Blomsterkullen 1 vecka!

En vecka har gått sedan kattungarna föddes, och de växer och mår bra hela gänget! Idag ska jag åka dit och titta till dem, och det ska bli så skoj att se hur mycket de förändrats sedan i lördags då jag träffade dem sist. För även om jag får massor med fina bilder och rapporter från Marie, så är det ju ändå en annan sak att träffa dem live =)

Har uppdaterat hemsidan med individuella veckobilder på dem!

Här är några nya foton <3

Brunbjörns bröderna myser ihop!


Siringa - kullens enda tjej <3


.... hur underbar är inte denna bilden på Dandelio??


Giacintos pussmun kan man väl inte motstå?


 

Måste bara få...

....visa upp några bilder som Marie precis skickade <3

Vad sägs om lilla ettan som numera heter Giacinto som vinkar till kameran=)


Profilbild Giacinto:


Storasyster Liris nosa försiktigt på lilla Anziani (tvåan):


Nessa tycker Liris är rätt okej nu när bebisarna blivit några dagar, och passar på att tvätta lite:


Så en liten svart kille till sist - Dandelio, vår lilla maskros (sexan)
 


Nu är det bestämt!

Det blir lilla "sotnos" som kommer att flytta hit i januari! Efter några veckors grubblande och funderande, så blev det till slut helt klart att hjärtats första reaktion fick styra <3 Hon är helt underbar, och jag kan knappt bärga mig tills jag får hämta hem henne från Laxforsens uppfödning utanför Kiruna! Tack snälla Susanne för alla bilder och rapporter och för att du stått ut med alla frågor under mitt velande =D

Så låt mig presentera vår nya tös S*Laxforsens Supernova!!! Hon kommer att kallas Nova här hemma.

5,5 vecka gammal


Lite nonchalant ser det ut som, men är man vacker så är man ;-)


Kattungarna 3 dagar!

Har varit hos Marie idag och hälsat på bebbarna. Marie fotade dem och som det känns nu är vi ganska säkra på könet på 5 av dem... men inte 100%!! Ettan är fortfarande ett "det" men resten verkar vara som vi först trodde:

Ettan som vi inte vet vilken sort h*n är:
Tvåan tror vi är en kille:
Trean tror vi också är pojke:
Fyran tror vi är en liten tjej:
Femman, där har vi nog en grabb igen:
 Sexan, sist ut ännu en pojke som vi tror:
Maya var med idag, tror det är lilla ettan hon håller i <3


Så fort vi har könen säkerställda så kommer vi att berätta vilka namn de ska få. Marie med familj ska få döpa dem eftersom de växer upp hemma hos dem <3

Hjälp med könsbestämning sökes!!!

Som vanligt är det jättesvårt tycker jag med att bestämma könen på Nessas bebbar. Förra gången trodde jag 5 pojkar och det var 2 pojkar och 3 flickor (där ser ni hur duktig jag är på detta ;-) )

Så nu till dagens "quiss". Som jag tror (hi hi) är det bara fyran som är tjej!! Men som sagt, jag har ju inte haft rätt förut heller!!! Vad tror ni som KAN??

Ettan:
Tvåan:

Trean:

Fyran:


Femman:
Sexan:
6 underbara kattungar föddes i natt <3

Nessa var jätteduktig, och fixade allting själv! Mer information kommer inom kort, men de var mellan 76-98 gram....den svåra könsfrågan återkommer vi till =)

Här är ettan:
 

Tvåan som var minst:


Trean:


Fyran:


Femman:


Sexan:

Det verkar som att det blir "sotnos" som flyttar hit ;-D

Nu är kattungarna i Laxforsen drygt 4,5 vecka och jag har funderat hit och dit, och fått frossa i bilder och rapporter om hur de är, för att kunna välja vilken av tjejerna som ska få bli Sundsvallsbo. Valet har inte varit lätt, men just nu lutar det starkt åt att det kommer att bli en liten "sotnos" som kommer att få flytta hit.

Båda är väldigt likvärdiga i både typ och temperament, men eftersom den svarta är lite lugnare när hon blir hanterad, samt att hjärtat klappade lite extra för henne redan från början så kommer det att bli henne jag väljer, såvida ingenting radikalt inträffar den kommande veckan som visar något annorlunda än det vi redan sett!

