Nya klösmöbeln blev succe =D

I går kom den nya klösmöbeln som jag hade beställt åt kattungarna. Efter en stunds skruvande och hjälp av både Cecina och Moira som tyckte det var väldigt spännande, fick jag ihop alla delar. Jag valde att skruva ihop den utanför rummen där kattungarna är, för jag insåg redan innan att det skulle vara en omöjlighet att lyckas med all deras "hjälp" också =) Men då jag bar in det till dem var de lite skeptiska först, och ingen av dem började klättra i det. De behövde nog en stund att vänja sig, för i kväll har det varit som värsta leklandet för dem i stället!

Dessutom hittade jag alla kattena liggande i det då jag kom hem från jobbet idag, så nu verkar det vara väldigt populärt av alla katterna, även om storleken jag valde är mer anpassad för de mindre modellerna av katt  ;-) Jag vill ju inte att kattungarna ska ha ett för högt lek-ställe att vara på så de ramlar och gör sig illa! 

Några bilder från i kväll.

Först alla katterna i nya möbeln:


Sedan alla fyra kattungarna ihopkurade i ena hängmattan. Man undrar hur de får plats?


Aurora och Caelus i närbild: 


Måste visa några bilder i farten också...

Bellona


Musse (Plutus):


Tuss (Aurora):


Caelus:Caelus har haft besök, och ny film utlagd.

I helgen har Caelus fått besök av sin nya familj, och jag tror nog att han charmade dem ordentligt den lille nallebjörnen. Nu är i alla fall även Caelus tingad på riktigt och han kommer att flytta till Svensbyn utanför Piteå och bli en del av familjen Sandberg =) Alla fyra kattungarna har hittat jättefina nya familjer att flytta till och det känns jättebra för en "hönsmatte" till uppfödare som mig!

Här är Caelus med sina nya småmattar Renée och Regina. Jag tycker de ser rätt så nöjda ut alla tre <3
I morse filmade jag lite igen, men det är inte lätt att fånga dem då de är så snabba. Endera springer de utom synhåll för kameran, eller så gör de som Aurora gör här på filmen - går nyfiket rakt in i kameralinsen för att kolla vad jag sysslar med. Men ni får hålla tillgodo med denna blandade kompott som blev....

6-veckors bilder!

Nu har jag fotat lite och vägt småttingarna! Halvtid redan och jag fattar absolut ingenting, för det var ju alldeles nyss de föddes tycker jag! Provade med kokt fisk idag eftersom Cecina äskar det, och hom måste ju få lite extra gott på sin halvårsdag, men de var inte så intresserade av fisken. Däremot mumsade Moira för första gången någonsin fisk med god aptit!! Gissa om jag blev paff?

Här är som vanligt ett litet smakprov på bilder, och fler finns i deras album på hemsidan

Musse (Plutus) leker med en boll:


Aurora på språng... (ska hon inte sluta växa så fort snart? 822 gram idag!!!)


Bellona somtycker det är viktigt att vara ren och fin, har här precis tvättat sig:
 

Caelus verkar tycka det är viktigare att Cecinas svans är ren och fin ;-)

 

6 + 6 = <3 Flodkullen 6 månader & Mytologikullen 6 veckor idag!

Idag måste vi ha ett riktigt kalas hemma tror jag! Tänk att det är 6 månader sedan småttingarna i Flodkullen föddes och att det redan gått 6 veckor sedan Mytologikullen kom till världen!

STORT GRATTIS på halvårsdagen alla små floder <3 Po, Liris, Isonzo, Cecina och Olona 

Så här såg det ut hemma då de var 4 veckor gamla!


Nya bilder på 6-veckors småttingarna kommer under kvällen!! Måste bara hem och fota dem först! 

Herre på täppan, eller rättare sagt Bellona =)

I går var det dags för Bellona att inta tronen, eller rättare sagt översta hyllan på klätterträdet. Hööögt uppe för en liten misse, men minsann, tog hon sig inte dit helt själv! Först i kullen =) Passade på att fota lite innan jag plockade ner henne igen, för jag var rädd att hon skulle trilla ner eller bli puttad av Cecina som tyckte det hela var jätteskoj!

