Utställning, 5 veckor och 1 vecka =)

Här går det undan, dels har vi varit på utställning igen i helgen. Denna gången i Östersund :) Det gick jättebra och katterna vi hade med oss skötte sig alldeles exemplariskt och Julle tog en ny titel DVM som betyder Distinguished Variety Merit. Det innebär att han vunnit Bäst I Variant (BIV) 10 gånger under loppet av minst två år. BIV får man när det är 3 katter eller fler som tävlar i samma färggrupp (ej kastrater) och då väljer domaren ut den katt som han/hon tycker är den bästa av dem. I söndags var det 9 stycken som tävlade och Julle vann, så jag är sååå stolt över honom min goa nallebjörn <3 Han fick även sitt 6:e och 7:e certifikat mot Supreme Champion som är det högsta man kan bli, så det fattas nu 4 stycken.
 
Foderkissen Kia var också med och hon fick fantastiskt fina bedömningar även hon båda dagarna, även om hon inte tog något certifikat. Hon hade chans att bli Champion där, men det var två andra katter som hon tävlade mot som fick dessa. På lördagen blev hon 3:a och på söndagen blev hon 2:a och katten som blev 1:a på lördagen blev trea och tvåan från lördagen vann. Snacka om att det är hårfint när det skiljer så, och Kia hade precis lika gärna kunnat vinna på lördagen för domaren älskade henne verkligen. Men de måste välja någon, och då det är så hög kvalitet på katterna så är det bara att vara glad över de superbedömningar hon fick <3 Jag är glad över att jag inte är domare, för hur skulle man kunna välja ;-) 
 
Kattungarna hemma växer så det knakar och de börjar bli busigare och busigare för var dag som går. De går nu på toalådan och äter väl si-sådär med vanlig mat. Mammas mat är fortfarande bäst, och det är inte så konstigt då de bara är två stycken som delar på mjölkbaren. Men de är runda och goa båda två och följer varandra fortfarande väldigt nära i vikt, och det skiljer sällan mer än 10 gram på dem.
 
Kattungarna i Umeå växer också och de hade ökat superbra i vikt alla 7 den första veckan, och de hade i stort sett fördubblat sina födelsevikter allihopa. Minessa har mycket mat och de har inte behövt stödmatas något vilket är superbra med tanke på hur många de är. Har fått bilder från Ewa och Arne som jag ska lägga ut så fort jag hinner, men det blir senare.... kanske sen i kväll. Så ha tålamod, de kommer liksom namnen som Ewa och Arne just nu håller på att fundera på :)
 
Här är i alla fall några bilder på buskillarna här hemma <3
 
Julle håller sig helst utanför hagen där kattungarna är (utom då det vankas mat) men kattungarna är väldigt nyfikna på sin pappa. Här är ettan som nosar på pappa <3
Jag lägger mig väl bredvid då =) 
Tvåan till vänster och ettan bredvid pappa Julle 
Ettan
Tvåan
På onsdag kommer Sara, Per och Albin hit och hälsar på småttingarna för första gången, och förhoppningsvis kommer någon av killarna att charma tillräckligt på dem då så att de kan bestämma vilken av dem som de vill ska flytta in till dem <3 Då kan vi börja kalla dem vid sina räta namn, så de slipper heta ettan och tvåan lägre ;-) 
 

Novas och Julles pojkar drygt 4 veckor nu!

Oj, vad jag tyckte att grabbarna hemma blivit stora sedan jag varit hos Minessa och pysslat med hennes kattungar :) Att de ska vara så här stora om 4 veckor känns lite overkligt, men å andra sidan kanske de inte blir fullt så stora eftersom dessa killar väger 560 och 570 gram nu.
 
Ettan är den som är lugnast av dem, lite försiktigare och en kille som gärna iakttar en med sina vackra blå ögon när man håller honom i famnen <3
 
Tvåan är charmören som alltid är först framme, och som är betydligt svårare att fånga på bild då han oftast är på väg någonstans <3 Båda två är så otroligt fina, även om de inte är fullt lika identiska längre, men de är mer lika varandra i verkligheten än på bild.  

 

Nu har Minessas och Prohors kattungar kommit =)

I helgen har vi varit på utställning i Umeå, och samtidigt passade min foderkisse Minessa (S*Lince´s Genova) på att få sina kattungar. Tror inte det är sant vilken otrolig tajming det blev. På lördagen efter bedömningarna kommer Arne och säger att det är på gång, och jag hinner precis dit lagom för att Minessa ska föda fram den första kattungen.
 
Hon var så otroligt duktig, och det gick väldigt fort för henne. 7 underbara småttingar blev det, och alla ökar superfint i vikt och hon sköter allting själv. Födelsevikterna var otroligt bra, mellan 84-112 gram vägde det vilket är super med tanke på hur många de är. 
 
Här är stamtavlan på kattungarna
 
Preliminärt är det 4 honor och 3 hanar, och det är 2 brunmönstrade med vita tassar (en hona och en hane), en blåmönstrad hane (kan vara silver) en brunmönstrad hona som är väldigt varm i färgen så hon kan ev. bli golden, en svart solid hona med vita tassar och vit haka, och två svart solida (en av varje kön) som har en liten vit medaljong på brösten.  Eftersom Prohor är silver är det inte omöjligt att någon av de solida kan bli smoke. Men de var så pass små då jag såg dem sist i söndags, så både kön och färg kan tänkas ändras.
 
Tack snälla underbara Ewa och Arne för att ni tar så väl hand om Minessa och de små, och för att jag fick vara med om detta livets mirakel <3
 
Här är några bilder som jag fått:
 
 
 

RSS 2.0