Nu håller vi tummarna!!

För snart 2 veckor sedan började Nessa löpa precis som på beställning. Men när hon kom ner till Boris i Valbo så kom hon av sig totalt i sitt löp. Hon tyckte inte alls att det var skoj att åka bort, och hon var surare än ättika mot stackars Boris som blev så glad över att få hem en tjej!

I onsdags bestämde jag att det var lika bra att prova att ta hem dem hit i stället, för att se om Nessa skulle slappna av mer på hemmaplan. Även om hon inte bor här längre är det i alla fall en bekant miljö för henne.

I dag då jag kom hem från jobbet såg det ut så här!!! Bilden talar för sig själv tycker jag ;-) Så nu hoppas vi på småkissar kring den sista oktober!!! Om ca 3 veckor kan vi börja kolla efter dräktighets tecken så håll tummarna!


Kattungeplaner inför hösten =)

Tre inlägg på samma dag!! Måste väl vara världsrekord då det gäller mig ;-D Men det har ju hänt en del spännande saker nu på sistone och då vill jag så klart dela med mig!

Efter att Nessa HCM testats i går med fin-fint hjärta blev det alltså bestämt att vi kör vidare på våra planer inför hösten! Nessa har friat till en kille som vi träffade redan hemma hos hans uppfödare S*Zjillas förra sommaren då han var kattunge, och vi hälsade på Mattina ur vår dygnskull. 

Den unge "mannen" i fråga heter S*Zjillas Boromir, men kallas idag för Boris och är nu 15 månader och bor hos Pär i Valbo! Vi var och hälsade på igår och både jag och Marie blev väldigt glada över vad vi såg, och tror det kommer att bli otroligt fina kattungar =) Boris är en stor och kraftig kille och det passar utmärkt till Nessa som inte är en så stor hona.  

Nu hoppas vi att Nessa ska börja löpa inom kort, och att tycke kommer att uppstå mellan dessa två snyggingar <3

Här kan ni se stamtavlan på de planerade kattungarna!

Eftersom jag hade med mig Nessas fodervärd Marie/Nessis, som är så duktig att fota så använder jag (med tillstånd) bilder som hon har tagit! Fler bilder kommer att läggas ut på hemsidan, bara jag får tid att uppdatera den!Boris blir beundrad av blivande "svärmor" (d.v.s. mig) och får klart godkänt =)


Han ligger tydligen ofta så här och poserar


I helfigur ute i rasthagen


Det ska bli jättespännande att se vad det blir av dessa planer, och jag tror Marie är väldigt laddad inför detta! Det blir första gången jag får en kull utanför mitt eget hem, men jag kan inte känna mig mer avslappnad än jag gör över att lämna över en del till Marie med familj. Denna kullen kommer att växa i Bergeforsen utanför Sundsvall och när kattungarna flyttat kommer Nessa att övergå till familjen Holmberg!      

Björn (S*Nikopeja´s Ryzhko) nu kastrerad!

Jag kan även meddela alla vackra kattdamer där ute att Björn nu har blivit kastrerad. Efter att ha fått 3 kullar och totalt 13 underbara avkommor så känner jag att det är mer än vad vi hade kunnat önska oss! Därför är han nu färdig i aveln och kommer så snart sista kullen registrerats att övergå till fodervärdens ägo.

Tack snälla AnnBritt med familj för att ni tar så väl hand om honom, och för att du alltid ställt upp och lånat ut honom när jag behövt hans "tjänster". Jag är jätteglad över att ni stått ut med hans vackra allsång, och för att han kunnat vara fertil så pass länge ändå. Lycka till med lilla Björn-busen i framtiden!! Goare katt kan man inte hitta <3

Kan även tillägga att i vanlig ordning fick han stående ovationer över sitt temperament hos veterinären. Jag tror faktiskt han har charmat de flesta som kommit i hans väg! 

