En söndag i kattungehagen!

Lite bilder från idag =) Blandad kompott från en vanlig dag i kattungarnas liv!  
 
Dino kollar runt
 

men måste sedan få sin skönhetssömn
Doblò måste smaka och se om det är gott med torrfoder... hm, inte illa!
Doblò i täten och systrarna tvåan och trean spanar i bakgrunden
Mysigt att krypa upp i mattes knä - blev en koja ju...
 
Ettan är väldigt målmedveten
Kanske finns något att attackera där framme
Femman ser lite fundersam ut
Hm, vad är detta.... känns blött på nosen och smakar inte som mammas mjölk
 
Nej, mysigare att sova hos mamma i stället <3
 
Nova är så tålmodig och duktig med sina små <3
 
Sexan är också ute på språng
 
Trean likaså
Men ändå mysigast inne i kojan
 
Tvåan poserar fint för matte
Tvåan sitter hos Emil
 

Ny film på småttingarna som nu är 3,5 vecka gamla!

Passade på att filma lite nu i dagsljus =) Nu börjar de bli mer och mer nyfikna på omvärlden och kommer ofta fram till kanten av sin koja för att säga hej när man kommer dit! Alla äter nu babymousse, och vissa har till och med börjat våga sig på att slicka på torrkulorna också så det är nog en tidsfråga innan det börjas att smaka på även det!
 
Först på filmen är ettan, tvåan och trean som kryper runt! Tvåan är den med en ljus strimma på nosen, ettan är den mörkaste och trean den som har ljusast ansikte! Sedan kommer femman och sexan, de två blå tjejerna och där är det femman som är den ljusaste av dem, och sist är det killarna. Doblò den svart/vita och Dino som är guldbrun (åsså Julle nyfiket nosande i bakgrunden förstås). Allra sist kunde jag inte motstå att ta med en snutt där Dino tvättar sig, de är så duktiga som redan har koll på sånt för det kan inte vara så lätt <3
 
 

3 veckor idag!

Kattungarna fyller 3 veckor och de har nu fått börja smaka på lite kattunge-mousse blandat med kattungevälling för att avlasta Nova lite! Hittills har de ändå ökat jättebra och alla utom tvåan väger över 300 gram, men hon har bara 6 gram kvar hon med för att komma dit. Dino, bamsekillen väger 395 gram så han har hela tiden haft bästa tutten :-) Men i en kull med sju får man nog lära sig att samsas, och de är ändå en jämn skara och jag är såååå stolt över Novas insats som mamma - första kullen och allt <3
 
Här kommer dagens bilder:
Fröken ettan:
 
 
Fröken tvåan:
 
Fröken trean:
 
Dino:
 
Fröken femman:
 
Fröken sexan:
 
Dobò
 
 
Sen kan jag även meddela att efter nästan 5 månader utan p-piller drog äntligen Moira igång att löpa, och nu är det full rulle på övervåningen!!! Så nu hoppas vi på kattungar där kring 23-24 oktober <3 Kullen kommer att växa upp hos fodervärden Birgitta och lilla Li som är 7 år här i Sundsvall.

En film på småttingarna <3

Så, nu har jag klippt 133 små klor och det gick jättebra! Ingen av dem protesterade nämnvärt, och Nova lät mig hålla på <3

Lät dem komma ut från bolådan för att börja bekanta sig med hagen! Än så länge går de ju inte så jättebra, utan de ligger mest och kravlar runt på varandra! Men ooooh så söta de är<3 

  

Pappas flicka <3

Måste bara visa vad otroligt lik fröken "sexan" är sin pappa Gino :-) Blev alldeles full i skratt när jag såg bilderna!
Pappa till vänster förstås, och Sexan till höger <3
 

Flytt ut i stora vida världen!

Eller åtminstone en trappa ner och ut från tryggheten i vårt sovrum :-) Men nu är det dags för dem att vidga sina vyer lite och vi ska även börja men lite med hanteringsträningen som sen kommer att övergå till "krasch och bang" träning för att de ska bli vana vid olika saker! I morgon ska jag prova att börja klippa klorna på dem =) Det är ju några klor på 7 småttingar, men det är bara att ta det försiktigt och sakta träna dem en och en!
 
I den här hagen kommer de nu att få bo några veckor, tills de är stora nog att ta sig ur den! Då blir det större ytor att utforska för dem men jag skulle tro att de håller sig här inne kanske till de är 5-6 veckor i bästa fall!
 
Mamma Nova myser med de små <3
 
Bröderna Doblò och Dino har det skönt tillsammans!
 
Även lilla sexan och trean gosar ihop sig
 
Rultiga "lilla julgrisen" femman ser sig nyfiket omkring ;-) Hon har en av de bästa tuttarna och är därför klart störst av tjejerna!
 

2-veckors bilder!

