Dagens Nessa

Jag måste säga att dräktigheten verkligen klär Nessa! Hon ser välmående ut och är keligare än vanligt, och dessutom är hon jättefin i pälsen!! Vore hon inte dräktig hade jag absolut velat ställa ut henne nu, för hon är verkligen till sin fördel min lilla prinsessa!

Nu är det bara 3,5 vecka kvar tills kattungarna beräknas komma!! Tiden rusar iväg, och det är så spännande att vänta på vad som ska komma ut ur Nessas mage! 

Utställning i Gävle i går!

I fredags åkte Maya,jag och Moira åkte ner till Hudiksvall till Notte och hans familj. Där blev vi bjudna på tacos och trevligt sällskap med Notte, Terese och Oliver =) Vi sov över och på lördag morgon startade vi tidigt för att åka ner till Gävle där utställningen var!

Det var så roligt att få träffa alla kattungar och deras ägare igen! Träffade även en massa andra underbara sibbe-vänner som var där och det var riktigt trevligt.

Alla 4 kattungarna var coola och tyckte nog mest det var spännande. Lite tråkigt att behöva sitta i buren så mycket, men annars gick det otroligt bra för dem alla. Moira tyckte som vanligt att det var pest, och det visade hon genom att sura och morra i buren. Men trots det gick det ändå att bedöma henne och hon fick bara fina omdömen och sitt CAGCIB. Hon fick även komma tillbaka för nomineringen men där föll det på hennes humör eftersom hon protesterade en del.

Kattungarna fick fantastiska bedömningar och de tävlade även i kullklass där de blev bästa kull kategori 2!! Jag är så stolt över att de är så fina allihopa det känns så otroligt roligt eftersom de är min första kull som uppfödare =)

Tusen tack till Anna-Lena och Johanna, Terese och Oliver, Lotta, och Eva för att ni var där och visade upp småttingarna så fint, och tack för en spännande dag i trevligt sällskap!

I dag söndag ska både Mattina och Gino ställas ut igen medan vi andra nöjde oss med en dag! Lycka till idag båda två <3 <3

Här är några bilder från igår. Fler och även dessa i större storlek finns på hemsidan under utställningar/bilder.

Här är hela kullen med deras ägare och mig. Notera vilken fin pokal de vann =)

 

Notte vid bedömningen:


Sera på domarbordet:


och Mattina  


och till sist Gino

Sera, Sera Sera <3

I kväll har vi varit och hälsat på hemma hos Sera för första gången sedan hon flyttade. Jag skulle hjälpa till att bada henne inför utställningen och jag kan säga att jag hajade till då jag såg henne. Himlar vad denna lilla fröken hade utvecklast!!! I den här åldern av 4,5 månader så ska ju sibbarna spreta som värst, men det hade tydligen inte Sera förstått! Fast å andra sidan var ju hennes mor Moira likadan och hade inte heller direkt någon riktig "slyngelålder"!

Hon var jätteduktig då hon blev duschad, även om hon inte tyckte det var jätteskoj. Fönen däremot tyckte hon var rätt läskig. Hade dessutom sån tur att husse fyllde år idag så vi blev bjudna på tårta och väldigt trevligt sällskap och många skratt till fikat =D

Här är ett helt gäng nya bilder på henne som Maya och lillmatte Johanna fotade:
Ny rapport från Gino i Torpshammar

I dag fick jag en ny rapport från Gino och ett helt gäng underbara bilder på snyggingen!! Måste få citera lite från mailet jag fick:

"Han är verkligen en gosprick som hela tiden söker upp ett knä eller famn att mysa i och det spelar ingen roll om det är vi i familjen eller någon annan. När Tim hade kalas och det var 14 barn här och livat till tusen var han med hela tiden och tyckte det var toppen att vi fixat så många lekkamrater till honom! Rätt var det var låg han och sov i några av barnens knä. Han är verkligen cool och trygg i alla lägen. Filippe och han har verkligen funnit varandra och busar och far runt som tokar just nu!"

Detta är bara ett utdrag av alla superlativ som östs över denna lilla kille, som inte är så liten längre utan vägdes precis in på 2430gram vid 4,5 månaders ålder! Det värmer verkligen i hjärtat att få såna här rapporter och att få höra att alla fyra kattungarna blivit så sociala, trygga och trevliga små individer <3 <3 <3 <3. Nu längtar jag ÄNNU mer tills på lördag då jag ska få träffa hela gänget igen! 

Här är ett urval av bilder på honom!!

Gino 4,5 månad
 

Bus med "Flippen"


Gino och Flippen i rastgården


Tim och Gino myser


Gino på barnkalas... Hälsning från Notte i Hudiksvall

Jag blev så glad för i går kom en ny rapport från Notte och några bilder på busen. Tydligen är han fortfarande ett matvrak och han är både busig och gosig om vartannat, och älskar att vara med <3 Precis så som vi trodde han skulle bli då vi började märka av hans personlighet då han var liten!

Ser verkligen fram emot nästa lördag, då jag ska få träffa alla 4 knattarna ur kullen och se hur de vuxit sedan de flyttade! Det ska också bli roligt att höra vad de för för bedömning på utställningen. Sera kommer jag även att få träffa under veckan innan, då jag ska vara med och bada henne, och Notte kommer jag till redan kvällen före. 

Här är Notte som myser i knäet på matte/husse? Kolla örontofsarna =)
 

Nybadad liten kille - ser inte allt för kaxig ut! Lilla gubben...  