De är för övrigt det trädet som jag ska byta ut mot det nya jag beställt!


Oj, vad högt!!! Ser hon ut att tänka!


Men visst kan jag sitta här och se söt ut om du vill!
 


Ny klätterställning till kattungarna!

Kände mig lite shoppningsugen, och gick in och kollade lite på tyska ebay. Lilla klösträdet som jag har där kattungarna är har blivit i så dåligt skick, och dessutom känns det en aning litet nu när alla börjar härja där! Musse (Plutus) tog sig i alla fall upp på andra hyllan i går och försökte hoppa ur hagen, så till helgen tänker jag plocka bort hagen så de får lite större yta.

Hur som helst hittade jag ett lagomt stort och inte allt för högt. 120 centimeter verkar vara en bra höjd. Jag vann i alla fall budgivningen och priset slutade på 516:- inklusive frakt hem till dörren från Tyskland. Helt okej tycker jag, även om frakten var den största delen av kostnaden. Nu håller jag tummarna för att det dyker upp under nästa vecka!

Så här ser det ut. Visst borde småttingarna, och även de större katterna förstås, gilla detta?

Cecina och Aurora <3

Fotade idag då Cecina och Aurora hade en mysstund. Just dessa två ser man ganska ofta tillsammans, och även om Cecina gärna tar hand om alla småttingarna verkar Aurora vara hennes lilla ögonsten!

Måste lägga ut ett par närbilder på Cecina också som blir 6 månader på fredag:


Lycka är en ny leksak!

Filmade småttingarna i morse igen. Idag blir det Bellona och Caelus som hamnar i fokus för det är trots allt bara deras nya familjer som inte träffat dem ännu. Nästa helg kommer familjen som blivit förälskade i Caelus hit och hälsar på och förhoppningsvis går det bra med allergin och då blir det nog klart även med hans nya hem. De har testat hos två andra sibir-hem vid några tillfällen och det har gått bra, men de vill gärna också testa med Caelus själv så därför åker de 50 mil och gör en mini-semester till Sundsvall nästa helg!

Plockade fram en ny leksak åt kattungarna i morse. En rund plastlåda med en boll i och gissa om det var roligt. Har suttit och tittat på dem i evigheter och de tycktes aldrig tröttna på den. Men till slut somnade Caelus mitt i den och då kunde inte de andra heller leka längre. Det är helt fantastiskt hur en liten kattunge bara kan somna pladask mitt i leken =)

Här är filmen med Bellona i fokus:

    

och här är den med Caelus, även om Plutus, eller Musse som han kommer att kallas dyker upp och hjälper till på slutet:Lägger med ett par stillbilder också.

Först har vi Musse som mår gott:
 

Aurora som blivit döpt till Tuss av sina nya småmattar leker med en mus:


Bellona tvättar tassen <3


och till sist, Caelus som somnat i leksaken - hur sött som helst!

Kattungarna 5 veckor

I dag är det veckodag igen! Har som vanligt tagit nya porträttbilder på dem, och en på dem var kommer här och fler finns i deras fotoalbum på hemsidan. Alla fyra är stora och kraftiga och de 3 mer normala har jättebra vikter på mellan 550-585 gram vilket är toppen vid 5 veckor, men så har vi "lilla" sumobrottaren Aurora som jag undrar om hon inte knaprar anabola vid sidan om, för hon väger idag 700 gram!!

Kullbild:


Bellona försöker ta sig ur hagen på alla smarta sätt, men pinnen var för långt ifrån...


Plutus och Aurora:


Caelus, född till fotomodell tror jag:


Plutus, yrvädret som i stället sällan sitter stilla för fotografering:
 

Bellona är också lite svår att fånga på bild, för hon är så busig men här hade hon fått syn på något:


... och till sist "Sumo" eller "Tuss" eller Aurora ... välj vad ni vill, för kärt barn har många namn =)

Uteträning med Cecina!

