Smått och gott =)

Först och främst vill jag gratulera vårt härliga lilla "blåbär" Cecina som fyller 2 år idag!! Hipp hurra gumman, tänk att det är hela två år sedan du och resten av flodkullen föddes!! Stort grattis till syskonen också och jag hoppas era familjer bjuder på en massa godsaker. Här har det serverats farvoriten kokt torsk i kväll <3
 
Det är nu drygt 2 veckor sedan Cecina parade sig med snygga Elyot, och jag misstänker att hon kan vara dräktig, för hon sovar för jämnan och hade i går ökat 190 gram från då pojkvännen kom hit, men först om en vecka ungefär kan vi se säkrare tecken på en eventuell dräktighet!
 
Cecina och hennes pojkvän

                                                     
 
Sen har även Simson/Ianko hunnit fylla 1 år <3 I måndags fyllde han, och förra tisdagen genomgick han sin andra höftoperation. Helt otroligt hur snabbt han återhämtat sig, och jag är övertygad om att han snart kommer att vara i skick som ny!! Vännen, som har haft så ont slipper nu smärtan och kommer så fort han återhämtat sig helt från den sista operationen förhoppningsvis få leva ett normallångt kattliv utan smärta och mediciner, och som det verkar kommer han att vara i stort sett lika rörlig som vilken annan katt som helst! Så skönt att allt gått bra, och nu är ägarskapet överfört till Malin och Sven-Olov, och jag känner en stor lättnad över hur bra allt har gått, även om det så klart skär i hjärtat över att en sån underbar katt inte kunde gå vidare i avel!
 
Här är Simson på ett par nya bilder från igår! Snyggingen <3
I går flyttade också goskillen Thyson in hos sina fodervärdar Malin och Sven-Olov. Där bor alltså även Simson och så de norska skogkatterna Gullan, Vilda och Uno. Enligt rapport har allting gått jättebra hittills, och framför allt Uno tycker det är super med en ny liten kompis, Vilda tycker nog fortfarande han är lite läskig, och Simson är lite låg ännu men så är han ju relativt nyopererad också, och ålderdamen Gullan tycks bara gilla läget. Thyson själv är nyfiken och gosig. Här är några bilder från i går kväll när jag var dit med honom.
 
Thyson undrar nog var han kommit
 
Thyson blir betraktad av Uno på lite håll

Hej, bor du också här?

Simson och Thyson, här ser man lite av den rakade höften på Simson. Såret läker jättefint!

Vilda gillade att iaktta på lite avstånd, och Gullan höll sig helt borta

Thyson har kommit till stan <3

I går åkte jag ner till Stockholm och hämtade hem min och Maries nya avelshane S*Zimas Thyson! Jag startade före klockan 6 på morgonen och var hemma strax före åtta på kvällen. Men jag åkte tåg så det gick jättesmidigt och bra. Eva som är Thysons uppfödare kom in till stan och mötte upp med Thyson, och så satt vi ett par timmar och fikade och pratade innan tåget hem skulle gå. Thyson låg och sov helt avslappnat i buren hela tiden och sa inte ett ljud.
 
På tåget hem fick han sitta i mitt knä långa stunder, och trots att tåget var fullbokat och det var massor med ljud och rörselser som var ovana för honom, så lade han sig bara tillrätta, mjölktrampade och spann i mitt knä <3 Han är en helt underbar "liten" kille!! Tack snälla Eva för att vi fick äran att köpa honom!
 
När vi kom hem så fick han installera sig i vårt sovrum, och han gick nyfiket runt med hög svans och kollade var han kommit. Sen gick  han på lådan, och så började han leka. Efter ett tag kom han på att han var hungrig så då gick han till matskålen och åt.Verkligen en trygg och kavat kille. När vi sen skulle se på TV så fick tjejerna vara ute på altanen medan Thyson var med oss i TV-rummet, och det var jätteskoj att få full uppmärksamhet av hela familjen tyckte han. Han har totalt charmat både Lasse och barnen, och det blir INTE lätt att släppa ifrån sig den här guldklimpen hem till fodervärdarna till veckan!!
 
Men det är ju tur att jag vet att han får världens bästa hem hemma hos Malin och Sven-Olov och deras andra kissar. Det blir samma foderfamilj som även Ianko/Simson har och bättre hem till en katt kan man inte hitta!! Anledningen att han får mellanlanda här några dagar är att Simson opererade sin andra höft i tisdags, och han behöver ha lugn och ro några dagar till innan den busiga lillbrorsan flyttar in!
 
