Kissarna på altanen!

Tänk att även fast det blåser småspik och snöar (hm, precis vad man önskar den 20 april?...) så vill katterna vara på altanen! Nova jagar snöflingor och de andra sitter och spanar på läget utanför. Hade jag varit katt hade jag nog hellre kurat ihop mig i en soffa på en filt och sovit bort det trista vädret!

Här är några bilder på sötnosarna. Först Moira som konstigt nog var svårast att få bra bilder på idag. Hon som annars alltid poserar fint och hennes färger brukar i normala fall vara lätta att fånga på bild.

 

  

Vi tar dem väl i åldersordning, så här kommer Cecina. Mattes gosgumma som för dagen är både pälslös och högbent, men ändå mitt vackra lilla blåbär <3

Sist och minst kommer Nova då förstås =) Bustrollet som stulit allas hjärtan sedan hon flyttade in!
Fjällsemester med trubbel, och Nova 6 månader!

Så ska jag sammanfatta den senaste tidens händelser igen! Eftersom det var påsklov förra veckan hade vi hyrt en stuga i Björnrike för att åka skidor några dagar. Vi hade jättemysigt och vädret var underbart!

Här är en bild från toppen av fjället


Maya i backen


och Emil på sin bräda
'

Barnen i liften


Maya äter lunch =)


Tänk att jag vågade!!!


Men på lördag eftermiddag blev det slut på friden! Jag och Lasse hade precis gått till stugan, och lämnat barnen i backen bredvid för de ville åka ett par åk till, när Emil kommer in och säger att han ramlat och har ont i handleden! Tittar på handen och tycker vinkeln ser tokig ut, så vi sätter oss i bilen och kör till Östersund för att kolla upp den.

Mycket riktigt var handleden bruten på två ställen, så det blev till att stanna kvar på sjukhuset över natten för att Emil skulle sövas och få armen tillrättalagd och gipsad på söndagen. Lasse och Maya fick åka tillbaka till stugan och städa och packa och hann även åka en stund på söndagen innan de hämtade oss och vi kunde åka hem till Sundsvall. Sånt som händer, och det hade kunnat vara värre men jobbigt ändå så klart =( Men Emil är jätteduktig och har varit i skolan idag trots att han har ganska ont fortfarande! Nu ska han gå i gips ca 4 veckor.

Här är handen när vi väntar på akuten


Sen har även Nova hunnit fylla 6 månader! Jag försökte ta några nya bilder på henne idag men det är inte det lättaste med en katt som pratar konstant med kameran. Men som jag fick höra idag "sådan matte sådan katt" ;-) så får man väl acceptera att det är så här hon ser ut på bild. Min söta fina "sotnos"

Fick i alla fall en bild där hon håller munnen stängd =)


Kan även berätta att jag idag har haft Jordbruksverket här på besök, och och fått tillstånd enligt § 16 djurskyddslagen att bedriva avel och försäljning av katter! Tillståndet skulle komma skriftligt inom ett par veckor ;-) Inte för att jag i dagsläget planerar fler än 2 kullar per år, men det är skönt att ha det klart ifall det skulle bli så något år.... man vet ju aldrig!


CFA utställning i Stockholm

I går fick jag en ny rolig upplevelse! Wendy från USA som jag hämtade Ianko hos, var här och ställde ut sin snygga hane Charmer i helgen, och hon var även här och hälsade på torsdag-fredag! Jättetrevligt att träffa henne igen, och vi åkte och besökte både Ianko (Simson) och Marie, Nessa och Liris och så gjorde vi ett snabbstopp hos Pär och Boris i Valbo också.

I går var jag, Maya och Nova med i Solna på utställningen, och Nova fick prova utställning för första gången i sitt liv. Hon är så klart inte registrerad i CFA, men fick ändå ställas ut för att få träning. Hon skötte sig jättebra, även om hon tyckte det var lite läskigt. Men denna form av utställning gjorde att hon fick ordentlig träning, för en utställlning i CFA blir som flera utställningar på en och samma dag. Varje domare har sin egen show, och dömer alla katter och har sin egen final och väljer Best In Show. Sen upprepas detta hos varje domare =) Alla raser går mot varandra och hanar och honar tävlar också och jagar samma poäng. Så det var mycket annorlunda mot för vad jag är van, men jättekoj! Raserna som var med var också väldigt olika fördelade mot för vad det brukar vara här, och jag fick se raser jag inte ens sett förr, men däremot var det inte en enda NFO eller Bengal med, och bara 3 sibbar och 3 MCO katter där. Många Perser och många korthårsraser var det däremot representerade!

