Utställning, 5 veckor och 1 vecka =)

Här går det undan, dels har vi varit på utställning igen i helgen. Denna gången i Östersund :) Det gick jättebra och katterna vi hade med oss skötte sig alldeles exemplariskt och Julle tog en ny titel DVM som betyder Distinguished Variety Merit. Det innebär att han vunnit Bäst I Variant (BIV) 10 gånger under loppet av minst två år. BIV får man när det är 3 katter eller fler som tävlar i samma färggrupp (ej kastrater) och då väljer domaren ut den katt som han/hon tycker är den bästa av dem. I söndags var det 9 stycken som tävlade och Julle vann, så jag är sååå stolt över honom min goa nallebjörn <3 Han fick även sitt 6:e och 7:e certifikat mot Supreme Champion som är det högsta man kan bli, så det fattas nu 4 stycken.
 
Foderkissen Kia var också med och hon fick fantastiskt fina bedömningar även hon båda dagarna, även om hon inte tog något certifikat. Hon hade chans att bli Champion där, men det var två andra katter som hon tävlade mot som fick dessa. På lördagen blev hon 3:a och på söndagen blev hon 2:a och katten som blev 1:a på lördagen blev trea och tvåan från lördagen vann. Snacka om att det är hårfint när det skiljer så, och Kia hade precis lika gärna kunnat vinna på lördagen för domaren älskade henne verkligen. Men de måste välja någon, och då det är så hög kvalitet på katterna så är det bara att vara glad över de superbedömningar hon fick <3 Jag är glad över att jag inte är domare, för hur skulle man kunna välja ;-) 
 
Kattungarna hemma växer så det knakar och de börjar bli busigare och busigare för var dag som går. De går nu på toalådan och äter väl si-sådär med vanlig mat. Mammas mat är fortfarande bäst, och det är inte så konstigt då de bara är två stycken som delar på mjölkbaren. Men de är runda och goa båda två och följer varandra fortfarande väldigt nära i vikt, och det skiljer sällan mer än 10 gram på dem.
 
Kattungarna i Umeå växer också och de hade ökat superbra i vikt alla 7 den första veckan, och de hade i stort sett fördubblat sina födelsevikter allihopa. Minessa har mycket mat och de har inte behövt stödmatas något vilket är superbra med tanke på hur många de är. Har fått bilder från Ewa och Arne som jag ska lägga ut så fort jag hinner, men det blir senare.... kanske sen i kväll. Så ha tålamod, de kommer liksom namnen som Ewa och Arne just nu håller på att fundera på :)
 
Här är i alla fall några bilder på buskillarna här hemma <3
 
Julle håller sig helst utanför hagen där kattungarna är (utom då det vankas mat) men kattungarna är väldigt nyfikna på sin pappa. Här är ettan som nosar på pappa <3
Jag lägger mig väl bredvid då =) 
Tvåan till vänster och ettan bredvid pappa Julle 
Ettan
Tvåan
På onsdag kommer Sara, Per och Albin hit och hälsar på småttingarna för första gången, och förhoppningsvis kommer någon av killarna att charma tillräckligt på dem då så att de kan bestämma vilken av dem som de vill ska flytta in till dem <3 Då kan vi börja kalla dem vid sina räta namn, så de slipper heta ettan och tvåan lägre ;-) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0