Små blir stora!

Ibland förstår man inte hur tiden rusar iväg! I går fyllde Lotus 4 år och jag satt och tittade igenom gamla bilder på från när han var liten <3 Blev så full i skratt då jag insåg vad både han och barnen vuxit! 

Maya var också ganska liten hans första sommar. Jämför dessa två bilder på två småttingar som börjar bli stora!

Juni 2007


December 2010


Små, små framsteg

Jag önskar jag visste vad som rör sig i Moiras huvud. Hon som är världens goaste och mysigaste katt och en riktig knäkatt och älskar att mysa och kurra med oss! Men av någon anledning tycker att hon Cecina är sååå läskig! Hon var ju jättego mot kattungarna då hon var i förlöp, men sedan löpet passerat är det som om det aldrig hänt. Nu är det snart en vecka sedan Isonzo flyttade, och det bara blev Moira och Cecina kvar här hemma och stämningen mellan dem är fortfarande riktigt spänd!

Oftast då Moira går förbi Cecina så blänger hon åt henne och fräser, morrar och ibland åker Cecina på en rak höger. Cecina har börjat morra tillbaka lite ibland, för hon inser att "tanten" inte är riktigt att lita på, men för det mesta skuttar Cecina bara glatt vidare och leker med oss människor i stället.

Moira kommer fortfarande ofta och kurrar och mjölktrampar på mig, och hon är väldigt kontaktsökande och jag försöker ge henne massor med uppmärksamhet. Men det är inte lätt, för så fort Cecina närmar sig springer Moira därifrån med ett missbelåtet muttrande.

Det sker ändå små, små framsteg tycker jag. De kan till exempel äta blötmat från samma fat nu, i alla fall en liten stund då de är riktigt hungriga, tills Moira inser att även Cecina också äter där för då fräser hon till och går därifrån.    

Men idag hittade jag dem i alla fall sovande på samma fönsterbräda, så när de är trötta kan de tydligen slappna av i varandras närhet. Alltid något ;-) Det har som sagt bara gått en vecka sedan de blev ensamma, så det är bara att vänta ut dem och hoppas att det ger sig till slut!

Tänk om det alltid kunde vara så här avslappnat mellan dem?Cecina 3 månader idag!

Tre månader bara, eller 13 veckor var det sedan de föddes - godingarna i flodkullen! Det är konstigt för det låter så lite, och ändå känns det som om jag alltid känt dem alla fem <3

Här är en bild på Cecina nu i kväll! Vår underbart roliga lilla busunge, som lärt sig apportera och gå på bakbenen för att få godis!

Fick frågan i går på julafton om vi visste redan då vi bestämde oss för henne då hon bara var 3 veckor, vilken otroligt social, trygg och trevlig katt hon skulle bli! De blev lite förvånade när jag sa att hon faktiskt var den mest försiktige kattungen i kullen!! Hur var då de andra blev kommentaren ;-D Men roligt är det att ha fått vara med och forma 5 så underbara olika små personligheter!

Cecina 13 veckor, och partisk som jag är så är hon helt bedårande!

God fortsättning!!!

Julaftonen var lyckad, och vi var ute och åkte hela dagen. Först åkte vi som vanligt till pappas grav och tände ljus och satte dit lite julpynt och sedan bar det iväg till mamma på jul-lunch! 

Här är några bilder därifrån, först mamma och Sofia


Sedan en kavalkad på bilder på vår underbart vackre Lotus <3 :


        

Efter lunchen åkte vi hem och hämtade Cecina, för att hon också skulle få vara med på julaftonen, och även för att hon skulle få lite miljöträning. Hon charmade alla och var kvällens stjärna <3 Kvällen tillbringade vi hemma hos svärföräldrarna dit även tomten kom.

Emil och Anders
  

Kusinerna Nelly och Thea


Annika och Cecina


Cecina väntar på tomten


Tomten och Maya


Emil testar en julklapp


Tre trallande jäntor


Roligt men också lite tröttsamt för en liten kisse att fira jul  


Ninja och Sammis behöver nya hem!

Fick frågan igår om jag visst någon som skulle vilja ha en katt! Det är två jättefina långhåriga huskatter som tyvärr inte kan bo kvar i sin familj, och behöver omplaceras.

Det bästa vore att de skulle få komma till olika familjer, då Ninja senaste tiden har börjat fräsa mot Sammis. Hon verkar lite less på den busiga killen! Ninja 3 år och Sammis 2,5 år och de bor i Sundsvall. Båda katterna är kastrerade.

Kontakta Emma för mer information om kissarna!

