med kameran så därför får han vara med på bild idag:

Här i mitt knä intresserad av kameran:
 

...och här med Moira:
 

.. och till sist bara så vacker då han ligger och tittar med sina blå ögon:

Måste också lägga upp en söt bild på tjejerna då det står och mumsar fisk - fina kontraster mot varandra =)

 


Sera med sin söta kudde!

Jag har ju glömt att berätta att även Sera har fått en fin sak från sin lillmatte Johanna! En babykudde som Johanna själv hade då hon var liten bebis, och nu får alltså Sera ha den och sova på medan hon väntar på att få flytta hem till dem! 

Det börjar redan kännas som om kattungarna tycker att hagen är för liten, och de försöker hitta på alla möjliga knep för att smita ut. Vi får väl se vem som blir först att göra det, och den dagen så får jag väl se till att utöka deras utrymme lite.... Nästa steg får bli köket och matrummet, men föroppningsvis dröjer det ännu någon vecka innan de tar sig ut! Än så länge är det skönt att veta var de är så de inte kan gömma sig på så många ställen, och att jag vet att det inte finns något farligt som de kan skada sig på där de är.

Här är i alla fall vackra lilla Sera som poserar på sin fina kudde:


..man vill gärna bädda in sig lite mysigt också!  Första sommardagen!

I går kväll åkte vi till stugan eftersom vi hört att vädret skulle kunna bli bra. I morse var det ganska kyligt och sedan kom det en regnskur, och efter det klarnade det upp och blev 22 grader varmt och vindstilla. Det har varit jättehärligt och barnen har till och med badat i havet (brrrr). Kattungarna fick också prova att gå ut och ta en liten promenad i den varma mossan=)

Här är Emil och Maya då de badat/badar:
... och sedan kattungarna som fyller 5 veckor idag:Notte och hans nya småhussar!

I dag fick Notte äntligen besök av sina småhussar Oliver och Dante! Som han längtat efter dem - sin nya matte och husse hade han redan fått träffa, men det är ju småhussarna som är roligast =) Jag kan riktigt se framför mig hur mycket bus dessa grabbar kommer att hitta på framtiden!

Familjen hade även med sig en jättefin korg till Notte som han och syskonen kommer att få ligga i tills det blir dags att flytta till dem. Äntligen fick jag till en kullbild också där man faktiskt ser dem alla fyra!!

Här är allra första mötet med lille killen:

Här är Dante och Notte - så här glad blir man då man ska bli kattägare:
  

Här är Oliver och Notte som har pusskalas:


Här är hela gänget i Nottes nya fina korg:
 


Nya filmsnuttar på kattungarna

Inser att man bäst ser hur de utvecklas då man ser dem röra sig. Har därför tagit en kort filmsnutt på varje kattunge idag bara för att man ska kunna jämföra med förra filmen som jag tog för ca en vecka sedan!

Notte och Giorno är inte lätta att fånga för bägge vill helst bara klättra på mig då jag sätter mig i lekhagen. Mattina och Sera kan mer leka lite på håll men grabbarna ska absolut vara där jag är.... Men en liten film blev det i alla fall på varje kisse =)

HÄR kan ni se filmerna 

Försökte få till en kullbild också, men jag kan bara säga att jag är SÅ imponerad på alla uppfödare som alltid får till så snygga kullbilder. En eloge till er!! De är ju aldrig stilla när de inte äter eller sover, och vill man ha med alla 4 ansiktena... nej det är omöjligt! Ungefär så här blir det då jag försöker ;-)Busfrön i lekhagen

Nu skuttar de och springer och brottas med varandra varje vaken stund. Mattina klättrar som vanligt, Notte kommer till oss så fort han får chansen och Giorno och Sera rumlar runt som två vettvillingar och har börjat jaga leksaksmöss <3

I dag stoppade Nessa in nosen i en springa till hagen för att kolla vad som hände där inne egentligen, och vips var Notte där med en tass och dammade till henne på nosen. Det var svårt att hålla sig för skratt, för Nessa hoppade tillbaka en halvmeter och såg totalt vettskrämd ut. Inte konstigt att hon blev rädd för stooora farliga Notte ;-D

Här är dagens bilder:

Notte undrar hur man kan bli rädd för söta oskyldiga honom?   
 

Giorno har fångat ett stort byte!


Sera undrar nog vem som kommer och vill ta hennes mus som hon fångat?


Mattina klättrar så klart - vad annars?


4 veckor och solsken ute

I går blev det en tur till stugan igen! Inga problem med kattungarna utan det mamma tycker är bra gillar även de!

Solen skiner och det är jättehärligt trots att det bara är 11 grader ute. Katterna (de stora alltså) får gå ut och även Moira lämnar barnen kortare stunder för en promenad i det fria! 

Så här fint har vi det :
 

Som bekant fyller småttingarna 4 veckor idag, och de blir livligare och busigare för varje dag. De bor i gästrummet och det utforskar de allt de kan! Man kan inte gå in och sätta sig på golvet utan att få fyra små nyfikna busfrön klättrande över hela sig =) Behöver jag säga hur underbara de är? Notte som är störst har idag precis blivit ett halvkilo tung!