Här är några bilder på sötnosen som redan väger drygt 2 kilo vid 13 veckor!
 
Marie var ju så klart tvungen att komma hit och gosa lite med killen <3

Lugnet börjar infinna sig!

I går fick charmige goa Elyot åka hem till Östervåla och sina kompisar igen! Han var sååå trött på Cecina och gäspade bara det sista dygnet när hon kvittrade, trampade och försökte få honom att ställa upp. Men Elyot ansåg att han var klar och hade gjort sitt jobb! Tack än en gång snälla Jeanette för att vi fick låna Elyot!
 
Nu väntar 3 veckors väntan innan vi ser om det blir något resultat av dejten! Cecina har redan börjat lugna ner sig, och vrålade bara en stund i natt men nu på morgonen har hon varit helt lugn! Så det känns som att löpet är på väg bort nu.
 
På vägen tillbaka från Östervåla stannade jag hos Elisabeth (Lubov Sibiri) och beundrade hennes 5 underbara små kattungar som är knappt en vecka gamla! Helt underbara var de med massor av vitt =) Elisabeth åkte sedan med mig upp till Sundsvall för att hon ville se sina små "barnbarn" hos Marie (Sessans). Elisabeth är ju uppfödare till kullens mysige pappa BrumBrum <3 Jag och Maya följde så klart med och passade på att pussa på de underbara små glassarna som redan hunnit bli 8 veckor.
 
Jag fick i går även några nya bilder på min lilla prins som flyttar in i december <3 Suck, vad tiden går sakta ibland!
 
Lillprinsen 6 veckor (och hans mamma)

Tuss (S*Lince´s Aurora) HCM testad idag =)

Vår supermysige Tuss (Aurora som är dotter till Moira) har idag varit och HCM testat sig men jättefint hjärta! Hon blev även Fiv/FeLV testad men det provsvaret dröjer lite längre! Hon var så cool och snäll och det verkade inte alls bekomma henne att vara hos veterinären och bli testad och stucken <3 Nu väntar vi på att pojkvännen Cooper (Novas supersnygga kullbror) också ska HCM-testas och att Tuss kommer i löp, så ska de få träffas <3 Så här blir stamtavlan på de planerade kattungarna.
 
Tuss bor hos min svägerska med familj i Stockholm på foder, och kullen kommer så klart att växa upp hos dem. Där kommer de att bli otroligt bortskämda, inte minst av familjens döttrar Nelly och Thea som är snart 11 år och längtar jättemycket efter kattungar och sitter redan och funderar över vad småttingarna ska heta!
 
Här är en bild på Tuss i svampskogen =) Hon är mer som än hund än en katt, går jättefint i koppel och följer med familjen på alla möjliga utflykter och det är det bästa hon vet. När transportburen åker fram hoppar hon in i den innan den ens har hunnit komma på golvet!
 

Cecina har herrbesök <3

Efter tre månader utan p-piller och några nätters ropade så kom äntligen Cecina i löp! I går var jag till Östervåla och lånade hem den supercharmige och mysiga Elyot (SC S*Milashka's Elyot).
 
Cecina och Elyot hälsade på varandra och var båda nyfikna och nosade intresserat! Det blev inget morr eller fräs, utan de fattade genast tycke för varandra <3 Cecina fick vara inne hos Elyot en liten stund först, men hon fick komma ut medan jag lagade mat för att jag ville ha koll på dem, och när hon fick gå in dit igen så tog det bara några minuter innan jag bevittnade en första parning!
 
Nu har det varit full rulle i badrummet under natten, och även nu på morgonen så jag håller tummar och tår för att det blir kattungar här kring den 14 november!!! Om ungefär 3 veckor kan vi börja leta efter tecken på dräktighet! Så här blir kattungarnas stamtavla ifall de lyckats!
 