Har jobbat hela dagen (0730-1930) så det blir ett kort inlägg =) Men idag blir kattungarna två veckor och det måste ju ut veckobilder på gänget <3 Att de är bedårande söta behöver jag kanske inte skriva ;-)
 
Ettan (flicka)
 
Tvåan (flicka)
 
Trean (flicka)
 
Dino (pojke)
 
Femman (flicka)
 
Sexan (flicka)
 
Doblò (pojke)

12 dygn och fler små ögon <3

Här kommer några nya bilder på de små! Det blir mer och mer fart i bolådan, och så blir de så klart sötare för varje dag som går <3
 
Ettan, tjejen som fortfarande har ett öga lite stängt
 
Tvåan, fröken med sin fina strimma på nosen
 
Trean, underbart charmerande flicka!
 
Dino, snyggingen i guld
 
Femman, blir bara ljusare och ljusare så jag tror hon blir silver!
 
Sexan, rund och fin och får jag gissa blir hon blå utan silver... men det är lite tidigt att se..
 
Doblò blir även han en riktigt snygg kille ser man nu när ögonen öppnats helt <3

Sötnosar 10 dygn gamla <3

Nu är det ganska många små ögon som möter en när man kommer till bolådan <3 Doblò och Ettan är väl de som inte ännu riktigt börjat ännu, och trean är lite på gång men annars är det ganska stora gluggar nu :-)
 
Det går inte att komma ifrån att de blir så mycket mer katt, och att deras personlighet speglas när ögonen kommer, så dessa bilder blir ju lite orättvisa för de som inte riktigt kommit dit ännu! Men det är nog bara någon dag bort så har alla sju öppnat dem!
 
Ettan, tjejen som är så lugn och cool och aldrig gnäller när man håller på med henne <3 
 
Tvåan, så bedårande flicksöt så man bara smäller av när man ser henne!
 
Trean, en vass tjej som även hon är ganska cool. med en otroligt vacker huvudform <3
 
Dino, allas vår egen charmör, med mottot "störst, bäst och vackrast" Lotus kommer att få en tuff match här Linda ;-)
 
 
Femman, störst och kraftigast av tjejerna! En snygg tjej som vet vad hon vill och talar om det ;-)
 
Sexan, näpen och fin med en lugn personlighet! Även hon ett jättefint huvud <3
 
Doblò, näst störst i kullen och är även han som en nallebjörn när man pysslar med honom!
 
   

Kattungarna 1 vecka!

Idag är det en vecka sedan kullen föddes, och alla växer och mår bra! De är lite mindre i storleken än de tidigare kullar jag haft, men det är inte så konstigt med tanke på att de är sju som slåss om maten. Men alla ökar bra och viktkurvan är stadigt uppåtgående för alla sju!
 
Nova är jätteduktig med dem, även om hon inte gärna vill låna ut dem för fotografering, hönsmamma som hon är <3 Men i morse knyckte jag dem och passade på att fota dem när det var dagsljus så jag inte behövde använda blixten. Dino har redan nästan öppnat ögonen helt, och då vill jag inte utsätta honom för blixt. Är fortfarande inte helt klar över färgerna, utan pälsen måste växa lite mer först men detta är vad jag tror idag!
 
Dagens bilder =)
 
Tjejen Ettan som jag i dagsläget tror blir n 09 (svart solid med vitt)
 
Tjejen Tvåan som troligen är ns 09 (svart smoke med vitt) så näpen med sin vita strimma på nosen <3
 
Tjejen Trean som också lär bli ns 09 (svart smoke med vitt)
 
Killen Dino med sina nyöppnade fina ögon <3 Är ny 09 22 (svart golden tabby med vitt)
 
Tjejen Femman som är sååå lik sin pappa Gino. Färg a 09 24 (blå spotted med vitt - kanske silver) 
 
Tjejen Sexan med sitt fina tabbymönster. Färg a 09 22 (blå tabby med vitt - kanske silver)
 
Killen Doblò som är näst störst efter brorsan, n 09 (svart solid med vitt)
  
 
 
 
 
  

Fiat-kullen 4 dygn gamla!

Nu har det gått några dagar sedan kattungarna föddes, och Nova är en superduktig mamma <3 Jag har inte behövt stödmata någon av dem, och de går alla upp i vikt i varierande fart. Men de väger idag mellan 111-161 gram jämfört med födelsevikterna 76-104 gram så det känns lovande med tanke på hur många de är!
 
Alla är pigga och matglada och Nova gör sitt bästa för att finnas där när de piper och vill ha mat! Julle och Cecina har varit och nosat i bolådan några gånger och verkar tycka att det är rätt okej med de där små liven som kommit. Så klart få de inte komma in dit när vi inte är med, men under uppsikt tycker vi bara det är bra att de får bekanta sig lite, och Nova bryr sig inte det minsta!
 
Killarna har fått sina namn nu, medan tjejerna får vänta några veckor tills de som ska gå i avel har setts ut, eftersom de nya familjerna gärna vill vara med och bestämma vilket namn sin tös ska få <3
 
Men det blir olika Fiat-modeller, så mycket är klart! 
 
