Mitt nya Freedom hair

Som jag berättade om i inlägget från 29 oktober så har jag sedan ett drygt år tillbaka drabbats av sjukdomen Alopecia Universalis. Ni kan läsa mer om vad det är på Alopeciförbundets hemsida.  Hur som helst har detta första året varit fruktansvärt jobbigt men nu börjar jag kunna känna att livet är på väg tillbaka till det normala.

Då jag inte fick någon hjälp här i stan och trodde att de hemska obekväma, kliande peruker som fanns att få tag på här var enda möjligheten kändes det ganska hopplöst. Men min man sa en dag - det måste väl finnas någonting bättre!! Då satte jag mig och googlade och vips hade jag hittat en annan lösning. Jag åkte ner till Skåne i oktober och beställde denna nya Freedom Hair peruk från Nya Zeeland, och nu har den äntligen kommit!! För 3 veckor sedan var jag till Stockholm och fick den inklippt och skillnaden mot den gamla är som natt och dag ;-)

Denna är gjord på äkta skandinaviskt obehandlat hår och sitter där den ska. Jag skulle kunna (om jag var vig nog) stå på händer utan att den föll av. Jag kan åka på badhuset och träna i den och göra allt jag vill utan att behöva vara rädd att den åker av. Dessutom är den inte alls lika varm som de andra, och eftersom den är helt slät på insidan kliar den inte heller!! Jag trodde till och med att jag glömt sätta på mig håret då jag var och handlade häromdagen eftersom jag inte märkte att jag hade den på mig! Dessutom går den att forma, sätta upp och fixa med precis som mitt vanliga hår.   

På tisdag har jag bokat tid för att pigmentera (typ tatuera) in ögonbryn och eyeliner också, så jag ska slippa måla dit ögonen så fort jag kliver ur sängen! Det lär ju kännas, men förhoppningsvis blir det bra och det bör sitta kvar i några år i alla fall.

Maya tog några foton på mig och Moira i går i mitt nya hår:
   


 

Kattfronten då?

Här har det också hänt en hel del! Efter massor med funderingar hit och dit bestämde jag mig för att egentligen spelar det inte någon roll vilken av mina tjejer som får träffa Harald. Stamtavlan är i stort sett densamma, och med tanke på att Moira faktiskt är äldre så blev det ganska logiskt att funderingarna på att byta tjej dök upp.

Nessa hade fått ett försök hos Harald och hon löpte även då vi var på semester, men då passade det inte att åka dit och prova igen. Moira började löpa då vi varit hemma två veckor så jag tänkte att hon kunde få en chans hon med. Först var hon morrig och fräsig och tyckte inte alls att Harald var särskilt kul att få träffa, men han var en gentleman som höll sig på sin kant och sjöng och uppvaktade henne tåligt, och efter två dagar fick de minsann till det ;-) Roseanne som är Haralds matte såg och hörde ett antal lyckade parningar, så nu återstår 3 veckors väntan för att se om det verkar bli något reslutat för de två <3<3

Nu har Moira slutat löpa och varit hemma ett par dagar. Här sitter hon i solen på köksbordet och kikar:
  

Nessa då? Ja, tanken var att den tjej som inte träffade Harald skulle få chansen i höst att träffa den nya avelshane som jag och Susanne skulle köpa. Men planer verkar sällan bli som man tänkt sig då det gäller levande djur, så tyvärr blev det inget köp av honom =( Därför har jag nu börjat se mig om efter en ny kille åt Nessa. Om allting vill sig och klaffar så har jag förhoppningsvis en riktigt intressant kille på gång. En kille som jag faktiskt friade till från Nessa då hans mamma och pappa inte ens hade träffats ännu, men då var planerna för honom redan gjorda. Men som sagt, planer verkar vara föränderliga, så nu hoppas jag att det kan bli en dejt för Nessa med honom någon gång under sommaren. Men mer om detta senare.....

Semestern januari 2010

Ja, här har det hänt en massa igen och jag har inte varit duktig att uppdatera. I slutet av december åkte hela familjen på semester. Lotus fick vara på semester hos mina svärföräldrar och tjejerna fick bo hos min mamma medan vi var borta.

Vi började med att flyga till Florida där vi var ungefär 10 nätter. Tyvärr var det väldigt kallt där så den sol och värme vi hoppats på uteblev. Minus på nätterna och bara 4-6 grader varmt på dagarna nästan hela tiden.

Men vi hade det ändå bra och gick på Universal Studios, Disney World och så var vi i Everglades.

Maya med en nyvunnen vän:


Vi avslutade resan med en 8 nätters kryssning i Östra Karibien så vi fick ändå lite sol och värme till slut =)

Emil och Lasse åker vattenskoter på St Maarten:


Emil leker i poolen på fartyget:


Hej, hej säger Maya under vattnet - det blev en del bad =)


Två fina barn uppklädda till middag:
 

Strandhugg på Labadee:

RSS 2.0