Stora vida världen!

I eftermiddag har kattungarna fått lämna det trygga sovrummet, och flyttat ner till matrummet i stället. Det är dags för dem att vänja sig vid lite mer liv och rörelse, så de har fyttat ner till kattungehagen nu. Än så länge bor de kvar i bolådan och där får de vara till de själva kan kravla sig ur den, och sist har jag för mig att de första klev över kanten vid dryga 3 veckors ålder. Men det är bra att de får vänja sig vid den nya mijön först, eller rättare sagt att mamma Cecina får vänja sig vid att hennes barn är nere i stället för i vårt sovrum på övervåningen!
 
Detta är första kullen sedan vi renoverade vardagsrummet/matrummet och möblerade om! Därför har vi fått använda burspråket till hage i stället och jag tycker själv det blev ett jättebra utrymme för småttingarna!
 
Här kommer en liten film på 5 nyvakna bebisar och en kattmamma också <3 Kolla in "tjockrumpan" Caselle som försöker komma upp från ryggläge...lilla sötnosen då <3 Inte lätt att vara lite baktung!  

Moira med sin lillmatte Li <3

Fick sms idag från Moiras matte Birgitta som innehöll så söta bilder på Moira och hennes lillmatte Li som är 7 år gammal! Här ser man två tjejer som verkligen trivs tillsammans <3
 
Det är verkligen underbart att se hur gott Moira mår hos sin foderfamilj!
   

Kattungarna 2 veckor idag!

Idag fyller de små flygplatserna 2 veckor <3 Eller små och små, de är jättestora för sin ålder tycker jag! Ingen kull jag har haft har haft såna här vikter vid 2 veckor, så Cecina måste ha grädde i spenarna! Inte heller Cecina ser mager ut, så hon måste äta som en häst för att först föda dessa 5 små matvrak, och sedan även hålla hullet på sig själv!!
 
Dagen till ära kommer några bilder på dem:
 
Först har vi kille nummer 1, Migliaro (Migli) som idag är störst och väger 371 gram. Migli är ljusast i färgen av alla och kommer nog att få en riktigt varm brun ton =)
 
Sen kommer här kille nummer 2, Dolomiti (Miti) som för dagen väger 316 gram! Han är fortfarande mitt emellan i både storlek och färg när det gäller killarna =) En riktig snygging han med <3 även om inte bilderna gör honom rättvisa.
Måste även visa denna underbara bild, när Miti gäspar belåtet efter att ha tuttat på Cecina <3
 
Tredje kattungen är tjejen Linate! Hon var minst vid födslen på bara 84 gram, men väger numera hela 295 gram och är inte minst längre! Även om det bara skiljer 2 gram till nästa ;-) Linate är typmässigt en riktig läckerbit så det ska bli spännande att se henne utvecklas <3  
Fyran är tjej nummer två, Caselle som är den enda som inte öppnat ögonen. Tyckte det var på gång för någon dag sedan, men de är fortfarande stängda vilket gör att det blir lite orättvist idag, då de andra kan charma med sina små blå ;-) "Men vänta ni bara säger Caselle - den som väntar på något gott......" Desstuom lägger hon all sin kraft på att äta och bli stor, och försöker komma förbi brorsan i vikt-tabellen! Caselle väger idag 370 gram!!!
Sist, och faktiskt även minst just idag är Fiumicino (Cino) som väger två gram mindre än Linate, alltså 293 gram. Men trots att han är minst är det ändå en jättebra vikt, och om vi ska jämföra med kullen där mamma Cecina föddes där de också var 5 kattungar så vägde den största i den kullen 283 gram vid 2 veckor. Så med andra ord är det inte Cino och Caselle som är små, utan de andra (helst Migli och Caselle förstås) som är jättestora! Cino är mörkast och rund som en boll i huvudformen =)
 
 

Det är alltså så här det går till?

Inte undra på att Caselle är störst i kullen, när hon smyger till mjölkbaren då hon får ha den helt för sig själv :-) Inte så konstigt att den rumpan är stor och rund <3
 
När katten är borta dansar råttorna på bordet brukar man ju säga, när syskonen sover roffar Caselle åt sig all maten får vi väl mynta ett nytt uttryck som säger då..... Fast egentligen inte helt sant, för Migli väger faktiskt i stort sett lika mycket han... men han är ju kille förstås!!!
 
Men Cecina har mat så det räcker åt dem alla, för de har trinda runda goa magar alla fem!

Trötta små gryn!

