HCM test av två kissar idag!

I dag hade vi tid hos veterinären för att HCM testa Moira och Björn (Ryzhko) inför den kommande planerade parningen. Båda två hade jättefina hjärtan så det var skönt att höra ;-) Nu är det bara att invänta att Moira kommer i löp, och sedan återstår att se om Björn är stor nog att förstå vad det handlar om!

Passade på att fota Björn efteråt - höger framben har ett plåster efter blodprovet:
  

Fick också mail från Marie (Liris blivande matte) med några fina bilder som hon tagit på kissarna då hon var och hälsade på i går! Tack Marie ;-)

Cecina och Liris har mys-och-tvätt-stund


Äh, Olona och Po bara sover 
 

Cecina i mattes knä


Liris jagar godis


Isonzo och Cecina poserar...


...och mamma Nessa övervakar

8 veckor, och jag vet!! Jag ska upptatera oftare =)

Jag är medveten om att det har varit dåligt med nya bilder på kattungarna under veckan som varit, men för att kompensera detta så kommer här en bildbombning! Maya har som vanligt hjälpt till att fotografera småbusarna - det är inte alltid så lätt att fotografera kattungar i denna ålder som har såååå mycket spring i benen!

I fredags fick de sin första vaccinering och det gick så bra - alla skötte sig och charmade både på veterinären och sköterskan =) Tur jag räknade dem då vi åkte därifrån!

Först några bilder som visar hur det ser ut här hemma på dagarna:

Po i lektunneln:
  

Isonzo håller på att ta kål på en leksak:


Cecina har fått skräp mellan tårna:


Olona utforskar vågskålen grundligt:


Liris dyker djupt i en leksak:


Sen har vi några bilder där de faktiskt är riktigt bedårande <3

Po:


Isonzo:


Olona:


Liris:


Cecina:

Hälsning från Mattina =)

I går fick jag en jättetrevlig hälsning från Mattina ur dygnskullen!! Åh, vad vacker hon är <3 Hon har varit jättefin hela tiden men det är så skoj att se att hon fortsätter att utvecklas till en riktig skönhet. 

Hon kallas numera ofta för "Majsan" och väger vid 7 månaders ålder 3.1 kg, och är en matglad fröken.

Hennes bästa kompis är heter Anisiia och de leker dag och natt och busar så det smäller i väggarna. På natten sover hon helst vid matte Evas kind!

Det är så underbart roligt att få rapporter och att få höra att småttingarna har det så bra i sina familjer <3

Här är två bilder på godingen - vacker eller hur?Lördagsbus =)

I dag är det 7 veckors dagen men kattungarna har inte brytt sig så mycket i den stora händelsen. De har fullt upp med annat:

Po håller på ta livet av en vippa ;-)


Isonzo leker herren på täppan:


Cecina trycker bakom elementet och undrar väl vad hon kan hitta på för hyss:


Undrar vad Liris har så roligt åt.....?


Kan det vara åt Olonas roliga tung-gymnastik?? Maya och Vilma har fotat =)
  


Söta lilla flickan Hera söker en familj!

I början av september skrev jag i ett inlägg om att Lotus blivit morfar igen. Det var Isrosen´s Ljuba och Bjaro´s Karl den store som fick två bedårande små kattungar. De bor hos Fanny i Kiruna och har nu blivit 9 veckor gamla. Här är deras stamtavla 

Denna lilla fröken, som heter Hera, har fortfarande inte hittat sin familj ännu och därför tänkte jag passa på att visa upp vilken liten bedårande tjej hon är <3

Skulle du känna att denna röda lilla skönhet bara måste få bli en del av din familj, så hör av dig till Fanny Bergsten på tel: 073-0504496 eller mail: fannybergsten@hotmail.com  

På bilderna är hon ca 7,5 vecka gammal: 
Ännu ett födelsedags barn <3

I dag fyller Moira 3 år!! Hipp hurra för vår vackra flicka som blivit så stor!!!

