Storfrämmande idag =)

Sera ur Morias första kull kom på besök idag, och  fick vara ute på altanen en stund så jag fick träffa henne! Oj, vilken vacker dam hon har blivit! Otroligt lik sina syskon, och även sin mamma <3 Hon ska ställas ut på SUK utställningen den 30/6 så det ska bli jätteskoj att höra vad domarna tycker om skönheten!
En dam med kattityd =)


Så läcker teckning har hon <3


Tack snälla Anna-Lena och Johanna för att ni skämmer bort henne och tar så bra hand om henne!!! Hon hade aldrig kunnat få ett bättre hem än hos er <3 

Här kommer också ett par bilder på kullbrodern Notte som jag fick för ett par månader sedan (skäms, men jag har glömt att lägga ut dem) Tack även till Terese och Peter med familj <3

En stor och stilig kille har han blivit, "vår" busigaNotte !
De andra två syskonen Mattina och Gino har jag ju redan lagt ut bilder på alldeles nyss, från när vi var på utställning i Östersund och Bollnäs! Gino har dessutom den stora äran att pryda förstasidan på Sällskapet Sibirisk Katts hemsida denna månaden =)   

Eget burskynke till Nova!

Nova har nu varit på två utställningar, och jag kände att det är dags att hon får ett eget burskynke anpassat för henne ;-) Hon har hittills lånat Cecinas rosa skynke, men då Nova är kolsvart och har gröna fina ögon ville jag ha en ljus färg så hon syns, och en färg som tar upp hennes ögonfärg bättre.

Beställde tyger på nätet för ett par veckor sedan, och i går fick jag dem så det var bara att sätta igång att sy. Katterna fick vara på altanen för det var liiiite för hjälpsamma, och man vill ju inte riskera att klippa i några morrhår eller tassar då man håller på ;-)

Det fick bli ett ljusgrönt skynke med ett mönstrat tyg med grodor och blommor till. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, så nu får vi prova detta i Sundsvall om en dryg månad!


När allt var klart var ju Nova tvungen att komma och inspektera om det dög =)
  


Utställning igen!

Denna gången blev det Bollnäs!! Det var jag, Maya, Nova, Lotta (Atoll´s Sibiriska katter), Gino och Ingrid (Isrosens Sibiriska katter) som åkte ner tillsammans denna gången. Vi bodde på vandrarhemmet alldeles intill ishallen där utställningen var, så det var riktigt nära och bekvämt!

När vi kom ner på fredagen så hade vi med oss grejor, så vi grillade och hade jättemysigt! 

Lotta och Maya skötte grillarna


Ser smarrigt ut va?


Det var inte så kallt som det ser ut, men det blåste lite så därför fick jackorna vara på!


Tog inte så många bilder på utställningsdagarna denna gången! Men utställningen gick superbra och Nova fick jättefina bedömningar och EX1 båda dagarna och var så duktig och snäll hela tiden <3

Här är Nova hos domaren Olga:


S*Lince´s Mattina som är dotter till Moira blev Grand Internationell Champion på lördagen! Ägaren Eva (Zjillas Sibiriska Katter) bjöd på skumpa för att fira! Dessutom blev fina Mattina både BIV och NOM på lördagen och på söndagen fick hon sitt första CACS och blev NOM även då!! Åh, vad roligt det är när det går så roligt för katterna man fött upp!! Stort grattis till Eva och Mattina!!


Mattinas kullbror Gino (S*Lince´s Giorno) som åkte ner med oss plockade 2 cert mot samma titel som syrran, och fick också jättefina bedömningar!!

Här är snygga Gino i sin bur:


Som alltid var det många trevliga människor på plats med sina fina katter.

Här är Isrosens Mars och hans matte Ramani. Mars är son till Po i flodkullen, och dotterson till Lotus så han är väldigt speciell för mig <3 Mars fick jättefin bedömning och ansågs vara en väldigt spännande ung liten kille ;-)


En annan spännande katt som jag fick träffa för första gången var Elisabeths (Lubov Sibiris Sibiriska katter) nya hona som kommer från Ryssland. Hon heter RU*Maksima Manchzhury men kallas för "Sima". Detta var hennes första utställning och hon fick sitt CAC utan problem, även om matte inte älskar utställningar ;-)

Sima:


Fler kändis-katter än så fick jag nog inte med på bild denna gången!

