Nova spelar på iPad

Vad ska man säga om dagens katter? De kräver bara mer och mer avancerade och dyra leksaker ;-) Nu ska de ha en egen iPad också! 

Lasse hittade ett spel för katter till sin iPad, och gissa vem som föll pladask för den? Nova så klart! Hon satt länge, länge i husses knä och var helt hänförd av den lilla musen som sprang runt på skärmen. När hon tog den med tassen pep den, och blev "fast", och när hon släppde den sprag den iväg igen! 

Så här såg det ut:
   

Kolla, matte vad duktig jag är =)Ännu en fantastiskt fin kull <3

Förra helgen föddes även en till kull som ligger mig varmt om hjärtat!! Det är kullen hos Isrosens sibirier här i Sundsvall. Mamma är Isrosens Aiko, som är dotter till Lotus, och pappa är Lince´s Po, ur Nessas första kull. Det är första gången två av mina katter kombineras, alltså två barn till Nessa och Lotus <3 Gissa om de är fina, de 4 små bebisarna?

Tre svartmönstrade tjejer blev det, en med ganska mycket vitt! Sedan en röd-vit kille =)

Först killen som heter Isrosens Mars


Sedan den ljusare av de två svartmönstrade utan vitt. Hon heter Isrosens Sianije:
 

Nästa svartmönstrade tös, som är lite mörkare heter Isrosens Venus:


Sist ut är hon med ganska mycket vitt, som heter Isrosens Luna:


Jag var och hälsade på och fotade dem i går, och mamma Aiko var så lugn och trygg och brydde sig inte mycket i att jag kom och störde familjefriden. Om ni är intresserade av denna kull, som faktiskt bor här i Sundsvall kan ni kontakta Ingrid! Uppgifter finns på hennes hemsida!   

Tack snälla Ingrid för att jag får vara delaktig i kullen, och för att du "tussat" ihop Nessa och Lotus! Hade Lotus bara kunnat vara fertil längre hade dessa två varit en drömparning för mig. Men nu har deras barn fått träffats i stället och se vad bra det blev ;-D

Blommorna har fått småsyskon =)

I lördags fick blomkullen halvsyskon! Det var pappa Boris som fick sin sista kull, och det blev 5 söta små kattungar hos Emma i Göteborg. Mamma är Vixen som för övrigt är halvsyster med Nova <3 Vixen kommer från Oriannas första kull! Hos Emma och Magnus bor även Lotus son Obelix, och Vixens halvbror Asterix... hänger ni med i släktförhållandena?

Här är de söta små liven:


Tillsammans med mamma <3
 

Stort grattis Vixen, Emma och Magnus till er första kull och även till pappa Boris och husse Pär till ännu en fin kull. Stamtavlan på kullen ser ni här.  Båda föräldrarna är HCM testade och Fiv/FeLV testade med bra resultat. Kön och färger är ännu inte helt fastställda, men det verkar vara många tjejer i alla fall, flera vita tassar och en jätteläcker padda =)

Om ni skulle vara sugna på en liten kisse ur kullen, kontakta Emma Elisson på tel: 070-8772954 eller skicka ett mail. Emma har också en blogg som ni kan följa kullen på som finns här.

Äntligen vänner!

Det är inte alltid så enkelt att ta hem en ny kattunge till familjen, åtminstone inte katterna emellan. Det har varit lite morr och fräs men sakta men säkert har det blivit bättre. I onsdags såg vi för första gången att Cecina coh Nova faktiskt lekte med varandra, och Moira har också i stort sett accepterat nykomlingen. De har sovit tillsammans flera gånger, men inte tätt ihop utan gärna ett par decimeter ifrån varandra. Men man märker att de uppskattar varandras sällskap. I går när vi satt i soffan hade jag Cecina i knäet och Lasse hade Nova, och då tvättade Nova Cecina på huvudet, och Cecina hon verkade tycka det var ganska mysigt <3

Äter gör hon som en häst! Allt går ner i den damen förutom torrfoder!!! Men hon har ökat över 400 gram i vikt sedan hon flyttade in för mindre än 2 veckor sedan!

Försökte mig på några nya bilder på Nova i morse, men det ÄR inte lätt att fotografera en svart katt. Helst inte när katten av någon anledning fått för sig att man ska prata med kameran så på 70% av alla bilder på henne så gapar hon..... Men skam den som ger sig, så några bilder blev det i alla fall. 

Nova 14,5 vecka


Cecina (just nu i sommarpäls) betydligt lättare att fotografera
Kan även berätta att Cecina blev faster i natt =) Aiko som är dotter till Lotus, och Po som är Cecinas kullbror fick 4 små kattungar!! De finns hos Isrosens uppfödning här i Sundsvall. Stort grattis till Ingrid, Aiko och Po. Grattis även till Pos fodervärd Susanne med familj till killens första kull <3 Ser fram emot att följa dem!!!  


Nu är det klart, och resan är bokad!