En liten bild då de sover sött tänkte jag att jag kan bjuda på i alla fall <3 De är så söta då de ligger på rad, eller i en hög och söker värme och trygghet hos varandra. Cecina är ganska ofta uppe med oss då de sover, men så fort någon av dem piper springer hon dit för att kolla att allt är som det ska. Vår duktiga mamma-katt <3
 
Från vänster: Caselle, Cino, Migli, Linate och Miti

Snart ögon!

Nu blir det inga bilder eftersom ögonen börjat öppna sig på de små! Idag är de 10 dagar gamla, och det är små hål i de flesta ögonvrårna nu! Om ett par dagar borde alla ögon vara fullt öppna, men man ska ändå vara försiktigt med blixten ett tag framöver! Har en diffusor som skyddar en del, men jag vill ändå inte riskera att skada de nya små ögonen <3 Så med andra ord får ni vänta lite på nya bilder såvida inte vädret blir bättre i morgon så man kan få några bra bilder helt utan blixt i dagsljus!
 
Försökte mig på några nu idag, men det är för mulet ute så det blir bara suddiga bilder och då är det lika bra att låta bli. Här är i alla fall en på Miti så ni får se ungefär hur de ser ut nu ;-)
I helgen tänkte jag börja förbereda kattungehagen nere, för nästa helg blir det flytt från sovrummet ner till vardagsrummet/matrummet och då är det dags att börja socialisera de små! Tiden mellan 2-7 veckor är den viktigaste tiden för detta, och det är jätteviktigt att de får vänja sig vid att ljud, liv och rörelse inte är farligt. Puss och hålla-fast träning behövs för att de inte ska bli rädda för oss människor, utan förstå att vi vill dem väl. De brukar fort visa att de tyr sig till oss, genom att komma fram till kanten av bolådan och vilja bli upplyfta <3   

Mamma-mys <3

Måste bara få lägga ut en bild som Maya precis tog på den lilla familjen <3

Kattungarna 1 vecka idag =)

Inga ögon ännu, så det blev 1-veckas bilder på de små <3
 
De ligger på respektive kattunges fotosida på min hemsida S*Lince´s Sibiriska Katter 
 
Här är en ny bild på hela gänget
Det blir ett kort inlägg idag, för jag är trött eftersom jag börjat jobba kl 05 varje morgon denna veckan! Förhoppningsvis blir det nya bilder i helgen då jag kan fotografera dem i dagsljus, för nu är ögonen nära på några av dem <3

6 dygn har gått....

....sedan kattungarna kom till världen <3 De mår bra och Cecina är jätteduktig och tar så bra hand om dem.
 
Eftersom det ser ut som om de snart ska börja öppna ögonen så lägger jag ut bilder på dem idag, eftersom det inte är säkert att jag kan fotografera dem i morgon då de fyller 1 vecka. Kattungars ögon är så känsliga så man ska undvika blixt den första tiden då ögonen öppnats, och eftersom jag jobbar på dagarna är det svårt att få några bilder i dagsljus den här årstiden :-)
 
Migli 6 dygn och 236 gram
 
Miti 6 dygn och 193 gram
 
Linate 6 dygn och 180 gram
 
Caselle 6 dygn och 232 gram
 
Cino 6 dygn och 193 gram
 

Skön söndag!

Idag har vi inte gjort många knop, och man kan sitta i evigheter och bara titta på de små grynen där de ligger i bolådan. Jag har faktiskt flyttat tillbaka dem idag till lådan som jag tyckte var bäst, som Cecina flyttade dem från redan den första kvällen. Men alternativet är inte lika bra, och kanten är så låg så det är bara en fråga om dagar innan de små kan tänkas kravla sig över, så därför chansade jag idag och tog tillbaka dem till den stora lådan.
 
Peppar, peppar verkar Cecina acceptera det för det har nu gått flera timmar och hon verkar nöjd med att ligga där.
 
De växer jättebra, och de två största är fakiskt uppe i 200 gram redan! Lillan har också nästan redan fördubblat sin födelsevikt och väger nu efter 4 dygn 146 gram jämfört med födelsevikten på 84!
 
Kolla in vad läckert svart Cino är i färgen!
Finns det något mysigare än en trind rund liten prickig kattungemage? Linate 4 dagar poserar <3
Hela gänget myser med mamma Cecina <3 Migli, den största killen ligger längst fram!
 
 
 
 

Kattungarna har blivit 3 dagar!