Tack alla som var där för en rolig helg och trevligt sällskap! Nästa gång vi ställer ut blir i Sundsvall/Kovland den 30/6-1/7.

Orgie i Nova-bilder <3

Måste bara peppra med lite fler bilder på Nova från utställningen i helgen!! Marie SE*Sessans Sibiriska katter har skickat ett gäng bilder som hon tagit, och trots att Nova bor här och jag ser henne varje dag så blir jag lika överväldigad över vad fin jag tycker hon är när jag ser henne på bild <3 

Jag som hade önskat mig en utställningskatt, som rent temperamentsmässigt skulla funka och acceptera att ställas ut, verkar nu dessutom även lyckats få utseendet på hennes sida också! Hon är ju bara drygt 6 månader ännu, så man vet ju inte hur hon fortsätter att utvecklas men "so far so good" :-)

På hotellrummet


Träffar gammelmatte Susanne S*Laxforsens igen på hotellet kvällen innan utställningen!


Väntar på att komma till domaren... (undrar vad jag gör med munnen? ;-) ) 


Domaren Raymond gillar henne jättemycket <3


Eleven tittar och lär...


Så här glad blev jag när Nova blev Nominerad till panelen på lördagen:


Nova i panelen


Nova vilar upp sig i sängen på hotellet efter en lång dag!


Hos domaren Anne på söndagen! Fick EX1.... "med glede" skrev hon på bedömningssedeln! 


Avslappnad och fin i buren

Maya och Nova uppe för nominering på söndagen, men där föll hon mot en snygg "Skogis". Inte så lätt att bara vara 6 månader och konkurrera med de som är ända upp till 10 månader ;-)


Tack snälla Marie för att jag får använda dina fina bilder =)

Nova har varit på sin första riktiga utställning!

I fredags åkte jag, Marie, Maya, Nova och Nessa till Östersund för att vara med på Storsjökattens utställning lördag och söndag! Vi har haft en jättetrevlig helg och för katterna gick det över förväntan!! Tack Marie för trevligt rese-sällskap som alltid <3 Novas uppfödare Susanne var också där, så vi hela vår lilla trio var samlade, och det var så skoj ;-D  

Nova fick super-duper bedömning båda dagarna och hennes domare älskade henne. På lördagen blev hon till och med Nominerad till panelen, trots att hon bara är nyss fyllda 6 månader och konkurrerar med katter ända upp till 10 månaders ålder! På söndagen blev hon slagen av en jättefin äldre skogis, men domaren sa att det var riktigt jämnt =) Nova var otrolig och jättesnäll, och verkade inte alls stressad över att ställas ut, och på söndagen var hon till och med så tuff så hon helst ville ut ur den trygga buren och kolla vad som hände!

Nessa fick sina CAGCIB båda dagarna och fick även hon jättefina bedömningar. Hon är nu 5 cert på väg mot titeln GIC och hon skötte sig också jättebra.

Några bilder från helgen (många fler finns på facebook):

Nova på hotellrummet kvällen innan utställningen började


Nessa hos domaren


Marie och Nessa


Björns (min f.d. foderkatt Ryzhkos) dotter Alona var med, och fick CAC och fin bedömning på lördagen. Här visar Susanne som äger hennes kullbror Brum-Brum upp henne!
 

Moiras dotter Mattina ur första kullen var där, och det var så skoj att få se henne igen!! Hon är nu drygt 2 år och jag har inte sett henne sedan hon var ca 5 månader. En skönhet lik sin mor <3


På söndagen kom Igor (Lince´s Dandelio di Sessans) som är Nessas son ur sista kullen, och han fick en jättefin bedömning och blev NOM till panelen. Grattis Anette och Håkan till snyggingens framgångar!


Nova i buren

Efter utställningen åkte vi raka vägen till stugan, och för Nova blev det premiär även där! Hussarna, Moira och Cecina var redan på plats när vi kom dit. Nova tyckte det var spännande och fick gå ut och kika lite, men vågade sig inte mer än ett par meter från huset!

Nova ute i det gröna


Cecina som nu är drygt 1,5 år gammal


Nu är vi hemma igen och katterna verkar vara trötta efter all frisk luft som de fått, och framför allt duktiga lilla Nova som fått så många nya intryck denna helgen!

RSS 2.0