Film på Cecina 5 månader

Passade på att flilma Cecina i morse då hon lekte med Emil och sin nya vippa som hon fick i går då hon fyllde 5 månader. Lite suddigt men det är svårt att få skärpa när motivet inte är stilla en enda sekund ;-) Lilla tjejen börjar bli stor och väger nästan 2,5 kilo nu.
     

5 månader och 2 veckor idag!

Idag har vi både kattungarna som fyller 2 veckor och Cecina som fyller 5 månader!! Har tagit nya bilder på bebisarna, och de blir större och mer rörliga för varje dag! Lyckades komma hem tidigt från jobbet idag så jag hade riktigt dagsljud då jag fotade så jag slapp blixten helt. Måste säga att det är mycket roligare att fota i riktigt ljus för bilderna blir så mycket bättre i färgerna då. Cecina fick fisktårta med godis serverat av Maya så ni kan gissa om hon blev glad lilla skruttan <3 

Cecina på 5-månaders dagen:


Fisktårtan som Maya gjort:


Plutus:
Aurora:
Caelus:
Bellona:Så härligt=)

Med tanke på att Nessa inte fick komma i närheten under de 12 veckor Moira hade kattungar hemma förra gången, är det helt ofattbart att hon låter Cecina vara med som hon gör. Jag törs nästan inte tro på att detta ska fotsätta fungera så här bra, men det är bara att njuta så länge det varar ;-) Även om Cecina ibland är en "pain in the as" och inte kan låta bli att reta och attackera Moira när hon är leksugen, så är de i grunden goda vänner. Kattunge som hon är måste hon ju få utlopp för sina hyss!! 

Men då man möts av den här synen så smälter hjärtat totalt:
Måste få lägga in en bild på lins-lusen Bellona som alltid vill vara i centrum också <3

Fotobombning!

I morgon måste jag ta och flytta ner kattungarna, och låta dem flytta tillbaka i den stora bolådan som Moira bojkottade då de var 2 dygn. Hoppas hon går med på att de flyttar om vi byter rum helt och hållet. Förra kullen funkade det för henne, så jag hoppas det gör det igen. Kattungarna börjar nämligen att försöka ta sig över kanten på byrån där de ligger, och det är bara en tidsfråga innan jag har dem ute på golvet!

Här är först ett gäng utlovade bilder på killarna!

Först ut Plutus:
Sedan har vi Caelus:
Moira har fullt upp med att hålla dem inne i lådan, här bevakar hon Bellona:
 

en riktigt stark tjej vid bara 11 dagar 
Även Aurora vill förstås rymma och upptäcka världen:


hamnade på golvet efter lite hjälp av matte =)


profil


Så här ser det ofta ut i bolådan nu för tiden <3

Ny liten filmsnutt

Filmade småttingarna lite idag, men batteriet i kameran tog slut. Men lite ser man i alla fall av dem<3 


Aurora

Måste lägga ut ett par bilder på den största kattungen Aurora också! Lovar att ta killarna nästa gång;-) Aurora vägde mer vid 10 dagar än de största killarna i de förra kullarna gjorde vid 2 veckor! Jag funderar om hon tänker bli sumo-brottare då hon blir stor ;-) Lite lustigt med tanke på att föräldrarna inte är stora, och hela kullen snittar viktmässigt över de andra i samma ålder.

Här är ett par bilder jag tog av henne i går kväll 11 dagar gammal:


Här är en bild uppifrån på bägge tjejerna! Bellona är alltså riktigt bra i sin storlek i förhållande till normalkattungen och väger ungefär vad de största killarna gjorde i de andra kullarna. Men det är Aurora som är en bjässe =)


Med eller utan vitt??

Det är frågan =) När kattungarna föddes tyckte jag att alla var utan vitt förutom Aurora, men nu vette tusan! Trodde det ljusa på Bellonas högra tass skulle bli aprikos, men ännu ser det bara vitt ut! Har tagit några bilder på henne idag och skulle vilja veta vad ni tror!! Tänk att det här med mönster och färg ska vara så svårt, men bra att jag inte behöver registrera dem ännu ;-) Längst ner finns en bild på Moira i exakt samma ålder, och hon har vita tassar/tår idag!

