Vi tog en tur till Stockholm

På vägen ner passade vi på att hälsa på lilla grynet Notte som inte var så liten längre!! Han hade blivit en stor och stilig yngling som jag gissar väger en bit över 2 kilo nu. Det var så roligt att få se honom i sitt nya hem, och han är absolut husets härskare ;-) Tack snälla Terese, Peter, Oliver och Dante för att vi fick komma och hälsa på er och lill-prinsen och för gott kaffe med glass.

Här är Notte - drygt 15 veckor gammal:
 

Tonårslook:


Väl i Stockholm så gjorde vi Gröna Lund,  Livrustkammaren och Tekniska museet så vi var riktiga turister. Sofia och jag hann även med lite shopping medan Lasse tog Maya och Emil och gick på Cosmonova. Vi hade ett par trevliga dagar!

Här åker alla tre "barnen" i kaffekopparna:


På vägen hem passade vi på att hälsa på lilla Mattina som nu bor i Uppsala. Hon hade också växt en hel massa och hon trivdes verkligen i sitt nya hem hon med. Hon har ännu så länge sällskap av 6 söta 11-veckors kattungar men de flyttar inom kort, men då har hon ändå 3 katter kvar att leka med! Stort tack Eva för att vi fick komma och träffa dig och alla katterna, och tack för jättegod paj till kaffet! 

Mattina i gröngräset i rasthagen:


Ett kärt återseende mellan lillhusse och Mattina:


Här är två av Evas jättefina kattungar (men fråga mig inte vilka två det var?):  


Nu är det bara att vänta....

... i 3 långa veckor, som det dröjer innan man kan börja se tecken på eventuell dräktighet. Den första dagen såg vi säkert 8-10 parningar men sen har det varit lugnt! Vi vet inte om de parat sig när vi inte sett och de varit i badrummet ensamma (vilket de varit mesta delen av tiden) men vi har i alla fall inte hört något.

Vi får hoppas att parningen tar i alla fall, och att det räckte med en dag för dem. De har hela tiden varit otroligt kärvänliga mot varandra och när Nessa är ute ur rummet så ropar Torres förtvivlat, och vill att hon ska komma tillbaka <3

Idag åker han hem till sin kompis Enzo som saknar honom väldigt mycket, och sedan är det bara att vänta.....

Här ligger de i badrummet och tjusas - lite dålig bildkvalitet men jag tog bilderna med mobilen:Nessa <3 Torres

ÄNTLIGEN har Nessa börjat löpa efter nästan 3 månader utan p-piller!! I måndags märkte jag tecken och i går hämtade vi hem hennes fästman Torres. Tanken var att jag skulle släppa ihop dem i morse, men Torres var inte alls sugen att vara instängd över natten, så kl 3 inatt släppte jag ut honom (de andra katterna var med Lasse och Emil i sommarstugan så det var bara Nessa hemma). De nosade försiktigt på varandra och sedan började Torres sjunga och uppvakta resten av natten. I morse särade jag på dem några timmar igen så de skulle få vila lite. När jag släppte ihop dem igen så tog det bara 10 minuter innan vi fick bevittna den första fullbordade parningen.

Nu har de säkert parat sig 6-7 gånger och de verkar så kära i varandra. Det är nog första gången jag själv fått uppleva att två katter som precis träffats verkligen blivit förälskade, och inte bara drivs av lust och instinkt! Men det är ju inte så konstigt, med tanke på hur kär jag blev i Torres första gången jag träffade honom. Maya undrade igår varför jag inte berättat tidigare vilken underbar myspropp han är!    

Nu hoppas vi på små kattungar i huset igen slutet av september!!!  

Nessa nosar försiktigt på Torres:


Åsså en parningsbild som bevis ;-)
 

Mer om parningen, stamtavlor etc. finns att läsa om på hemsidan
 

Tomt!

I går flyttade lilla Mattina! Nu är det tyst och tomt i huset och de vuxna katterna sover och det känns redan som om ordningen mellan katterna i huset börjar återställas. Moira har ropat lite men inte alls så farligt, och i natt har hon legat på mig och kurrat precis som hon alltid gjorde innan kattungarna!