De flesta katterna var från andra länder, och det var nog gräddan av CFA katter i världen som fanns där, för detta var slutstriden av att komma med i deras topprankning för året, då tiden går ut sista april, så de som har chans att plocka fler poäng innan tiden går ut reser långväga för att kanske kunna konkurrera om de åtråvärda topp 25 i världen! CFA är världens största organisation av raskatter.

Hur som helst, Nova var superduktig och skötte sig jättefint hos sina 5 domare! Hon fick dessutom komma till final i 3 ringar av 5, så vi är otroligt stolta över våra underbara sotnos. Både över vad snäll och trevlig hon var, och över att hon fick så fina resultat i sån hård konkurrens!

Här kommer några bilder. Hade själv ingen kamera med mig, men dels fotade Marie Charmer här hemma, och så hade Maya med sig sin kamera!

Här är snygga Charmer, som just nu ligger på plats 22 i CFA toppen, vuxna okastrerade katter, och om han lyckas hålla platsen inom 25 blir han världens första sibbe att ha gått så långt! Foton lånat av Marie som vanligt ;-)


Här är Nova i Mayas famn, tryggt och mysigt hos lillmatte


Nova hos domaren Darell Newkirk som var en av domarna som tog henne till final. Alla domare under dagen kom från USA! Darell fyllde dessutom år dagen till ära
  

Charmer fixas till innan en av sina bedömningar. Han fick också 3 finalplatser under dagen!
 

Här är jag och Wendy =) Jättenöjda med dagen!


Nu är vi hemma och en erfarenhet rikare! Thank You Wendy for all help, and a great day!! Hope to see you soon again, and good luck with Charmer and the rest of the show!

Nova somnade gott när vi kom hem kan jag säga ;-)

GLAD PÅSK önskar Nova och resten av familjen Eriksson!!

Busiga Nova får agera påskkärring i år ;-)


Ianko (Simson) officiellt svensk nu!

Idag kom äntligen stamtavlan för Ianko (Simson) och det kändes verkligen jätteskoj att se hans namn på den gul/vita stamtavlan! Så i kväll har jag firat med ett glas vin att jag officiellt importerat en ny Sibirisk Katt från USA till Sverige, och lyckats få allting rätt med papper, stämplar och allt vad det innebar ;-) Vem kunde tro det för 5 år sedan då vi hämtade hem vår första sibbe Lotus?

Här är en bild som Marie tog i söndags då vi hälsade på honom. Jag håller i den "lilla" 6-månaders klumpen <3 Hoppas det är okej att låna bilden ;-)

US Lundberg Ianko, registrerad i SVERAK och kommer även snart att finnas med i PawPeds
 
 


Hälsat på hos Simson (Ianko)

I går kväll var vi och hälsade på hos vår foderkatt Ianko (som numera kallas för Simson) i sitt nya hem hos Malin och Sven-Olov och skogiskompisarna Gullan, Uno och Vilda! Där har han det verkligen superbra och det var så roligt att se hur bra han trivdes, och hur bra kompis han var med de andra katterna!

Även Marie, Leo och Noel var med, och så kom skogisuppfödarna Kristin och Urban också dit! De är uppfödare till bland annat Uno som är Simsons bästis. Malins föräldrar Anette och Håkan var också där, och som en extra bonus hade de med sig sina katter. De har ju Dandelio (Igor) ur Nessas blomkull, så det var jätteskoj att få se honom också. Han hade aldrig varit där innan men anpassade sig jättebra trots nytt hus, nya katter och människor <3

Vi fick riktigt lyxfika och hade en jättetrevlig stund! Tack snälla Malin och Sven-Olov!!!!

Här är några bilder på kissarna:

Simson som nu hunnit fylla 6 månader och utvecklas superfint!
Igor och Maya


Igor och Simson leker
 

Uno, Simson och Vilda


S*Runsvik´s Uno som är 10 månader


 

RSS 2.0