Här är en bild av honom sedan i våras:

Nessa HCM testad <3

I går gjorde jag, Marie och 7-åringa lillhusse Leo en dagsutflykt till Falun för att kolla att Nessas hjärta var fint inför att hon ska paras! Vi startade vid halv elva och åkte raka spåret ner! Hade tid 1430 och fick komma in före till och med =) Marie Granar utförde HCM-testen och sa att Nessas hjärta var jättefint!!! Nessa var helt otrolig och låg totalt stilla under testen och sa inte ett pip. Jätteskönt att allt var bra, för även om man inte tror det ska vara något så är man ändå alltid lite pirrig inför att katterna ska kollas. HCM är trots allt en lömsk sjukdom som kan dyka upp även om man tror man är "säker". Detta är den andra testen vi gör på henne och hon är nu nästan 3,5 år gammal.

Så här vacker är hon nu lilla hjärtat <3 (Marie har tagit bilden) 
  

När vi kom ut från djursjukhuset ösregnade det så vi fick springa till bilen. Sedan åkte vi till Valbo och åt sen lunch/tidig middag på Mc Donalds. Leo fick vara med och välja matställe ;-)

Efter det åkte vi och hälsade på Nessas tilltänkta fästman Boris, som var jättefin och jag tror han kommer att passa Nessa hur bra som helst. Bilder och mer info om den planerade parningen kommer snart. Har inte hunnit fixa till bilderna ännu.

Sedan bar det iväg till Utvalnäs och Elisabeth (S*Lubov Sibiri) där vi fick träffa Duvans och Björns kattungar, och fick oss lite fika =) Klart man måste passa på att hälsa på dem igen när man ändå var i krokarna! Tack för gott fika och kattungegos!

Nu var det bara att köra tillbaka hem kvar, och vid halv elva var vi hemma igen! Trött efter en lång dag, men jätteglad över att allt var så bra och det blev en jättetrevlig utflykt av det hela. Tack snälla Marie och Leo för att ni följde med, och åter igen, en stor eloge till Leo som inte gnällde en enda gång på hela långa dagen. Trots "tanternas" surrande och en massa kattbesök! Kram på er!     


Moira-bombning och lite försmak av planer ;-)

Moira satt på altanen som vanligt i morse, och när solen lyser på henne kan jag inte få nog av att se på henne för hon är sååå vacker <3 Tyvärr gör hon sig bättre i verkligheten än på bild, och med henne kurrande i knäet kan man inte annat än att vara lycklig över att ha en sån katt!!

Här är i alla fall några bilder av min tjej
Sedan fick jag idag två glädjande besked!! Det första var att Ryzhko/Björn i morse blivit pappa igen! Denna gången tillsammans med Nikopeja´s Petra hos Nikopejas åt 6 små underbaringar. Nu ser jag fram emot lite mer info och bilder på dem så jag kan få skryta lite här som nybliven "farmor" igen!

Den andra roliga nyheten var att om allt går som tänkt så kommer vi (S*Lince´s) att få en ny kull nu i höst! Förhoppningsvis kommer Nessa att paras inom kort =) Nessa bor hos min underbara fodervärd Marie i Bergeforsen! Mer info kommer snart.........

En sommarkväll att minnas!

Sommarvädret håller i sig, och i eftermiddag tog vi en båttur till några fina klippor och grillen fick hänga med! Det var jättehärligt och vi kom inte hem förrän klockan var halv tio. Då möttes vi av en undrande Cecina vid bryggan... var har min familj varit i flera timmar såg hon ut att tänka!

Här är Emil precis då vi ska kasta loss


Kapten Lasse och styrman Maya =) Vår stuga är den gula till vänster i bakgrunden


Så här fint var stället vi hittade längre in i Norafjärden där vi har vår stuga


Barnen går på upptäcksfärd medan vi tänder på grillen


Ingenting går upp mot den svenska sommaren då den är så här fin


Uppdukat för grillning =)


Tror ni han åt upp hela? Nej, inte riktigt men nästan...


Lasse njuter av lugnet


Solen börjar gå ner, och det är dags att packa ihop och åka tillbaka


Så här roligt är det tydligen att åka båtRSS 2.0