Jag har varit lite dålig med att träna Cecina att gå ute i sele, men idag då solen sken tog jag chansen. Vi tog en kort promenad ute på gården, och hon tyckte det var ganska okej, men snö på tassarna var inte så skoj. Hm, är hon en sibir eller inte?

    
Ännu en film på kattungarna!

Eftersom det är flera av de nya hemmen som inte bor så nära att de kan hälsa på dem med jämna mellanrum så ska jag försöka vara lite duktigare att filma denna kullen än de tidigare. Även om man ser mycket på bilder så blir det en helt annan sak då man ser hur de rör sig och busar.

Idag är Emil sjuk så jag är hemma, och passade därför på att filma dem när det var bra ljus. Ska beskriva lite om de fem olika segmenten som finns med på filmen. Det är inte helt lätt att filma dem, och för det mesta kommer de bara rakt fram till mig då jag sätter mig i hagen och det blir svårt att filma då de klättrar över mig ;-) 

1. Först har vi Aurora och Plutus som leker vid lilla klöspelaren
2. Plutus och Cecina busar. Lille Plutus är väldigt tuff och inser inte hur mycket större Cecina är!
3. Moira ligger och studerar och tar det hela med ro. Hon har blivit så smal lilla gumman så det är bra att bebisarna börjar äta mer och mer riktig mat.
4. Caelus ser Bellona gå förbi och planerar attack på syrran.
5. Bellona vandrar runt och Cecina och Moira ligger bredvid.
6. Aurora och Caelus har brottningsmatch och kör "jagis". Bellona studerar dem!


 

Full rulle i barnhagen!

Måste ju uppdatera och bomba med lite bilder nu när jag inte gjort det då vi varit borta. De är så härliga då de busar runt i hagen och de blir tuffare och tuffare.

Plutus verkar ha fått syn på något spännande
 

Bäst jag smyger fram....


...vaddå, nej jag har inte gjort någonting!!!


Aurora, som fortfarande är kladdig i pälsen av avmaskningsmedel försöker klia sig:


Wow, vad var det här för spännande?


men var tog den vägen?


Oj, nu tog det stopp!!!


Även Caelus verkar ha fått span på något...


aha, syrran Bellona kan man alltid jaga!


men skratta bäst som skrattar sist - nu är det Bellona som jagar!


Oj, oj - hur hamnade vi ända här uppe?


Bellona har också hittat en boll


Bellona och Aurora myser i kojan <3 Man orkar ju inte leka hur länge som helst.


Cecina ligger i hagen och övervakar så att allt går rätt till med lekarna

S*Lince´s Mattina 11 månader, och jättesöta kattungar <3

Fick nya bilder på Mattina ur Moiras första kull! Hon är nu snart 1 år gammal och har utvecklats till en riktig skönhet <3 Moira är säkert stolt, och även småttingarna här hemma som har en sån vacker halvsyster!!! Tack snälla Eva för att du delar med dig!! Måste också få visa upp Eva/Zjillas nya kull som föddes den 1 mars - är de inte söta så säg? Ni hittar mer om dem på Zjillas hemsida under C-kullen! 

Mattina - härlig svans (foto:Marie Hedrén) 


Mattina (foto:Marie Hedrén) 
 

Zjillas C-kull - kolla in de läckra svartvita killarna (foto:Marie Hedrén) 

Hemma igen =) Bebisarna nu 4 veckor!

Kom hem från fjällen idag vid lunch, och så klart hämtade vi hem kissarna det första vi gjorde. Inte helt populärt hos farmor, men hon fick snällt finna sig i att vi tog hela högen med oss hem igen =D

Oj, oj vad de vuxit på en vecka!! Man inser inte vad mycket som händer om man ser dem varje dag, men nu fattar man vad fort utvecklingen går. Även Cecina hade vuxit (hm, kan bero på skinka, leverpastej, ost och kalvsylta som farmor bjudit på) så jag var tvungen att väga henne. 2725 stannade vågen på så hon hade nog vuxit lite hon med, men kanske mest på bredden ;-)

Moira var lite orolig då vi kom hem och gick runt och letade och ropade, för att försäkra sig om att vi fått med oss alla fyra. Gav dem riktig mat för första gången idag. Brukar börja lite tidigare men eftersom vi varit borta fick det vänta tills nu, och alla glufsade glatt i sig från mitt finger det jag serverade. Babymousse blandat med mjölkersättning var menyn idag. Moira ville helst knycka alltihopa så jag fick hålla borta henne så att småttingarna fick chansen, men sen fick hon slicka i sig det som var kvar på fatet.