Här är Bellona i alla fall:
 Lite lustig vinkel för vi skulle vända på henne, men man ser lite bättre här:
 

Bellona försöker redan smita från bolådan =)


Moira 11 dagar gammal

Fyra små underverk <3

Det är så roligt då ögonen öppnas och man kan se deras personlighet speglas. De får ett helt annat utseende bara över en natt, och med pigga nyfikna ögon börjar de utforska världen. Även om världen än så länge bara är bolådan och mamma Moira och extramamman Cecina förstås. Vi människor också så klart som är där och ska titta, och beundra dem hela tiden. Har försökt fota utan att använda för stark blixt och tagit på långt håll med zoom och diffusor för blixten. Har försökt ljusa upp dem i Photoshop och tycker jag lyckades rätt bra ändå =)

Här är Plutus som ännu inte riktigt fått upp ena ögat, men söt ändå och störst av killarna:
 

Sedan Caelus som i morse helt plötsligt hade öppnat båda ögonen:
 

Sen har vi brudarna! Emil tyckte de såg ut som siamesiska tvillingar på bilderna. Bellona till vänster och Aurora till höger. Bellona har inte riktigt fått upp ögonen fullt ut ännu:
  
Extramamman Cecina

Cecina blir mer och mer intresserad av kattungarna, och sedan igår besöker hon ganska ofta bolådan också då Moira inte är där! Hon tvättar och fejar, men blir ibland lite hårdhänt och biter i dem så jag törs inte låta henne vara där när jag inte är med och håller koll. Hon är absolut inte aggresiv, men det verkar som hon blir så till sig över att vara med dem så hon inte riktigt kan kontrollera sig, och jag vill för allt i världen inte att hon ska skada dem. Därför kommer jag att ha dörren till sovrummet stängd så länge de är så små då vi inte är hemma!

Men nog är det sött alltid:


Kattungarna fyller 1 vecka!

Tänk att en vecka har gått redan!! Bebisarna fortsätter att växa och nu gäller det att proppa i Moira så mycket som möjligt så de inte äter upp henne fullständigt ;-) Storleksmässigt ligger denna kullen hittills över de andra två som vi haft hemma, och det är så skönt när alla växer som de ska utan att man behöver hjälpa till.

Både Aurora och Plutus har börjat kika lite med ögonen redan, Aurora som är störst av alla med båda och Plutus som är näst störst med det ena. De andra två blundar fortfarande men det är nog bara en tidsfråga även för dem;-)

Har lagt ut nya bilder i deras fotoalbum på hemsidan, och här är ett litet smakprov på sötingarna <3

Minst, men ändå en jättebra vikt på 203 gram har vi Bellona:


sedan kommer Caelus på 207 gram:


och så har vi Plutus som vägde 220 gram i morse:

 
sist och klart STÖRST har vi Aurora som vägde hela 249 gram:


Så måste jag lägga upp en bild på Cecina också, som ligger och spanar då jag fotar de små:


Mina bebbar ska få halvsyskon =)

Isa från Laxforsens uppfödning utanför Kiruna var ju här på parning med Björn för några veckor sedan. Nu när 3,5 vecka gått sedan höglöpet så visar hon tecken på att vara dräktig!! Håller tummarna för att det blir ett fint gäng "Björnbusar" även uppe i norr i slutet av mars =)

Isa och Björn pussas <3
 

Bilder 3 dygn!

Vissa uppfödare säger att man ska titta på kattungarna då de är tre dygn för att kunna avgöra hur de kommer att bli som vuxna katter. En del säger en vecka, och jag vet inte vad som stämmer. Tog i alla fall ett gäng nya bilder idag för att kunna ha dokumenterat hur småttingarna ser ut vid 3 dygn i alla fall.

Rent generellt skulle jag säga att kullen ser väldigt jämn ut. Dessutom växer de jättebra och de är så otroligt livskraftiga och alerta trots att de är så små ännu!