 
Idag har vi tagit några nya bilder på småttingarna! De växer så bra och är så fina hela högen <3 Tror inte jag har haft en kull tidigare där de varit så jämna typmässigt :-)
 
Cecina är jätteduktig som mamma, och är lugn och trygg och tar så väl hand om de små och mat verkar hon ha, med tanke på hur mycket de går upp i vikt. Idag var Monica (S*Kneph´s) här och hjälpte mig dubbelkolla så jag hade tagit rätt på könen, och jag hade helt rätt! Det är 3 killar och 2 tjejer <3 Tack Monica för hjälpen, och en trevlig pratstund!
 
Först kommer här en söt-bild där två småttingar använder brorsan som huvudkudde:
Kille (kattunge nummer 1) Migli som är störst just nu och väger ett gram mer än syrran är varmast i färgen =)
Kille (kattunge nummer 2) Miti fortfarande i mitten både när det gäller färg och storlek!
 
Tjej (kattunge nr 3) Linate som är minst, men har ändå vuxit massor och väger nu 126 gram.
 
Tjej (kattunge nr 4) Caselle är näst störst och ljusare än sin syster Linate.
 
 
Kille (kattunge nr 5) Cino är den mörkaste av dem alla, och ligger också i mitten viktmässigt med sina 145 gram.
Ja, man kan bara konstatera att med 5 såna här ljuvliga varelser här hemma blir det inte mycket nytta gjort ;-) 
 
 
 

Lika barn leka bäst.... eller?

Som ni säkert sett är kattungarna vansinnigt lika varandra, och än så länge funkar det att märka dem med nagellack men jag hoppas verkligen de går att skilja på även då de blir lite större och nagellacket nöts bort snabbare.
 
Jag har tänkt på hur lika de är pappa Elyot hela högen, och blev lite full i skratt då jag såg bilder från när han  var liten och hur kullen han växte upp i såg ut. Där kan man snacka om svårt att skilja dem åt, för de var hela 7 stycken som såg nästan likadana ut =) Har fått låna ett par bilder från Heidi S*Klockarbackens som var fodervärd åt Elyots mamma Leia då kullen var liten.
 
Ungefär så här tror jag det kan se ut här hemma om några veckor, även om våra är 2 färre (tack och lov ;-) )
 
Elyot och hans syskon 6 veckor
Här är de 10 veckor gamla (fråga mig inte vem som är Elyot)
 
   

Presentation av Flygplatskullen <3

Kattungarna växer och mår bra, och har ökat i vikt mellan 12-24 gram så det verkar finnas gott om mat hos Cecina, även om hon verkade ha lite mjölkstockning i går kväll, men idag känns det som att det lättat redan!
 
Har kollat igen och står fast vid att det är 3 killar och 2 tjejer i kullen, och jag har nu gjort egna sidor åt dem på min hemsida  S*Lince´s Sibiriska Katter där jag kommer att fylla på med bilder allt eftersom de växer. (En liten reservation för att jag misslyckats med könsbestämningen måste jag inflika, för det är inte lätt att se när rumporna är så pass små)
 
Namnen har de fått efter flygplatser i Italien =) Jag har bestämt tema och Maya har bestämt vilka namn/flygplatser de ska heta. De är otroligt lika varandra så tack och lov för att det finns nagellack för att skilja dem åt. För även om jag ser små skillnader går det snabbare att kolla vem som har en röd prick på vilken tass ;-)
 
Ettan som är den ljusaste av dem och störst av killarna. Vägde 122 gram vid födseln och 139 nu i eftermiddag.
S*Lince´s Migliaro som vi nog kommer att kalla "Migli"
 
Tvåan är killen som ligger i mitten av storleksligan, och även är mitt-emellan i färgtonen. Vägde 106 gram vid födseln och 121 gram nu i eftermiddag.
S*Lince´s Dolomiti som vi nog kommer att kalla "Miti"
 
Trean är första tjejen och minst i gänget, mörkare än sin syster. Vägde 84 gram vid födseln och 96 gram nu i eftermiddag.
S*Lince´s Linate som vi kommer att kalla för det.
 
Fyran är den andra tjejen och just nu allra störst. Vägde 117 gram vid födseln och 141 gram nu i eftermiddag.
S*Lince´s Caselle som vi kommer att kalla för det.
 
Femman är killen som kom sist och är den mörkaste kattungen. Vägde 107 gram vid födseln och 124 gram nu i eftermiddag.
S*Lince´s Fiumicino som vi nog kommer att kalla "Cino"
 
Det var hela gänget <3
 
För att se vilka städer flygplatserna hör till kan ni gå in på deras fotosidor på min hemsida och kolla! Att det blev just flygplatser beror dels på att jag hade tänkt det temat till min allra första kull, som först var planerad mellan Moira och en snygg kille som heter Amadeus för ca 3 år sedan. Jag har jobbat över 20 år på resebyrå och bokat i ett system som heter Amadeus, och tyckte då det passade bra, och temat skulle så klart vara italienskt.
 