Se här så fina de är:

Jul snart?

Har man en dotter som fyller år den 14:e december, och så kattungar som fyller 12 veckor 4 dagar senare är det lätt att glömma att julen står inför dörren!! Idag insåg vi att vi inte hade börjat köpa julklappar ännu, och att jylpynta med 5 vilda kattungar i huset var inte heller någon större mening.

Med andra ord blev det en hektisk dag idag med julklappsinköp i Birsta, och sen klädde vi granen och började plocka lite. Julstädat blir det inte förrän på  tisdag men vi är en liten bit på vägen nu i alla fall!

Här klär barnen granen - fick bli en plastgran i år:


Cecina och Isonzo tyr sig mycket till varandra och undrar nog var resten av gänget tagit vägen. Moster Moira har tyvärr börjat sura igen sedan hon löpte, och är inte alls nådig mot de små. Hoppas verkligen det släpper snart igen!! Att ligga i närheten och sova är inga problem, men när Moira är ute och spatserar i huset så blir hon väldigt störd över om någon av kattungarna kommer i hennes väg, och då fräser hon åt dem =(

Här ligger de i alla fall fint alla tre:


Isonzo:


Cecina:


Moira:

Tomt och tyst på lördagskvällen!

När man är van vid att det är full rulle och att allt går i 190 så blir det väldigt tyst i huset när det inte är så! Po, Liris, Nessa och Olona har flyttat till sina nya familjer idag, och Emil och Maya sover hos kompisar så det är bara jag, Lasse, Moira, Cecina och Isonzo hemma! 

Flyttarna gick bra och jag har redan börjat få lite små rapporter från de nya hemmen, och det verkar gå bra! Som de flesta av er säkert redan vet så har jag fattat det fruktansvärt svåra beslutet att skilja Moira och Nessa åt, eftersom de sedan nästan ett år tillbaka inte alls fungerar tillsammans. Så från och med idag bor Nessa tillsammans med sin dotter Liris på foder. Klart att det gör ont att hon inte bor här, men jag måste tänka på katternas bästa och då ingen av dem trivs tillsammans är det grymt att tvinga dem att bo under samma tak!

Liris, Nessa och Olona kommer ni att kunna följa på dessa bloggar: Nessa/Liris och Olona 

Här är Isonzo och Liris sista kvällen tillsammans:
 

Po med sina nya småmattar Nora och Thilde:
 

Isonzo och Nessa får godis av Liris/Nessas lillhusse NoelLiris och Nessa med hela sin nya familj Christer, Marie, Leo och Noel:


Liris och Nessa i buren på väg till sitt nya hem:


Olona med sin nya matte Therese och husse Niklas:


Så var det bara Cecina och Isonzo kvar:


....och snart är det bara jag, av hela min stora familj tänker Cecina:

11 veckors busungar!!

Ofattbart är det, men om en vecka vid den här tiden så har kattungarna börjat flytta hemifrån! Aldrig har väl 11 veckor gått så här snabbt den här årstiden!!

Att det busas behöver jag väl inte nämna, men det gosas också en hel del. Moira har av förklarliga skäl inte haft så mycket tid och intresse av dem de senaste dagarna, så Nessa har fått ha sina bebisar ifred! Om man nu kan kalla dessa gängliga huliganer för bebisar längre förstås?? Helt underbara är de i alla fall <3 och jag kommer att sakna de 4 som ska flytta för sina egna härliga personligheter!!

Moira och Björn då? Nej, ingenting nytt utan de verkar just nu mest bara vara goda vänner och intresset och försöken verkar ha stannat av så vi får sikta på nästa löp i stället och hoppas att övningen från denna gången har gett en viss färdighet =)

Här är ett par bilder från idag. Fler finns på hemsidan

Liris, Po och Cecina i förgrunden


Mysiga Isonzo hos matte


Två söta systrar


Kan man verkligen ligga som ett hjärta <3 ? Sofia lyckades fota denna mysiga bild
  

Moira har herrbesök!

I måndags började Moira visa löptecken, och natten mot onsdagen fick vi inte en blund i ögonen, eftersom hon sjöng serenader för oss heeela långa natten! Därför hämtade vi hem Björn i går kväll med förhoppningen att tycke skulle uppstå så klart!

När de möttes nosade de bara på varandra, och sen var de bekanta. Björn var väldigt nyfiken på Moira och hon ålade, och ville verkligen visa vad vacker hon är, och redan efter en halvtimme-timme vågade Björn närma sig och bet tag i nackskinnet på henne. Men dessvärre så verkar det inte vara så lätt att komma på hur man gör för den lille killen som aldrig tidigare parat någon tjej.