Så nu blir det till att öva på att fota svarta katter, och det är inte det lättaste =D

Hon kommer att kallas för Nova och jag kommer att åka upp och hämta henne i trettonhelgen!

Så här söt är man idag <3
Gömmer sig för brorsan i kojan =)


Sotnos till vänster <3


För ett år sedan....

Satt och läste igenom gamla inlägg och kollade bland annat för exakt ett år sedan då Moira fyllde 3 år. Blir alldeles varm i hjärtat nu när jag ser hur bra hon mår idag, och hur hon och Cecina trivs ihop. När jag läser och minns hur det var för ett år sedan, när hon vantrivdes och höll sig i vårt sovrum när Nessa hade kattungarna, så känner jag än en gång vad rätt beslutet var att Nessa fick flytta till Marie, där hon i sin tur blommat ut!!!

Så här såg det ut ni i kväll i TV-rummet <3


Just nu när jag skriver så ligger hon i mitt knä och spinner högt, och det är så underbart att hon trivs och att Cecina och hon kommer så bra överens!

Moira fyller 4 år idag <3

Tänk att hon redan är 4 år, min underbara vackra Moira!! Tycker det var alldeles nyss som Eva Gunnarsson mailade mig att Gemma fått tre fina små kattungar, och att det verkade vara en liten tös till mig!!    

Nu är hon stora damen och själv mamma åt 8 härliga kattungar, och har ju som bekant nyss tagit titeln Grand Internationell Champion. Lillskruttan min <3

STORT GRATTIS MIN VACKRA GOSIGA PRINSESSA!
Måste bara få lägga in en bild från när hon var 4 veckor också!

Utställning i helgen 5-6/11 Top Cat, Stockholm

I helgen var vi i Stockholm på utställning! Det var Marie, Maya och jag som åkte ner med Moira, Cecina och Liris och så ställde vi ut Tuss (S*Lince´s Aurora) också som bor i Stockholm! Vi åkte ner på fredag eftermiddag, och blev bjudna på tacos, margueritas och vin hos Annika, Anders, Nelly och Thea på kvällen. Jättetrevligt och roligt att få se "lilla" Tuss igen som utvecklats väldigt bra sedan jag såg henne senast.

Tuss, nästan 9 månader (Alla foton tagna av Marie Holmberg som vanligt ;-) tack igen för fina bilder - fler bilder och andra katter finns på Maries blogg )


Sedan åkte vi till hotellet för att försöka sova ordentligt inför en lång utställningshelg. Vi bodde i Solna men utställningen var i Alvik. Tyvärr var det både dåligt med parkeringar, och trångt och bedrövligt vid domarborden men i övrigt en jättetrevlig och fantastiskt lyckad helg!!! Vi träffade många trevliga människor, och är jättenöjda med alla resultat.

Hur gick det då? Cecina tog sina CACIB båda dagarna och måste nu utomlands för att bli IC.
Tuss fick EX1 båda dagarna, och är nu därmed avelsgodkänd. Hon fick jättefina bedömningar och vi fick höra att hon var en lovande ung tjej <3
 Moira var väl lördagens stora överraskning!! Inte nog med att hon tog sitt certifikat och blev GRAND INTERNATIONELL CHAMPION! Hon blev även NOMINERAD och kom till panel, trots att hon inte är så förtjust i utställningar. Det var 3 sibbar och 3 ragdolls som fick komma upp och tävla om panelplatsen och Moira vann!! Gissa om vi blev glada. Inte minst över att hon faktiskt fixade panelen, och tack vare den underbara assistenten som höll henne var hon cool som en trasa när hon kom tillbaka till mig!!! Dock inga röster i panelen, men den stora segern var att hon fixade det utan att tycka det var för läskigt! På söndagen tog hon sitt CACS och blev tvåa inför nomineringen.

Moira i buren med sina nya kokarder
 

'

Nessas vackra dotter Liris blev CHAMPION på lördagen och fick sitt första CACIB på söndagen. Stort grattis till Marie och Liris!!!

Maya och Cecina ute och kolla läget

  

RSS 2.0