Äntligen kan jag få presentera mina nya planer ;-) Vår underbara snygging Papavero kommer att bli Amerikanare, och vi kommer att få en ny avleshane i utbyte! Den 11 februari reser jag och Papavero till Wendy i Portland, Oregon i USA. Papavero eller Poppy som han kommer att kallas (Poppy betyder vallmo på engelska) kommer att stanna där, och jag kommer i stället att ta med mig Ianko hem till Sverige. Ianko kommer från Lundberg Siberians i USA, och är född den 23 september 2011. 

Det känns helt otroligt spännande att detta kommer att bli av, men nu är resan bokad och det är bara 4 veckor kvar tills vi åker. Tack snälla alla inblanade, (Thank you so much everyone that has been involved in this trade) Eva G, Tom L och Wendy H ;-) Ianko kommer att bo hos Åsa och Johan i Härnösand på foder! Tack även till Susanne och Marie för glada tillrop och peppning under hela processen ;-)

Här är långresenären "Poppy" 8 veckor gammal:


... och här kommer en bild på Ianko som 3,5 vecka. Nu är han 3,5 månad gammal och en stor buskille! Den fina kvilten som han står på har Tom Lundberg sytt ;-D
 

Ianko 3 månader


 


Vaccination och Nova fortsättning...

Idag fick kattungarna sin första vaccinering. De blir ju redan 8 veckor i morgon och tiden rusar iväg! Första bilturen blev det också och det gick bara bra, och det är ju skönt att Nessa alltid varit helt oberörd av bilåkning för då smittar lugnet av sig på bebisarna också.

Ingen av dem sa ett endaste litet pip då de fick sprutan, och de var jätteduktiga! Giacinto och Giglio ville helst stanna kvar i buren men när jag lyfte ut dem var det inga som helst problem med dem heller. Papa och Siringa var först ut för att utforska den nya världen (läs rummet) som de kommit till.

Här hemma går det bättre och bättre för Nova. Cecina och hon är numera väldigt nyfikna på varandra, och fräsen blir mer sällsynta och de smyger som katten kring het gröt runt varandra i stället. Moira håller sig fortfarande undan, och tycker Nova är en läskig prick. Dessutom har Nova ockuperat mattes knä vilket inte är populärt, och därför surar Moira och vill inte ligga i knäet som hon brukar. Inte ens när Nova är i sovrummet med dörren stängd. Hela kvällen har Nova gått fritt i huset, under övervakning förstås, och sedan somnade hon tryggt i soffan i TV-rummet. Så det går framåt sakta men säkert =)

Fick några nya bilder från i söndags då vi kom hem som Marie tagit, som var här och spanade in nytillskottet och även Cooper som hon länge planerat "kattnappning" på. Men det misslyckades hon med, då Eva Berglind var snabbare på plats efter att fodervärden Robert måste ha haft bly i gasfoten!

Maya snusar in lukten av Nova - som Maya längtat!


Fina guldpojken Cooper


Jag tackar tydligen min lyckliga stjärna för min nya stjärna ;-D


Vipp-terroristen! Bet sönder 3 vippor det första dygnet innan jag insåg vad snabb hon var!


Snyggingen Cooper igen


Hur cool är inte jag då?

Första dygnet hemma för Nova

... har varit ganska lugnt, men hon är nyfiken och gillar inte alls att vara instängd i ett rum, och lämnar vi henne ensam en stund står hon och piper vid dörren. Hon sover helst på huvudkudden och kurrar högt samtidigt som hon gillar att tvätta oss =) Hon får komma med ut med jämna mellanrum så att Moira och Cecina får vänja sig succesivt, och de morrar fortfarande åt henne och tycker hon är läskig. Men idag kokade jag fisk och då åt faktiskt både Nova och Cecina med kanske en meter mellan faten. De var båda på sin vakt, men den goda fisken luktade för gott så båda slickade sina fat rena. Moira gillar inte fisk, så hon höll sig borta.

Här är några bilder från i eftermiddag då hon skuttade runt och var söt i sängen <3
Jag börjar få bekräftat mer och mer att det stämmer att svarta katter är omöjliga att fota, men snart blir det längre dagar och då kan jag träna på att ta lite bilder i dagsljus i stället! Men som Maya sa när hon såg bilderna så är hon ännu mycket finare i verkligheten <3 <3

Kiruna, och nu är Nova äntligen hemma <3

Här kommer ett långt inlägg från helgen =) Vi skulle åka natt tåget till Kiruna på torsdag kväll och det började med att tåget blev 3,5 timme försenat innan vi kom iväg från stationen i Sundsvall. Men sedan gick det bra så förseningen blev i alla fall inte mer. Det var jag och Eva Gunnarsson (Nikopeja´s) som åkte upp. Detta hade vi planerat ända sedan i somras, men vi hade ingenting sagt till Susanne (Laxforsens) utan vi ville överraska henne, så hon har hela tiden trott att det var min mamma som skulle åka upp med mig och hämta kattungen ;-)

