Pojkarna idag!

För jämnställdhetens skulle måste jag ju ta och lägga ut ett par bilder på boysen också =) Isonzo är fortfarande den största i kullen och vägde i morse 5,5 dygn gammal 187 gram, men hela kullen ökar jättebra i vikt fortfarande. Helt otroligt att Nessa har så mycket mat till dem trots att hon själv inte är så stor, och att de är fem stycken som mumsar dagarna i ända!

Idag gick hon ifrån bolådan och tog en promenad på nedervåningen, och det är nog första gången hon lämnat vårt sovrum som de bor i just nu!

Här är vackre Isonzo som verkar äta för att bli en isbjörn då han blir stor:


Här är snyggingen Po, som inte ligger långt efter:
 
 


4 dygn, idag tjejerna!

Eftersom jag trodde att det var 5 killar i kullen först så får jag väl fokusera på töserna nu! Först vill jag berätta att de mår hur bra som helst alla fem, och de äter och växer för varje minut! De hade i morse ökat födelsevikten med ungefär 50%! 

För att förklara situationen vill jag klargöra att de flesta i kullen redan är bokade, men eftersom det är ett par av dem som ska gå i avel så vill man utvärdera kattungen först så att den är det man är ute efter i sin uppfödning! Detta innebär inte att det är något fel på kattungen, om man skulle backa utan att katten helt enkelt inte passar in i just "min" avelsplan!  Jag och en uppfödarkompis utvärderar just nu de två tjejerna som inte är vita för att se vilken av dem som passar in i våra drömmar, och det finns en chans att den som "bara" blir tvåa kan bli tillgänglig så småningom. Men allt detta kommer att klarna allt eftersom de växer och de börjar visa sina personligheter, och om kullen är jämn utseendemässigt, vilket denna verkar vara så brukar det sluta att man väljer att gå efter sitt härta <3 Men oftast visar sig inte detta förrän de är runt en månad gamla!

I dagsläget så är det vita kattungarna redan bokade till sällskap, och lilla Po är reserverad av en kanonbra uppfödare!! Jag tror detta är det svåraste med att hålla på med kattavel, att hitta rätt hem till rätt katt. Men jag tror på att gå på magkänslan, och i min förra kull kunde jag inte ha lyckats bättre!! Tack alla ni som är ägare av mina små dygnskatter!!! Hade ni inte varit just ni, hade separationen från dem varit mycket jobbigare!

Här är i alla fall kullens flickor, 4 dygn gamla!

Cecina:
 

Liris:


Olona:

Nya bud!

Ibland tar saker och ting snabba vändningar!! Eftersom jag inte var helt säker på könen, så kom två uppfödarvänner hit och kollade in mina 5 "killar"! I en första anblick tyckte vi alla att det såg ut som pojkar, men så blev vi plötsligt osäkra på 3 av dem! Under ett antal timmar var det tre små kissar som plötsligt blev den, i stället för han! Tog rumpbilder och mailade till andra kunniga, men det var fortfarande osäkert! 

Sen i kväll, då annan kompis som också är uppfödare fick höra om dilemmat erbjöd hon sig att komma hit och kika! Helt plötsligt utan tvekan så hade jag 3 honor och 2 hanar i bolådan i stället ;-) Tack Anna o  Andrietta för att ni kom hit och klargjorde detta med en sån proffsighet! Visst är det tur att det finns de som är erfarna då man själv är nybörjare??

Nya bud och nya förutsättningar!! Vissa spekulanter besvikna, och andra väldigt glada!!

Men lyckligast är nog ändå jag över att jag har 5 underbara små kattungar som trivs, växer och mår bra oavsett hur de ser ut i rumpan ;-D 

Nu måste namnen uppdateras lite, jag måste ta mig tid och fota alla 5 och lägga ut dem på hemsidan också!

Raringarna sover i en hög:


 

Floder =)

Tack för gratulationerna! Nu ska jag snart dyka i säng efter en lååång dag på golvet bredvid Nessa, som inte lät mig vara längre än en halvmeter bort! Får se i morgon om jag har rätt angående könen! 

Det lutar åt att de kommer att få namn efter floder i Italien!!