  


Nessa har bebisar i magen!

Hurra!!

Ultraljudet visade på bebisar i magen =) Nu kan vi börja längta efter små kattungar i huset igen i slutet av september. Beräknad dag för födsel är 25 september +/- ett par, tre dagar.

Veterinären tyckte sig se ett helt gäng - upp emot 5 stycken om han räknade rätt. Men mycket kan ju hända och foster kan reabsorberas av kroppen fram till dag 40 om jag minns rätt, men nog borde det kunna bli några små lurvar som kommer ut i alla fall om allt går som det ska!

Tänk att Nessa och Torres lyckade få till det på första försöket, trots att de båda två var nybörjare ;-) Men så var de kära i varandra också!

Lotus provbor hos min mamma

Lotus har under i stort sett hela sitt vuxna liv (han är snart 4 år nu) visat att han egentligen inte trivs hemma hos oss. Eller han trivs väl med oss. och egentligen är han väldens underbaraste katt med en sån klokhet och empati jag aldrig varit med om förut. Men han trivs inte som innekatt. Han har hela tiden fått gå fritt ute då vi är i vår sommarstuga och då lever han upp och är så lycklig att man blir alldeles varm i kroppen av att se honom då han kutar och tar glädjesprång, och mellan dem kommer han och kelar med oss för att visa vad glad han är! På kvällarna ligger han med oss och kurrar och myser som han aldrig någonsin gör hemma.

Vi har provat med rastgård, men den tycker han är pest, och att gå med honom i koppel fungerar inte alls för han bara morrar och blir sur över att måsta sitta fast. Detta har med andra ord varit någonting som hängt över mig i flera år, och eftersom Lotus är så speciell för oss så har tanken på omplacering känts outhärdlig, samtidigt som jag innerst inne vetat att han behöver kunna få gå ut för att må bra. Ett liv där han bara ligger vid tröskeln och surar och morrar och gruffar då man tar i honom, och bråkar med de andra katterna för att han är missnöjd, det är inte ett värdigt liv för en så älskad katt. Självklart förstår jag att det alltid finns en risk att en katt får gå ut, men i detta fallet känns det inte som jag har något alternativ, om jag vill att han ska trivas och ha ett lyckligt liv.

Situationen har förvärrats allt eftersom, och i år då vi kom hem från semestern i stugan så låg han bara helt apatiskt och ville knappt ens äta. När jag berättade det för min mamma som så klart också avgudar Lotus, så föreslog hon att han skulle kunna få bo hos henne på prov. Hon vill egentligen inte binda upp sig med något djur, men känner att om detta gör att Lotus mår bra så är hon villig att prova. Hon bor nämligen i direkt anknytning till skogen och har betydligt längre till stora vägen än vad vi har det här hemma. Vägarna är alltså orsaken till att jag inte ville släppa ut honom här.

I och med detta är Lotus fortfarande vår katt, och han kommer att hälsa på oss ofta så han och tjejerna  inte hinner glömma bort varandra. Han ska även få fortsätta följa med oss till stugan, som är hans paradis på jorden! En fantastisk lösning där vi alltså får ha kvar vår kung, samtidigt som han får vara lycklig och gå ut.

I måndags åkte vi dit med klösträd, kattlåda, mathink och bäddar för att han skulle ha sina egna grejor. I onsdags fick han ta sin första lilla promenad ute och hittills går det hur bra som helst ;-) Får rapporter av mamma att han är så kelig och gosig med henne och han kurrar som bara den. Nu går han in och ut som han behagar, och äter och sover och mår toppen! Tack snälla mamma för att du ger honom denna möjlighet <3

I helgen ska vi åka förbi och hälsa på! Här är en bild jag fått där han utforskar tomten för första gången:


Frustrerande...

I morse då jag gosade med Nessa så kollade jag lite på hennes tuttar igen. Idag på dag 22 är de helt plötsligt bleka och mindre igen =( Frågan är om hon spelat mig ett spratt och bara lurats vara dräktig. Eftersom tålamod inte är min starka sida så har jag bokat tid för ultraljud på måndag så att jag får veta..... Kan jag börja hoppas på kattungar i huset igen, eller ska jag vänta på omlöp?

Nu är det bara att vänta....

I morgon ska vi på 40-års kalas! Det ska bli jätteskoj - cocktailparty blir det så jag har rotat fram en av mina "kryssningsblåsor" som jag annars inte har chans att använda så ofta. Glitter och glamour ;-)      

Hoppas, hoppas....

Har varit dålig att uppdatera här igen, men det har inte hänt så mycket i katternas liv och dessutom så har jag börjat ett nytt jobb, så det har varit lite mycket!

I dag är det 20 dagar sedan Nessa och Torres parade sig, och jag tycker mig se en liten förändring på Nessas tuttar!! Kanske betyder det att hon är dräktig =) Jag hoppas i alla fall det!!! Hon har dessutom ökat drygt 200 gram i vikt och hon sover och äter mycket.

Jag ska försöka få en tid att göra ultraljud på henne till veckan så att vi får veta säkert, eftersom tuttarna kan bli rosa även vid skendräktighet! Så håll tummarna!!  

Här är en bild på en tutte - före och idag. Det är ju ännu inte fullt 3 veckor, men jag tycker nog att de ändrat färg och form lite redan! Vad tror ni? (för er som inte är insatta så ska tuttarna bli större och rosa om katten är dräktig)

  

Här är dagens Nessa också - okammad och lite sur:

RSS 2.0