Här är några bilder från morgonens övningar:

Lotus som älskar stuglivet stormtrivs då han får gå ut och in som han vill! 
  


Mmmmm mat!

Mattina var som jag skrev i går den första att komma på att man kan smaka på maten som serveras på fatet, men i går kväll då jag provade servera lite kokt fisk kom även Notte på det där med mat!

Skrattade gott åt honom då han insåg vad gott det var och han buffade undan stackars Mattina och ställde sig mitt i fatet för att kunna roffa åt sig allting själv! Killen som redan är störst ökade nästan 30 gram det sista dygnet så han tycker väl mammas mat börjar bli lite väl fjuttigt för honom nu!

De andra två tycker det är smaskigt då de får lite i munnen, men har ännu inte insett att man kan äta själv men de är ju inte ens fyra veckor ännu så det kommer. Tycker ändå det är bra att börja vänja dem tidigt vid lite smaker även om det bara blir en liten droppe per dag de får i sig, och Moira har ju ännu så bra med mat så huvudfödan kommer de fortsätta få i sig via henne ett bra tag till.

Här är Notte mitt i maten =)


Mattina har börjat klättra och har även själv kravlat sig över kanten till bolådan. Här nedan är ett par bilder på henne då hon försöker forcera kojan de brukar vara i - både utifrån och inifrån =)

 Framsteg varje dag

Varje dag märker man vad de utvecklas och man ser nya grejor som de lär sig och upptäcker hela tiden. I morse så var det Mattina som ställde sig och smaskade i sig blötmat från fatet jag ställde fram. De andra har fått lite mat instoppat i munnen och det har varit jättegott, men Mattina var alltså först att märka att man kunde äta från fatet också!

Notte som är kullens busfrö passade på att ta en brottningsmatch med Mattina nyss, och Sera gick på upptäcksfärd alldeles själv!

Giorno passade på att nosa in den fina kudden som hans blivande lillhusse Alex sytt åt honom. Giorno hade besök av nästan hela sin nya familj i går - både matte Lotta, lillmatte Fanny och småhussarna Alex och Tim var här och gosade med honom, och han fick även en present av Tim som hade med en jättesöt leksaksmus åt honom =)

I går passade jag på att ta en ny liten film på dem som ni kan se här. Jag fick frågan av en uppfödarkompis som såg filmen om jag verkligen födde upp katter och inte små björnar ;-) Man kan ju nästan undra då man ser dessa små bollar!

Moira är en helt fantastisk mamma och totalt avslappnad då det gäller sin roll. Hon tar emot besökare utan att blinka och låter dem gosa med småttingarna medan hon bevakar på lite avstånd att allt går rätt till. När vi kommer dit så går hon oftast undan en stund (tycker väl det är skönt med barnvakt) men då vi lämnar kattungarna så går hon genast tillbaka för att tvätta och sköta dem, och se till att de mår bra.   

Här är några bilder från morgonen:  Moiras bror på besök

I dag har vi haft besök av Terttu och Raimo som har Moiras kullbror Mordekai "Mishka". Jätteskoj att de kom och tittade på kattungarna och jag tror de tycke de var fina =)

Allra roligast var att de hade Mishka med sig i bilen, så jag fick chansen att gå ut och träffa honom!

Här är en bild på snygga brorsan:

  

Nu har Sera hittat sin familj

I går kväll var familjen Fjellström här och provade allergi igen, och det gick jättebra även denna gången. Det är ett lika stort mirakel varje gång man ser att det verkligen fungerar, och att få uppleva familjens glädje över att möjligheten till att kunna få ha ett älskat husdjur öppnas för dem =) 

Denna gången fick även dottern Johanna följa med och jag tror nog det blev kärlek vid första ögonkastet mellan Sera och henne <3 Så nu är det klart att Sera ska få flytta hem till dem i juli, och det känns toppenbra tycker jag!

Här är Johanna och Sera:


Nottes nya familj

I dag fick Notte för första gången träffa sin nya familj (eller delar av den i alla fall). Det känns så roligt för Terese och Peter har varit med hela resan och väntat och längtat efter denna kull nästan lika mycket som jag, och jag är så lycklig över att han kommer att hamna i ett hem där han verkligen kommer att få bli i centrum. 

Han kommer att ha sällskap av två stycken småhussar som heter Oliver och Dante och de längtar också väldigt mycket efter att Notte ska flytta hem till dem. Nästa gång ska de också få följa med och träffa sin nya kompis ;-)

Här är två lyckliga blivande kattägare:

  


Notte på promenad:


  

Första resan!

På Valborgsmässoaftonen var det dags för småttingarna att träna bilåkning för första gången. Vi har som tradition att ha stugpremiär på sista april och så även detta år! Eftersom Moira inte alls har något emot att åka bil så var det så klart inga problem för kattungarna heller. Sedan gjorde vi i ordning en provisorisk bolåda som gick alldeles utmärkt att vara i.

Här är småttingarna i sitt rum i stugan och kollar läget:


Lasse som varit på redande fot nästan hela deras liv hade lite att ta igen - här med Mattina:


.. och här kattnappning av Sera - se upp! Ficktjuvar finns överallt:
 

RSS 2.0