Här är ännu ett par bilder på småtussarna:
     5 Underbara bebisar <3

I dag födde Nessa 5 små underverk <3 Det är ofattbart vilket mirakel det är att få vara med om detta!! 5 små nya liv som väcks, och hur otroligt duktig en liten "tisse-miss" kan vara trots att det är första gången för henne!! Jag är så stolt över Nessa!!! Min underbara snöprinsessa!

Om jag sett rätt (ska få experthjälp i morgon - tack Roseanne) så är det 5 små prinsar!

Två svart-vita, två vita och till min förvåning en blå liten sötnos =)

Återkommer snart med vidare information, men vill bara sprida denna glada nyhet!!! Trots att Nessa är ganska liten så vägde de 98, 102, 111, 114 och 119 gram!! 

Här är en snabb bild på dem, även om lille vita kille nummer 2 inte syns:


En vecka kvar...

I dag är det en vecka kvar tills Nessas bebisar beräknas komma, men det kan ju alltid diffa på några dagar hit och dit. Men det känns som att lilla fröken tycker det är jobbigt nu. Tack och lov har hon stannat av lite i viktuppgången, även om hon hittills har gått upp ca 1370 gram vilket redan är 120 gram mer än vad Moira gick upp under hela dräktigheten. 

I dag har vi varit ute i skogen och "hämtat" lite trattkantareller! Jo, det var verkligen så mycket så det bara var att hämta dem - vi behövde inte söka och vi lämnade dessutom hur mycket som helst som vi inte plockade!

Här kommer några bilder på tjockisen efter att ha fått beställning på såna ;-) Eller hur Marie? Hur många kattungar ska man gissa på? Vad tror ni?

Ja, kanske inte så fint att fota en dam bakifrån...


Ja det är gott, men det är inte bara maten det beror på att magen hänger i golvet!


Moira ville gärna följa med ut i svampskogen


Inte syns jag?
 

Här är dagens skörd - rensa får jag göra i morgon
 
 


Börjar bli en stor kille nu...

I dag fick jag nya bilder på lille "Björn" (S*Nikopeja´s Ryzhko) i mailboxen - tack Annbritt! Tänk vad tiden går, och han börjar bli en stor och stilig katt. I morgon fyller han tio månader och helt plötsligt är det inte så länge kvar tills jag måste boka tid för HCM-test och de andra nödvändiga proverna som ska göras, innan det är dags för honom att få börja träffa damer. Eftersom kardiologen som scannar hjärtat bara är här ungefär var 6:e vecka så gäller det att planera i god tid. Jag ska beställa tid samtidigt åt både "Björn", Moira och Lotus. Moira kommer ju att vara först ut att få den stora äran att dejta "Björn", och Lotus är det dags att testa igen eftersom han snart fyller 4 år, och har avkommor som gått vidare i avel. Lotus som för övrigt blev morfar igen i tisdags åt 2 små sötnosar hemma hos Fanny i Kiruna - Grattis Fanny och mamma Ljuba och pappa "Charlie".

"Björn" 10 månader

Kattungarna börjar bli stora!

Här har det hänt saker i veckan! Det är möjligt att det var utställningen som triggade igång det hela, men under veckan har två av kattungarna börjat visa att de inte är så små längre.

Nottes familj har börjat känna att det luktar mer i lådan och han var lite annorlunda i sitt beteende så de ringde veterinären för att höra vad de tyckte om kastrering trots att han ännu inte fyllt 5 månader. Det var inte några problem eftersom ingreppet är så litet och katten väger 2,5 kilo, så i går rök kulorna på "lilla" Notte! Rapport med bild på kvällen talade om att han var pigg och glad, och såg på fotboll med husse på första parkett =)

 

Sedan fick jag sms från Seras familj, och hon hade satt i gång och löpa i går med buller och bång. Tidig precis som mamma Moira, som började löpa då hon var 4,5 månad. Kattungarna fyller 5 månader den 10 september! Det ska bli spännande att höra om Mattina och Gino blir lika tidiga, eller om de väljer att gå i pappas fotspår som var lite senare i starten. Man kan ju alltid hoppas eftersom dessa två ska gå i avel och hållas fertila en längre tid =)  

Släpp ut mig säger Sera - jag vill ut och jaga pojkar!

RSS 2.0