Vi sov väl lite si-sådär med tanke på att fönstret i den gamla SJ vagnen inte gick att stänga riktigt, så när vi vaknade var det 15 grader i kupén och snö på insidan fönstret


Vi kom fram strax efter 14 på fredagen och Susanne blev minst sagt förvånad då det var Eva som klev av tåget och inte min mamma =) Vi åkte direkt för att hälsa på Brum-Brum och Flinga (S*Lubov Sibiri Voran Ryzhkovich och S*Laxforsens Flinga) Brum-Brum som är avkomma efter Ryzhko som jag hade på foder, hade utvecklats jättefint sedan jag såg honom sist, och Flinga är sedan tidigare en favorit och dotter till Isa <3

Brum-Brum snart 8 månader
Flinga, sin mor upp i dagen


Efter besöket så bar det vidare till Laxforsen och Nova! Tänk att jag äntligen skulle få se henne, och så var det så klart jätteskoj att efter nästan 5 år få se hur Susanne och Tommy bor och träffa alla deras djur! När vi kom hade tre av kattungarna flyttat tidigare i veckan, men Novas bröder Elvis och Cooper var fortfarande kvar hemma. Det bjöds på god älggryta och vi hade jättetrevligt. Elvis familj kom och hämtade honom, och framåt kvällen åkte vi till hotellet och fick ta med oss Nova över natten för att bekanta oss lite mer. Vi bodde på hotell eftersom jag är så hundallergisk så det hade inte gått att sova över hos Susanne, men otroligt nog gick det bra att vara där några timmar efter mycket medicin, och idogt städande och borthållande av hundar i veckor av Susanne ;-D 

Nova <3 Så klart alldeles UNDERBAR <3
Brorsan Elvis är redo och väntar på sin nya familj =)


Cooper och Nova. Cooper fick följa med oss till Sundsvall, där hans nya ägare Eva (Zimas) och hans fodervärdar kom och hämtade honom.


Vackre Dasher som agerar tomtenisse i sina fina brallor =)


Isa, drottningen över Laxforsen


Mamma Orianna, Nova och Cooper <3


På kvällen på hotellet visade Nova minsann att hon VISST kan vara knäkatt ;-) Hon kom och lade sig flera gånger och provade på alla möjliga sätt att ligga på
 
  
På lördag efter en god hotellfrukost blir vi hämtade av Tommy på hotellet. Det var dags att åka hundspann som jag sett fram emot i flera år =) Upplevelsen var helt fantastisk och det kommer att vara ett minne för livet! Tack snälla för att vi fick göra den turen!!! Utomhusbilderna är det Eva som tagit.

Snälla, får jag följa med? 


Planering av dagens körning, vilka hundar som ska gå var


Uppställning och selning av VÄLDIGT ivriga och springsugna hundar


Så bär det iväg och det blir alldeles knäpp tyst!
Ett fika-stopp i deras kåta med kaffe kokat över öppen eld... mums
Hälsar på Ginstra
Jag och Susanne


Tommy fixar kaffet


På hemfärd


Hemma på gården igen


Den stolta tuppen med några av sina höns


Ankorna förstås


Efter ännu en god måltid så blev det en tur till Ice hotel, men det var för sent för att gå in och även ont om tid, men väldigt roligt att få se utifrån och så gick vi in i Iskyrkan och tittade.


Eva och jag i kyrkan

Dopfunten


Använda is glas från baren. Kan ju inte direkt diskas, så de kasseras så klart
 

Ett glas vin kanske?


Julgran i is förstås


Sedan var det dags att åka hemåt igen, och efter en lång natt på tåget med lite sömn eftersom man inte får ha djur i sovvagn så var vi hemma på söndag morgon. Katterna var lugna och coola på tåget och sa inte många pip.

TUSEN TACK Susanne och Tommy för en fantastiskt helg, och för underbara Nova och TACK även till Eva för ett supertrevligt resesällskap!!!! 

Första mötet med Maya <3


Nu är vi hemma och Nova har anpassat sig bra, hon sover i sängen med oss och ligger gärna i knäet och gosar och busar som en vilde mellan varven. Cecina däremot tycker hon är pest och morrar och fräser bara hon ser henne, och Moira håller sig undan. Så det får bli en långsam introduktion mellan dem.

Spännande tider!

Just nu är det väldigt roligt att vara kattuppfödare!! Det går säkert upp och ner, men just nu är det väldigt uppåt!!

Dels har jag så klart en helt underbar kull hemma hos Marie, och de växer och är så vansinnigt fina så jag blir alldeles lycklig varje gång jag ser dem! Här är en ny 7-veckors bild som kom i mailen i går:


I kväll tar jag natt-tåget till Kiruna och Laxforsen för att äntligen hämta hem lilla Nova!! Åh, vad jag längtar efter att äntligen få krama henne <3
Dessutom har jag lite mer spännande saker på gång, men det återkommer jag om senare när det är bestämt till 100%! Men det lutar åt att denna lilla killen inom kort kommer att bli en del av min uppfödning <3


Fortsättning följer....

RSS 2.0