Jag tycker det var alldeles nyss jag tog denna bild på henne i brödfatet hemma hos Nina, då hon var exakt lika gammal som kattungarna här hemma är nu! Söt som socker <3
   

Nu är hon fortfarande söt som socker, fast på ett mer vuxet och vackert sätt:
Tyvärr så trivs inte Moira just nu eftersom Nessa och kattungarna tar så pass stor plats, så hon tillbringar mesta tiden på övervåningen. Men i kväll blir det i alla fall en massa extra godsaker i sovrummet, och extra mycket tid tillsammans med matte!!

Björn 1 år idag!!

I dag fyller världens bästa Björn (S*Nikopeja´s Ryzhko) 1 år!! Tyvärr så kommer jag inte att träffa honom idag eftersom han bor hos en fodervärd, men jag är övertygad om att han kommer att få en massa godsaker av matte <3 GRATTIS till fina pojken från oss!!!

Här är han 10 månader:

Ny film inlagd på Youtube!

Passade på i dagsljus och filmade småttingarna lite i morse. Tänkte det kan vara skoj att se dem "in action"!

Länk till filmen

Halloween hälsning från Gino!

Nu blir det nog rekord med två inlägg på samma dag ;-) Men jag måste bara få visa vilken underbar hälsning vi fick från Gino på mailen idag <3 Var ska den killen sluta?? Inte ens 7 månader och så otroligt fiiin!!!

Härliga bilder på två fina killar, Gino och lillhusse Tim:
 Så var det redan halvtid!!

Sex veckor har nog aldrig gått så fort känns det som, och det värsta är väl att de kommande sex veckorna lär gå minst lika fort! Kattungarna fick flytta från lilla hagen för ett par dagar sedan, för jag märkte att de hade så mycket spring i benen så de ville ha större jaktmarker! Nu har de hela köket och matrummet att busa fritt i.

I dag har både Liris familj varit här och även Olonas bilvande matte och husse. Det är nu bestämt att hon ska få flytta till Enånger, och de verkar ha funnit varandra ordentligt <3

Ett gäng bilder från 6-veckors dagen - som vanligt finns fler nya bilder på hemsidan 

Här 3 sovande bebisar:


En trött Cecina:


Isonzo klättrar mot högre höjder:


Liris:


Olona:


Po:


Isonzo:


Cecina:


 

Lite av varje!

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade igen, så här kommer diverse saker!

I fredags hade jag och katterna besök av ett trevligt par som, om allt går som det ska och om allergin fortsätter att lysa med sin frånvaro, kommer att ge Olona en egen familj att bli bortskämd av =) Jag fick några läckra bilder mailade i går som de tagit och som jag fått lov att använda på bloggen:

Här är Liris (foto: Niklas Larsson):
 

... och Po (foto: Niklas Larsson):


och till sist huvudpersonen själv - Olona så klart (foton: Niklas Larsson):
I går eftermiddag kom Pos blivande ägare Ingrid Näsholm, och de blivande fodervärdarna Susanne, Thilde och Nora på en liten gos-stund. Ingrid fotade och har även lagt upp några filmsnuttar som ni kan se här  

Senare på kvällen kom Sera ur förra kullen på besök tillsammans med lillmatte Johanna och matte Anna-Lena, (Sera fick så klart inte träffa de andra katterna) och det var så skoj att få se vad vacker hon är "vår" lilla gumma: 

... samtidigt var även Liris blivande matte Marie här, och det var roligt att sammanföra en tidigare kattungeköpare med en blivande =) Vi hade en riktigt trevlig pratstund allihopa, med kattungarna i centrum så klart!

Idag kom några fina bilder som Marie tagit också! Tänk vad roligt att så många besökare är fotointresserade =) Tack alla för era fina bidrag!!!!

En hög med godingar <3 (foto: Marie Holmberg)


Liris in action: (foton: Marie Holmberg)
 
 
 RSS 2.0