Mattina, som varit vår lilla "köp-mig-katt" som har den där bedårande uppsynen som man bara smälter för. Ungefär som en liten hundvalp på en djuraffär som försöker bli såld. Därav smeknamnet ;-)

Jag har redan fått rapport från Eva två gånger och Mattina har det jättebra=) I går så ville hon mest bara vara med nya matte Eva och hon har även sovit nära hennes huvud hela natten. Nu på morgonen har hon träffat de andra katterna och det vill inte säga få ;-) Eva har nämligen utöver de 3 vuxna katterna Smilla, Zjivago och Anisiia, även 6 kattungar som är 8,5 vecka gamla. Mattina har fräst åt de andra katterna och tyckte nog det var lite läskigt, men efter en stund kunde hon inte riktigt motstå att börja leka lite med kattungarna! Det känns så skönt att även Mattina anpassat sig så bra! Tack snälla Eva för att Mattina får ett så härligt hem hos dig och dina fina katter!!!

Gäääsp - vaddå? Är det något speciellt som ska hända idag undrar Mattina:
 

Måste lägga in en sista närbild på sötnosen:


Mattina och matte Eva på väg att åka till tågstationen:

Rapporter från de nya hemmen =)

Jag måste få säga att jag verkligen lyckats "uppfostra" mina kattungeköpare bra ;-D Eller så har de redan genomskådat hur höns-mattig jag är över mina små pälsbollar så de inser att de måste lämna rapport om hur det går i deras nya hem, eftersom jag kanske skulle åka och kattnappa tillbaka dem annars!! 

Oavsett vilket, så är jag så lycklig över att alla tre kissarna som flyttat redan anpassat sig toppenbra i sina nya hem, och ingen av dem har varit det minsta skygg eller orolig då de tågade in i sina nya hus. Jag har redan fått både bilder och telefonsamtal där jag fått veta hur bra det går. Det värmer verkligen i hjärtat, och det är så roligt att höra hur sociala och trygga de är!

Sera sover sött i famnen på lillmatte då hon sitter vid datorn (bilden är lite suddig eftersom jag plockade den ur mobilen):
  

Notte turas om att gosa med båda sina små-hussar:
 ... vi får inte heller glömma stor-husse - undrar vem som myser mest?:


Notte hjälper gärna matte med städningen. Man måste ju göra rätt för kattmaten som slukas i stora lass:


Gino har också hunnit installera sig. Här är han ute med lill-husse:


Bekantar sig med nya kompisen Flippen som håller sig lite på avstånd:


En vacker Gino i gröngräset:


Nu är det läggdags och i morgon ska jag hämta Eva som blir Mattinas nya matte vid tåget! Mattina som visar tydligt att hon börjar bli klar med mamma Moira, och hellre väljer att vara med oss människor i stället då hon inte längre har några syskon att leka med. Moira letar upp henne ibland och ger henne en tvätt eller tillrättavisning men verkar inte heller vara så engagerad längre, så det märks tydligt att detta är rätt ålder för en kattunge att bryta från sin mamma. Det är nog bara vi människor som upplever det som sorgligt och jobbigt ;-)

Nu är det bara en kvar....

I lördags fyllde kattungarna 12 veckor och först att flytta var Notte och Sera! Det kändes faktiskt bättre än vad jag hade befarat att lämna dessa underverk ifrån mig. Men det beror enbart på att vi verkligen såg hur det lyste om de nya ägarna och vi vet att de kommer att bli otroligt älskade i sina nya hem!

Här är sista bilden på alla fyra tillsammans:


Notte var först att lämna boet! Våran underbara busiga charmör som "knockade" alla han mötte med sin tuffa uppsyn, var den som kändes allra svårast att släppa iväg! Men han hamnar hos en familj med två små barn och det kunde inte bli mer rätt för vår lille buse!! Vi har redan fått rapporter och Notte intog sitt nya hem med svansen rakt upp och visade på en gång vem som är kung i huset ;-) Tack snälla Terese, Peter, Oliver och Dante för att ni gett honom en så härlig familj <3Strax efteråt så kom Seras familj hit! Denna lilla sötnos <3 som trots att hon är minst i kullen ändå varit en riktig tuffing hon med och härjat med grabbarna och syrran!! Hon är lite som en prinsessa som gärna tvättar sin fina päls och till skillnad från sina syskon faktiskt gillar att posera inför kameran ;-) Även Sera intog sitt nya hem med stor nyfikenhet och hon provade hela familjens sängar innan hon till slut somnade i lillmattes famn! Tusen tack till Anna-Lena, Micke och Johanna för att ni ger henne ett toppen-hem!!!Efter de två första kattungarna flyttat åkte vi till stugan för att tillbringa resten av helgen där. Det var nog bra för Moira visade inte alls att hon saknade någon av de små som redan flyttat. Gino och Mattina busade med varandra och det enda vi märkte var att Gino nog saknade sin bästa brottarkompis Notte. 

Nu på förmiddagen så var det dags för Gino att flytta! Morgonen började med att vi åkte till veterinären med honom, för i torsdags på slutbesiktniungen tyckte veterinären att han bara kände en testikel på honom, och eftersom det är tänkt att Gino ska bli avelskatt så är det viktigt att kulorna finns där de ska. Men som tur var så hade han bara missat en liten kula sist, och det var inte så konstigt eftersom Gino sprattlade rätt ordentligt då han försökte känna första gången. Han hade då precis fått både en spruta och ett chip insprutat i nacken så han ville helst bara ner på golvet igen. Men nu var Gino betydligt lugnare och lät sig snällt undersökas, och denna gången fanns alltså båda testiklarna på plats, så det känns jättebra!

Nu har då även vår lille gosprins flyttat från oss! Gino som vi även kallar morsgrisen som alltid kommer och lägger sig med oss för att mysa och som kurrar så fort man tittar på honom <3 Det ska verkligen bli skoj att få följa honom, och även i framtiden hans avkommor, eftersom han ska få bli pappa så småningom! Lotta har lovat rapport även från honom och det ser vi fram emot!! Gino kommer förutom sin människofamilj få bo med 2 andra katter som heter Flippen och Leia (eller var det Giza?)! Stort tack till Lotta, Fanny, Alex och Tim för att ni tagit Gino till era hjärtan!Nu blir det lugnt ett par dagar, och det ska bli intressant att se om Moira märker något nu när det bara är en liten tös kvar! På onsdag flyttar Mattina och sedan blir det tyst och tomt från små kattungetassar på ett tag! Förhoppningen är att Nessa snart ska komma i löp, och att hon då ska få träffa sin väntande fästman Torres!   

Slutbesiktningen klar!

I morse var vi hos veterniären och kattungarna fick sin andra vaccination och blev chipmärkta. De genomgick också en veterinärbesiktning så att jag och köparna vet att allting är som det ska med de små!

Precis som förra gången studsade de ut ur buren och sprang nyfiket runt i rummet för att utforska. Även Moira tyckte det var spännande och försökte nog mest ta sig upp på ett högt skåp som stod där. Allt var som det skulle med de små, och även om de nog tyckte att den STORA nål som satte chipet gjorde lite ont, så fortsatte de ändå att leka så fort de blev nedsläppta på golvet igen. Jag tror nog att det var jag som tyckte det var läskigast ;-) 

Nu är de hemma igen och de verkar ganska trötta hela bunten. Jag har suttit och skrivit ut alla papper som de behöver inför försäljningen, och även scannat in alla dokument så att även jag ska ha kvar en kopia här hos mig. Det är rätt mycket pappersexercis som ska fixas innan allt är klart för flytt!

Här är bilder på dagens små trötta troll:

Sera och Notte flyttar först. Här är Sera som nog tyckte att veterinären tufsade till hennes fina päls:Notte slappar på lilla klösträdet:Gino flyttar på måndag:

   

... och sist att lämna boet blir Mattina som flyttar på onsdag:Det börjar kännas mer och mer verkligt nu att de snart ska flytta, och även om jag vet att de kommer att få världens bästa hem, så kommer jag nog att gråta en skvätt då de åker.

Men en som kommer att bli glad är nog Nessa som igår berättade på sitt eget vis att hon INTE vill bo kvar hos familjen Eriksson. Jag hoppas verkligen att hon blir glad igen då småbusarna flyttar:

 

RSS 2.0