Dagens bilder och jag tar dem väl i ordningen som de föddes - först Plutus:


Sedan har vi Caelus:


Sen kommer Aurora:


och sist ut var Bellona:


En liten film!

Nessas och Liris matte var förbi en snabbis idag! Självklart fick hon tjyvkika på småttingarna, och hon tog även en film som hon lagt ut på Youtube som jag fått lov att länka till! Tack snälla Marie =)
 
Här kan ni se på filmen

Cecina vill vara nära!

Det är så underbart att se att Moira inte bryr sig ett dugg om att Cecina vill vara med, och ofta går Moira förbi henne och bara ger henne ett nosgos så där i förbifarten. Inte ett morr eller fräs sedan kattungarna kom!! Det är helt underbart med tanke på att Moira tidigare har haft lite svårt att acceptera Cecina!

Cecina vill gärna hålla sig i närheten, och på bilden nedan kan man till exempel se hur hon tagit plats i lådan vi tagit bort för att kattungarna ska kunna bo i byrån! Ni ser kattunarna i bakgrunden, och Moira är totalt avslappnad.Här är Emil och Cecina <3

2 dygn har gått

Kattungarna har nu blivit två dygn gamla och de växer nästan så jag ser det! Vikterna är helt otroligt bra 137-156 gram redan, så Moira har tydligen grädde i tuttarna =)

I går var det flyttardag för Moira. Först tog hon med dem till en papplåda men den tyckte jag inte var så lämplig, så jag drog i vanlig ordning ut nedersta byrålådan i sovrummet och bäddade där inne i hålet och det passade fröken mycket bra att flytta in lilla familjen dit in!

Här är några nya bilder på sötnosarna!

Plutus, den mörkaste av killarna:
och så Caelus (vi uttalar det "Kejlus" om någon undrar) som är lite ljusare:
Sen har vi tjejerna. Aurora med vita tassar och en svart bläs över nosen:
 

och sist Bellona som jag inte sett något vitt på ännu, men en härlig röd prick på huvudet:
Två söta systrar:


Två bröder, lika som bär:


Hela gänget i en hög:

Namn från den Romerska Mytologin

Så var då namnen klara på bebbarna. Det är Maya som valt i stort sett själv denna gången, jag hade bara några teman som förslag. Italienskt som vanligt, och denna gången blir det alltså gudar och gudinnor från den Romerska Mytologin!

Här kommer presentationen:

1:an Pojke Plutus (Rikedomens gud)   


2:an Pojke Caelus (Himlens gud)


3:an Flicka Aurora (Morgonrodnadens gudinna)


4:an Flicka Bellona (Krigets gudinna - låter lite hårt kanske men Maya älskade namnet och
det kanske blir en tuff brud, så som hon krigar om tuttarna ;-) )

Lite fler bilder

Nu har jag sovit ett par timmar och det har varit lugnt och fint i bolådan. Cecina är nyfiken och håller sig i närheten, och Moira accepterar hennes närvaro =)

Som jag svarade i förra inlägget så blev det alltså två tjejer och två killar även i denna kullen. Tänk så perfekt det kan bli <3 Pojkarna är väldigt lika varandra - tror det blir svartspotted utan vitt. Den ena är lite mörkare men annars ser jag ingen skillnad. Den ena lilla paddan (eller det är hon som är störst) har vitt på sig, och blir nog en f 09 24 medan jag tror den andra är utan vitt. 

Moira är väldigt bevakande så jag har inte rört runt så mycket med dem. Man får gärna klappa Moira och bebisarna i lådan, men så fort jag lyfter någon av dem kommer hon och hämtar tillbaka sin bebis!