Tyvärr blev det ingen parning av och Amadeus kastrerades utan att få någon kull, och sedan dess har inte temat känts rätt. Inte förrän nu när Cecina precis hade parats och jag fick nytt jobb på Sundsvall-Härnösands Flygplats. Då väcktes idén till liv igen ;-)

Kattungarna har kommit!

Idag vid 10-tiden, på en timme och 9 minuter födde Cecina sina och Elyots kattungar! Det gick jättebra allting, och de ligger och tuttar så fint i bolådan nu. Mamma-katt skötte allting själv och var sååååå duktig <3
 
Alla 5 är brunmönstrade, och storlekarna var jättebra med bara en under 100 gram. 122, 106, 84, 117 och 107 gram vägde de så inte undra på att hon var stor! Könen måste jag få återkomma med, men det lutar åt att det är av bägge sorter i alla fall ;-)
 
Här är de första bilderna:
(Det röda på foten är nagellack för att kunna skilja dem åt)
 

I väntans tider...

Idag är Cecina på dag 61 i sin dräktighet! På onsdag är det beräknad födsel (dag 65) men från och med nu KAN faktiskt småttingarna titta ut. Men jag hoppas hon väntar några dagar till ;-)
 
Cecina har nu ökat 1300 gram och börjar bli lite less ser det ut som. Hon ligger mest och sover, och har jobbigt att tvätta sig och klättrar inte längre så högt i klösträden! Nova tycker det är konstigt att bästa kompisen inte längre vill/orkar leka med henne och försöker sig ibland på en bus-attack, men då suckar bara Cecina och säger åt henne att hon vill vara ifred nu! Stackars Nova förstår ingenting, och lommar besviket därifrån. Så vi får lägga lite extra lektid tillsammans med henne <3  
 
Här är dagens Cecina <3

Några nya bilder på vår gospropp Nova!

Här kommer några dagsfärska bilder på vår underbara sotnos Nova som nu snart är 13 månader. Hon är vår söta nallebjörn, och älskar att ligga i knäet och mysa <3 Just nu är hon i en tillväxtfas tror jag, för hon börjar bli ganska gänglig i kroppen och skulle behöva fylla ut sig med lite mer massa. Men ofta växer katterna i perioder så det kommer säkert!
 
Däremot har hon hela tiden varit väldigt jämn och fin i typen och benstommen är jättebra!
Precis som när hon var liten pratar hon gärna med kameran! Hm, som om det inte är svårt nog ändå att fota svarta katter?  
Måste slänga in en bild på Cecina också som kom ner för hon hörde att det vankades godsaker :-)

Vår underbara tjockis <3

Idag är det 11 dagar kvar tills beräknad kattungefödsel, så vi får väl se vilken dag Cecina väljer att föda! Hon är ordentligt tjock och hade på dag 50 i tisdags ökat precis ett kilo. Hon verkar älska att vara dräktig (precis som sin mor Nessa) och är så tillfreds och bara spinner när man kelar med henne.
 
Men man märker nu att hon är ganska klumpig och har svårt att ta sig fram som hon brukar, och hon ligger och sover den största delen av tiden, när hon inte tigger mat förstås :-)
 
Häromdagen kände jag fosterröreler för första gången, och det är en sån mysig känsla när det pickar där inne i magen <3 Det börjar bli riktigt spännande nu och vi längtar tills vi ser vilka små kissar som gömmer sig där inne.
 
Jag får en del frågor om färg, och även om Cecina är blå (grå) så är chansen att det blir blå kattungar ganska liten. Anlaget för blått måste nämligen komma från två håll för att kattungarna ska bli den färgen, och pappa Elyot bär troligen inte på det anlaget eftersom han är pappa till en annan kull med en blå hona, och där blev det 5 kattungar och alla blev brunmönstrade. Däremot kan det kanske bli någon solid svart kattunge (som Nova), eftersom Elyot fått såna tidigare, och Cecinas kullsyster blev solid, och då finns chansen att även hon bär på  anlaget. Annars kommer kattungarna att bli brunmönstrade som pappa ;-)
 
Här är några bilder från idag på min lilla runda sötnos <3


Söt, eller hur?  
  

RSS 2.0