Nu är det snart ett dygn sedan han kom hit, och jag har säkert sett ett antal försök till parning men oftast så kryper han ihop och ställer sig som en ostkrok alldeles för högt uppe så han försöker på helt fel ställe långt uppe på ryggen på Moira, eller också biter han sig fast i baken på henne, alternativt svansen! Moira är alldeles tovig bak i nacken av allt bitande, men inte en enda gång har det lyckats för dem. Jag hoppas verkligen att de kommer att få till det till slut.... håll tummarna!!

Är det någon fler som varit med om samma fenomen är jag tacksam för tips och råd på om det går att hjälpa till på något sätt. Jag försökte att flytta ner honom ett par gånger men då gick han bara därifrån!

Här är i alla fall några bilder på turturduvorna som vill så gärna <3Ja, inte är det lätt inte tycker Björn...

Fullt ös på alla sätt!

I helgen har det varit full rulle =) Både Liris, Isonzo, Olona och Po har haft besök av sina nya familjer och det har varit bus blandat med trötta katter under besöken! Moira fortsätter att vara extramamma och Nessa verkar tycka det är helt okej med en barnvakt. Moira däremot vill helst att Nessa ska hålla sig på avstånd och gillar nog inte att Nessa vill hävda rätten till sina barn ibland. 

Här kommer en blandad kompott med bilder från idag!

Här får kattungarna smaka skinka av Maya och Vilma:


Maya och Olona har det bra:


Vilma och Isonzo trivs tillsammans <3


Busiga Po i farten:


Liris ser drömmande ut:


Cecina har fått tag på fjärrkontrollen - undrar vad som är på TV:n?


Isonzo igen:


Olona försöker se farlig ut, men det är svårt för en sån liten mjukis att vara trovärdig:


Po älskade verkligen den fina leksaken som lillmatte Nora virkat åt honom:


Vem hade kunnat ana detta för en vecka sedan? Moira & Olona och Nessa & Liris tillsammans:


Cecina ligger tryggt hos moster Moira:

"Tjärlek"

Måste få spinna vidare på detta underbara! En Idolkväll som denna tänker jag på Geir som alltid pratade om kärlek eller "tjärlek" som han alltid sa =)

Nu inser jag plötslig hur utanför Moira måste ha känt sig, och att hon verkligen längtar efter egna små bebisar att få ta hand om igen <3 

Här är kvällens Moira tillsammans med Liris denna gången:
För övrigt säger jag bara HEJA JAY!! Du regerar!! Synd att Linnéa åkte ut förra veckan för helst hade jag sett dessa två i final. Nu står alla förhoppningar och tron på Jay!!!!!!!!!!!!

Plötsligt händer det...

Det uttrycket har man ju sett i reklamen för Triss lotter i många år, men igår fick jag nästan samma känsla=)
Moira har ju hela tiden tyckt att kattungarna är pest och pina, och liksom deras mor är de både äckliga och fula och luktar illa enligt Moira. Hon har fräst åt dem och vägrat gå nära, och har de vågat närma sig henne har de kunnat åka på en rak högertass. Det har varit milt sagt spänt och jobbigt hemma mellan katterna kan jag säga!

Men så de senaste dygnen har det blivit lite mindre jobbigt, och Moira har kunnat vara i samma rum utan att morra och leva om. Så i går kväll då vi sitter och ser på TV, och kattungarna busar runt fötterna på oss kommer Moira och lägger sig mellan oss i soffan. Några kattungar hoppar upp till henne, och först fräser hon till lite men så rätt som det är börjar hon tvätta dem och pyssla om dem som om hon aldrig hade gjort annat. Gissa om vi blev snopna? Hon tvättade frenetiskt, antagligen för att få bort Nessas lukt och sätta sin egen prägel på dem och sen när det bara var Olona kvar, så lade hon tassarna runt henne och så somnade de sött tillsammans. När vi sedan skulle stänga in kattungarna med Nessa i rummen där de får vara nattetid så blev Moira sur för att vi tog lilla Olona ifrån henne och protesterade högt, för enligt Moira var hon adopterad just då!

I morse då kattungarna busade på som värst tyckte hon väl inte de var allt för roliga igen, men det var absolut en helt annan stämning mellan dem=)

Här kommer ett par bildbevis - först Moira som tvättar Isonzo febrilt och Olona ligger bredvid:


Sedan en mysbild på Moira och Olona <3

RSS 2.0