Här är hela underbara gänget <3
 
Ettan som är en tjej, kanske smoke men det får framtiden utvisa, vår mirakeltjej som jag först inte ens trodde skulle klara sig då hon var livlös när hon kom ut, men nu är det en liten pigg tjej som idag väger 121 gram! Det röda på tassen är nagellack som fortfarande är kvar från det att jag hade lite svårt att skilja på henne och syster nummer tre.
 
Tvåan är nästa lilla tjej, som bara vägde 76 gram vid födseln men sov är rapp och snabb vid tuttarna och väger idag 111 gram. Hon blir smoke och jag bara älskar den söta vita pricken på hennes nos och den smala bläsen hon har <3 Så bedårande och hon går från klarhet till klarhet!
 
Trean, även hon en smoke tjej med vita tassar är nog idag en av mina favoriter! Hon är kraftig och har ett jättefint huvud och jag längtar efter att få se henne utvecklas vidare <3 Eftersom smoke är en helt ny färg för mig ska det bli spännande att följa även hur färgen träder fram i denna kullen! Kolla in sot-nosen mot det ljusa i ansiktet <3
 
Fyran, "prince charming", eller egentligen kommer han att heta S*Lince´s Dino. En stor kille som varit störst från början och bara drar ifrån mer och mer. Plöjer gärna bort sina syskon från bästa tutten för att få det han vill ha, och suck vilket underbart tabby mönster den här killen har, och vilka kontraster i sin redan nu underbara guld-färg <3 Om allt går som tänkt kommer Dino att flytta till Linda och katt-kompisen Lotus med familj i Uppsala =)
 
Femman, första blå tösen! Pappa upp i dagen <3 även om han är svartsilver och hon blir nog blå med vitt! Eventuellt kan hon bli silver hon med, men troligen är hon ljust blå! Men det får tiden utvisa =) Den vita svanstippen gör ju så att vem som helst kan smälta, och hon är störst av tjejerna i dagsläget med 130 gram!
 
Sexan, sista tösen i gänget och även hon blå! En läcker tabbytjej med vita tassar, och även hon kan kanske bli silver men även det får framtiden utvisa. Att se silver på en blå katt har jag tidigare hört ska vara jättesvårt, och jag kan bara hålla med! Men förhoppningsvis ser man det när pälsen vuxit ut lite mer.
Sista kattungen och den andra killen i gänget är S*Lince´s Doblò som blev bonuskissen vi inte hade väntat på. Trodde ju att hon hade 6 kattungar i magen =) Men vi är så glada över den här prinsen som med sin vita bläs charmar oss totalt! Kanske smoke även han, eller så är han solid svart med vitt. Vi får väl se även här =)
 
Det var den första lilla presentationen av en härlig skara kattungar som vi är så glada och stolta över <3 

Igår kom kattungarna <3

I går mitt på dagen kände jag att Nova började bli lite "mammig" och ville vara där jag var, så jag förstod att det började bli dags för kattungarna att komma. Det var på dag 64 vilket är en alldeles lagom dag att föda på ;-)
 
Hon krystade ganska länge innan den första kom ut, vilket är vanligt när det är den första kattungen och dessutom för en förstföderska. När ettan kom ut var hon lite medtagen, men Nova tvättade och donade och snart kravlade den lilla runt och sökte tutte <3
 
På en timme och 54 minuter hade Nova lyckats föda hela 7 kattungar!!! Födelsevikterna var riktigt bra med tanke på att det var så många i magen och jag är sååå imponerad av duktiga Nova <3
 
Preliminärt är det två killar och fem tjejer men det kan komma att ändras :-) Färgerna är också osäkra ännu, så det återkommer jag om när de fått lite mer längd på pälsen så man kan se bättre. Men det är två blå som kan vara silver, en som troligen är golden och fyra som troligen är solida, men verkar kunna bli smoke (det betyder att katten är solid men silver, dvs ljus i hårbotten vilket är superläckert) Alla har vita tassar =)
 
Ettan troligen tjej, kanske smoke? födelsevikt 91 gram
Tvåan troligen tjej, kanske smoke men världens sötaste strimma i ansiktet <3, födelsevikt 76 gram
Denna bilden är från i går kväll då hon inte torkat riktigt, så hon ser lite mörkare ut här än i verkligheten. 
Trean troligen tjej, kanske smoke? födelsevikt 94 gram.
Fyran, troligen kille och svart-golden tabby. Störst i kullen med 104 gram
Femman, troligen tjej. Blå mönstrad och ev. silver. Vikt vid födseln var 89 gram
Sexan, troligen tjej, Blå möstrad och ev. silver. Vikt vid födseln var 88 gram
 
Sjuan, troligen kille, kanske smoke med en härlig vit bläs? födelsevikt 102 gram.
 
Kullen kommer att få sina namn efter olika Fiat-modeller genom åren. Jag har namnen klara, men vilka som får vilket namn kommer några av de nya ägarna att få vara med och bestämma!.

RSS 2.0