Ännu en prins <3

Kan inte hålla mig längre utan måste få lägga ut några bilder på ännu en liten solstråle, som om allt går som det ska också kommer att få dejta tjejer när han blir stor. Svårt att tänka nu, att ett sånt här underbart litet pyre ska bli en "macho" kille som charmar damerna i framtiden, men om ett knappt år kanske ;-)
 
Så ifall allt går enligt plan, och han fortsätter att vara frisk och ha hälsan med sig så kommer denna lilla prinsen att flytta hem till oss någon gång i december <3
 
Men nu är han bara en månad gammal, och har fullt upp att leka med sina systrar:

Bilder på Nova från helgen också :-)

Fick några bilder av Marie på Nova också  som jag vill passa på att dela med mig av! Tack snälla för bilderna och för att jag får använda dem!!
 
Nova i buren
 
Lördagen, i väntan på bedömningen
 
 
Söndag innan vi skulle upp till domaren
 
Jag, Nova, Susanne och Novas halvbror Dasher väntar på att BIV:en skall utses!

Utställning i Luleå i helgen 25-26 augusti!

I fredags åkte jag, Marie (SE*Sessans Sibiriska Katter), Nova och Uteha upp till Luleå på kattutställning. Vi hade en jättetrevlig helg, och det gick bra för våra katter! Marie var lite fundersam över hur den superbusiga lilla Uteha skulle fixa att sitta stilla i en utställningsbur två hela dagar, men lilla fröken klarade det galant och vande sig snabbt. Även om hon så klart blev superglad varje gång hon fick komma ut ur buren, och hon kurrade högt när hon fick uppmärksamhet <3
 
Nova  som ställdes för första gången som vuxen, nyss fyllda 10 månader var också jätteduktig. Inte lätt att konkurrera mot fullvuxna färdigutvecklade katter när man bara är drygt kattunge själv, men hon klarade sig jättebra och fick sina cert båda dagarna och blev även BIV (bäst i variant) både lördag och söndag. Hon fick även komma tillbaka för nomineringen båda dagarna, men det blev en NFO på lördagen och en MCO på söndagen som tog panelplatserna. Men jag var jätteglad bara över att hon tog sig dit, eftersom sibbarna kräver ganska lång tid på sig innan de är "färdiga"!
 
Men det allra roligaste var att Nova på söndagen charmade domaren så att hon fick utmärkelsen "Domarens Favorit" <3
 
Tog tyvärr inte många bilder, men här kommer några i alla fall:  
 
Novas bur med alla fina priser på =) Tyvärr fastnade inte Nova på en enda bild jag tog! 
 
Här är priset Nova fick av domaren Karina Bjuran <3
 
Susanne som är Novas uppfödare (S*Laxforsens Sibiriska Katter) med Novas halvbror Dasher
 
Novas vackra syster SiRa var också där, här med sin matte Rachel
Fina Uteha spanar på allt spännande som händer <3
Uteha i utställningsburen, avslappnad och fin!
 
 
Vackra lilla Magda <3 Som Nova är halv-moster till. Finns hos N*Solstorm´s i Norge. 
 
Novas snygga pappa Taiga var också där, även om han inte ställdes ut!
Hemresan var mindre skoj =( Från Umeå och hem så var det bäcksvart, dimma och ösregn så man knappt såg någonting. Men som tur var kom vi hem helskinnade, men ganska trötta efter den långa körningen! Tack snälla Marie och alla andra härliga sibbe-vänner som var där för supertrevlig sällskap i helgen!!!  
Eftersom jag inte fick någon bild på Nova från helgen, får jag väl lägga in en från altanen idag i stället. Lilla stumpan kom in med en blåmes som hon lyckats fånga men jag befriade den och den verkade okej och flög bort när den släpptes lös. Antagligen hade den tagit sig in genom en öppning i taket eftersom hela altanen är nätad.

Hälsat på hos Thyson - bildbombning!

I går åkte jag och Marie ner till Stockholm och Eva Berglind (Zimas) för att hälsa på Thyson och hans syskon. En jättetrevlig dagstur även om det blev många timmar i bilen. Åh, vilken underbar kull det är och Thyson var, som vi redan kände innan besöket, den kille som vi båda föll pladask för!!! Även om de är jättefina alla tre!

Marie fotade en massa, och jag måste bara knycka några bilder och visa vilken goding han är! Stor, kompakt och grov och väger nästan 1300 gram vid drygt 8,5 vecka! Det var så skoj för det kändes som att han hade på känn att det var honom vi ville hälsa på, för han var den som höll sig närmast och var mest social med oss av kattungarna. 

Nu ser vi fram emot att han blir 12 veckor och får flytta till Sundsvall, och förhoppningsvis så småningom blir vår framtida avelshane <3

Matdags - Thyson i mitten
   

Snyggingen <3 Jag bara älskar hans stora tassar!


Beundras och inspekteras (och pussas på) av oss
Tack snälla Eva för att du låter oss köpa denna snygging <3 Vi lovar att han kommer att få det jättebra!

Fodervärd sökes till en liten Sibbe-kille!

Är man kattuppfödare så känner jag att man inte kan samla på sig allt för många katter hemma. Katterna mår inte bra om de är för många, och själv vill jag kunna ha tid att ägna mig tillräckligt åt var och en också. Därför placerar jag ibland mina avelskatter hos fodervärdar. 

Det innebär i korthet att katten flyttar in till fodervärden då de är leveransklara vid minst 12 veckors ålder, och sedan bor de hos fodervärden som en familjemedlem. När det är dags för avel (vid ca 1 års ålder för en hane) så kommer han att testas mot några olika sjukdomar (HCM, FIV och FeLV) och sedan får han att få träffa några fina tjejer. När han har fått de kullar han ska så kastreras han och övergår till fodervärden utan kostnad. 

Betalningen av katten blir alltså att man ställer upp och håller honom fertil under en viss tid, och även ibland får hem en hona som ska paras med honom under några dagar. De löpande kostnaderna fördelas så att fodervärden betalar de kostnader som de skulle ha haft om de köpt katten på "vanligt vis" som sällskapskatt, och vi kommer att betala inköpspriset plus allt som har med avel att göra, och hålla honom fullt försäkrad så länge han är i vår ägo.

En fertil hane hemma är inte alltid en dans på rosor. Det kan mycket väl gå jättebra och han kan vara hur lugn och cool som helst, men de kan även börja ropa efter tjejer och urinmarkera inne. Därför är det bra om man har ett rum och/eller en rastgård där katten kan få vara om han blir besvärlig under en period. Det finns byxor man kan använda så att han kan vara ute med familjen, men det funkar ju inte dygnet runt. Men man måste vara medveten om att det kan bli så, även om man så klart hoppas att det inte alls blir några problem! Ofta går det fertila beteendet i arv, och denna killens föräldrar har inte markerat inne så det är ett gott tecken! 

Just nu söker jag och Marie en fodervärd åt den hör röd/vita lilla snyggingen. Han är leveransklar i mitten av september! Vi vill att han ska bo i närheten av Sundsvall och det allra viktigaste är så klart att han blir en älskad familjemedlem hos dem han flyttar till <3Känns detta som någonting för dig? Kontakta i så fall mig 070-647 60 48 (kicki at lince.se) eller Marie 070-241 44 03 (marie at sessans.com) så kan vi träffas och prata vidare! 


   

RSS 2.0