Sol och bad och lilla My!

I dag har det äntligen varit sol igen, och vi har varit på badstranden och haft det skönt! På vägen dit gjorde vi ett stopp hos Ingrid och Isrosens uppfödning och inspekterade hennes fina kattunge "Lilla My" som snart är 4 veckor!

Kolla in sötnosen - är hon inte fin?Efteråt bar det iväg med barnens kusiner Nelly och Thea från Stockholm och faster, farmor och farfar till Kvarnviken! Det var 21 grader i vattnet och barnen låg i blöt hela dagen. Själv undviker jag helst att bli blöt om vattet är under 26 grader!

Här är Nelly

...och Thea

Maya i badet

och så Emil så klart!

Nya planer.....

Så var halva ledigheten slut och solen lyser för tillfället med sin frånvaro.... men en ljusning i det trista vädret är i alla fall att vi nu kan presentera Rudolf von den Schwarzwaldtigern som Moiras kommande pojkvän! Det var honom jag tidigare skrev om som jag hoppats på - och nu håller vi tummarna för att planen ska gå i lås!! Men det blir inte förrän i vinter.... Tack till Sussie och Kathrine för att Moira ska få träffa honom =)

Här kan ni se vad fin han är - fler bilder och info finns på hemsidan Eftersom det nu inte blev kattungar redan i höst som jag hade hoppats på, så har jag i stället anmält Moira och Nessa till en utställning i Borlänge sista helgen i september. Vi vet fortfarande inte om vi kommer med eftersom trycket på utställningar är så pass stort, men det vore roligt att ha någonting skoj att se fram emot när hösten kommer! I så fall kommer jag att ta båda tjejerna från p-piller i god tid innan, för att testa och se om de tycker att det känns bättre att ställas ut utan påverkan från dem. Jag har fått tipset om att det kan få dem att vara lugnare på utställning, då katterna ofta reagerar negativt på hormonerna som finns i p-piller! Sedan tänkte jag att de skulle få vara utan piller över vintern och tills de förhoppningsvis fått sina första kullar kattungar.

Nedan ser ni en bild på Moira där hon ligger och latar sig i stugan - kanske drömmer hon om "Rulle" !!


Parning uppskjuten!

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt! Moiras tilltänkta pojkvän Amadeus är nu kastrerad sedan en dryg vecka tillbaka och jag hoppas att han nu har det supermysigt hemma med sin matte och husse, nu när han slipper tänka på tjejer. Tack Helena för att du försökte i alla fall - det var verkligen synd att en sån snygging inte går vidare men jag förstår er fullt ut!! 

Därför så står nu Moira utan dejt, och eftersom vi inte vill att kattungarna ska krocka med vår semester i vinter så passar det inte med parning nu i höst, så därför har jag tillfälligt låtit henne få p-piller igen så att hon får vara ute i sommarstugan med sina kompisar igen. Hon blev så glad över att få skutta i blåbärsriset igen =)

Däremot så håller jag nu på för fullt med att hitta en ersättare, och jag har kontakt med en hankattsägare som har en riktigt läckerbit som jag haft ögonen på sedan han var kattunge! Men ingenting är klart ännu, så jag håller honom hemlig än så länge! Men i så fall blir inte parningen av förrän tidigast i slutet av november så vi får vänta ännu ett tag på kattungar i huset - men den som väntar på något gott ;-)

I övrigt har vi nu redan avverkat 2 semesterveckor och i dag skiner solen och livet på landet är underbart! I måndags hade vi sibbe-träff här och det var supertrevligt som vanligt, trots att vädrets makter inte ville vara på vår sida. I dag ska vi få gäster som är ute på segelsemester och det ska bli så trevligt!

RSS 2.0