Åh, vad jag hoppas, och jag längtar efter kattungar i huset igen. Tror det kommer att bli jättefina småkissar mellan dessa två och med toppen-temperament. Elyot är sååå gosig, och även fast han har dam på rummet så håller han på att nästan krypa in i oss människor när vi kommer in, och han vet inte hur han ska vända ut och in på sig själv för att han ska få så mycket gos som möjligt <3
 
Här är några bilder från gårdagen och från i morse:
 
Hm, du luktar gott tjejen =)
 
 
Snygga Elyot har för tillfället "sommarkostymen" på sig
Dags för frukost
 

Turist i vår hembygd för en dag =)

I söndags fick vi för oss att göra en liten utflykt här i trakten. Vi packade mackor och kaffe (festisar) och körde in mot Indal och Liden. Först stannade vi på Vättaberget och fikade lunch, och tittade på den fantastiska utsikten!
 
Vacker utsikt över Indalsälven 
Sedan åkte vi vidare för att titta på den Thailändska Paviljongen, som byggdes för drygt 10 år sedan till minne av Kung Chulalongkorn av Siam som besökte trakten i slutet av 1800-talet! Lite skoj att se eftersom paviljongen är den enda av sitt slag utanför Thailand, och alltså finns i skogarna utanför Bispgården väldigt nära Sveriges mittpunkt dessutom =)
 
Paviljongen som är byggd på mark som välsignats av Thailändska munkar
 
Maya och Emil på de konstgjorda elefanterna som symboliserar elefanterna som Svenska kungahuset fick från Thailändska kungahuset. De äkta elefanterna finns på Kolmården, då det inte var så lämpligt att ha dem här ;-)
Efter det åkte vi vidare till Döda Fallet, som kom till i slutet av 1700-talet då Vild-Hussen lyckades torrlägga Storforsen när han skulle bygga en fåra för flottning. 
 

Vi hade en riktigt trevlig dag, och det var skoj att kolla in lite lokala sevärdheter, och inse att man inte alltid behöver resa över hela jorden för att få se nya och spännande saker, utan det kan räcka med en dagsutflykt på hemmaplan !!!

Moiras nya hem!

Med väldigt blandade känslor fattade jag i somras det svåra beslutet att omplacera min vackra älskade Moira!

 

Moira har egentligen alltid velat vara ensamkatt, och det visade hon ganska tidigt genom att vara sur och tvär mot de andra katterna. Tyvärr fattade inte jag det utan kämpade på år efter år, bara för att hon är min hjärtekatt, och provade bl.a. att omplacera Nessa i hopp om att det skulle funka bättre mellan katterna hemma. Men till slut när Moira nästan var 5 år insåg även jag att varken Moira eller de andra katterna mådde bra av att bo under samma tak, och efter mycket vånda och sömnlösa nätter beslutade jag att jag måste lägga mina känslor åt sidan, och att hon skulle må bättre av att få flytta.

 

Tack vare att en av mina bästa kompisar längtade efter katt igen blev beslutet mindre jobbigt, eftersom Moira då fick chansen att flytta hem till dem. Hon visade redan första dygnet att hon stortrivdes och katterna hemma blev också mer tillfreds, så jag vet inom mig att beslutet var rätt även om det var fruktansvärt svårt. Tack snälla Birgitta och Li för att Moira får ett så bra hem hos er <3 där jag vet att jag får fortsätta träffa henne ofta!

 

I dag har jag varit och hälsat på och det är ungefär en månad sedan hon flyttade, och det värmer verkligen att se hur hon blommat ut och hur bra hon mår. Första  gången jag var dit så kom hon genast fram och hälsade och gosade med gammelmatte, men när det var dags att åka gick hon direkt under soffan och visade att hon inte ville följa med mig hem.

 

Här är bilder från i somras i stugan när Moiras nya familj kom och hämtade henne!

 

Moira undrar nog om de inte kan åka på direkten =)


Lillmatte Li strålar som solen!! "Åh, hon älskar mig" brukar Li säga när Moira kommer och stryker sig mot henne <3

 

Så här glad är Li över att Moira ska flytta hem till dem

och ännu gladare...

och allra gladast ;-D

Moira idag då jag var och hälade på dem! Välmående, fullpälsad och trygg 

Moira med nya matte Birgitta

Eftersom Moira är en sån fantastisk mamma och lämnar så jättefina avkommor, så kommer hon om allting går som planerat att få en sista kull nästa sommar innan hon övergår till sin nya matte på "riktigt". Men nu ska hon få bo in sig ordentligt och bara mysa med sin nya familj där hon slipper umgås med andra katter och bara vara världens gosigaste Moira!  


RSS 2.0