Filmade lite strax efter de fått maten, vilket förklarar allt tvättande på filmen:
 

Har också tagit 4-veckors bilder som ligger på hemsidan. Här är ytterligare några bilder från idag.

Bellona och Caelus


Aurora ser söt ut:


Plutus med sin söta svarta nos:


Undrar just vad Bellona har så roligt åt?


Caelus snygginen =)


Bellona kliar sig, och Plutus verkar undra vad hon gör?Sportlov i Björnrike

Har tagit en liten tur till fjällen på sportlovet och katterna är i tryggt förvar med "farmor och farfar". De lär bli ordentligt bortskämda, och risken är väl bara att vi inte får tillbaka Cecina då vi kommer hem =D Men det ska vi nog bli två om!! Tänk bara vad stora småttingarna kommer att ha blivit när vi kommer tillbaka!

Härliga dagar i backen, även om det idag snöade och blåste en del så det blev bara 2 timmar i backen idag. Men annars är det mysigt och vi har så lugnt och skönt här i vår stuga!

Utsikt från fjället:
 

Maya och Emil som mumier idag =)

3-veckors dagen!

Det har varit ett par hektiska men trevliga dagar med hela 4 olika allergibesökare, och så har även barnens kusiner med familj varit på besök från Stockholm. Jätteskoj med mycket liv och rörelse, och jag tror nog Cecina tyckte det var allra roligast med alla besökare =) Tror faktiskt att alla besöken gick bra ur allergisynpunkt, och det är helt otroligt egentligen att det funkar för så många!! Ett par nysningar av en tjej, men som gick över en stund senare!

Moira är som vanligt en supercool mamma som nästan tycker det är skönt det är folk här så hon får barnvakt en stund, och annars ställer så klart Cecina gärna upp och passar småttingarna!

Här är några nya foton, fler bilder finns på deras fotosidor på hemsidan:

Aurora:


Aurora och kusin Nelly var kärlek vid första ögonkastet <3


Plutus:


Bellona, en kaxig tjej:


Kusin Thea med Bellona och Plutus:


Caelus:
 

Vackra isdrottning Nessa 3 år idag!

Underbara Nessa fyller 3 år idag!! Såna här gånger känns det extra hur mycket jag saknar henne här hemma <3 men kopplar jag på hjärnan igen, och tänker till så vet jag ändå att jag fattade rätt beslut att hon fick flytta med Liris! Hon mår så bra, och hon väger mer än vad hon någonsin gjort (bortsett från då hon var dräktig då ;-) ) och jag vet att hon blir så ompysslad och borskämd hemma hos Marie, Christer, Leo och Noel!!

GRATTIS GRATTIS min underbrara snöprinsessa som nu är en isdrottning, och det är kanske dags att lämna över prinsess-titeln till dottern Liris i stället ;-) Har fått några fina bilder från Marie som jag får använda, och fler bilder på båda tjejerna kan ni hitta på Nessis blogg Tack Marie!

Nessa 3 år, är hon inte vacker så säg, och finns det något vackrare än en vit sibbe i snön?


 


Posering 2,5 vecka!

Jag tycker jag märker skillnad för varje dag att de växer och utvecklas. Just den här tiden förvandlas de till mer "riktiga katter" och de blir mer med, och vill gärna komma fram till kanten av bolådan då man kommer dit, och har ingenting emot att man lyfter upp dem! 

Här är några bilder från idag:

Plutus:


Bellona:


Caelus:


Aurora:


och till sist Cecina som helt plötsligt dök upp med nosen framför linsen då jag höll på fota :)
 

RSS 2.0