Vägde alla igen och de har ökat i vikt allihopa så det är otroligt skönt!! Nu måste Maya och jag sätta oss ner och klura ut vad vi ska ha för namn-tema denna gången =)

Jag kan fortfarande inte riktigt smälta att det blev hela FYRA stycken!! I och för sig så stämde vikten mot förra kullen, men eftersom veterinären bara såg 2 på ultraljudet och han har haft rätt de två andra kullarna trodde jag på det. Men det blev ju bara en glad överraskning ;-) Tänk att Björn fick till det så bra, trots hans lite "speciella" teknik - lilla underbara killen <3

Här är några nya bilder:

Den mörkare av killarna


Tjejen med vitt


Den mörkare tjejen


Kattungehög =)

 
En väldigt nöjd mamma med sina små <3

  


4 små underverk blev det <3

I natt födde Moira 4 stycken små sötnosar! Hon var så duktig, och de första 2 kom ut inom 5 minuter. Sen vilade hon en timme och tvättade och tog hand om de små. Jag kände direkt att det fanns en kattunge kvar (trodde väl aldrig det kunde vara fler än 3) och sedan kom 3:an ut. Moira blev väldigt lugn, åt lite och lade sig och spann och pysslade med småttingarna. Jag bäddade torrt i bolådan och vägde dem.... då började Moira helt plötsligt krysta igen, och ut kom nummer 4 =)

Alla mår bra nu på morgonen, och vikterna vid födseln var mellan 98-120 gram!! Nu ska jag lägga mig och sova ett par timmar för jag har inte sovit många minuter i natt ;-) Men vad gör väl det?

Här är i alla fall en första bild på dem <3Cecina var väldigt nyfiken, och när hon fick komma in i sovrummet tog det inte länge innan hon kom på besök i bolådan. Moira brydde sig inte alls, så jag lät henne kolla lite!

 

 

Skönt att sova!

Finns det något som ser mer avslappnat ut än en katt som sover och mår gott? Nej, det tycker inte jag i alla fall. Idag är jag hemma med Emil som har kräkts hela natten lilla gubben <3 Magsjukan verkar gå överallt just nu, och nu var det alltså Emils tur att drabbas.

Cecina ligger med i sängen och håller honom sällskap!! Men han sa ändå i morse, med gråt i rösten att han önskar att Lotus hade varit här, för ingen tröstar som Lotus då man mår dåligt. Men Emil fick ju sova med Lotus i lördags, så idag fick han alltså hålla tillgodo med Cecina.

Här är den bildserie på hur skönt hon i alla fall tycker det är ... Emil ville inte vara med på bild, och är man en stor kille på 8 år så får man respektera det. Kanske sen då han är piggare sa han.Va? Ville du något matte?

Lite tjock trots allt =)

Jag tycker inte Moira ser särskilt dräktig ut, men jag tog ett par foton på henne i helgen då det var två veckor kvar till beräknad födsel, och ser idag då jag tömde kameran att hon ändå har lite mage =)

Inte fullt ett kilo i viktuppgång ännu, men ändå en liten kula! Jag tror att jag inte tycker hon är så tjock för att jag jämför med "ballongen" Nessa som hade fem stora kattungar inklämda i sin lilla kropp <3 Moira är ju större i grunden, och sen är ju kattungarna färre så det är inte så konstigt ;-)

Om en vecka är hon på dag 63 eller 64 beroende på när de parade sig första gången, så snart är det dags att börja hålla lite mer koll på damens beteende. Förra kullen föddes natten mellan dag 63-64 så man vet ju aldrig. Bolådan är i alla fall bäddad och klar, även om hon sist valde att föda med mig i sängen. Hon är där och bäddar och nosar ganska ofta så vi får se var hon väljer att föda denna gången. Spännande är det i alla fall, men samtidigt lite nervöst som vanligt!!

Charmören Björn har hunnit haft en flirt med Isa hos Laxforsen´s och om drygt en vecka bör vi kunna se om det är några tecken på dräktighet där. Ingen parning noterades, men de var tillsammans många dagar och över löpet så vi hoppas och håller tummarna för smått även i norr. Just nu är han på kärlekssemester hos Petra, Nikopeja´s och vi väntar spänt på att det ska uppstå tycke mellan dem. Än så länge är hon väldigt misstänksam mot den unge mannen, men det är bara ett dygn sedan han åkte dit!!

Här är bilderna på Moira som jag tagit, visst har hon lite kula i alla fall ?RSS 2.0