Luleå i helgen!

I fredags åkte Maya, Julle och jag till Luleå på kattutställning, och hussarna fick vara ansvaring över gänget som blev kvar hemma!
 
Helgen blev fantastiskt lyckad =) Julle tog sitt cert i konkurrens på lördagen och blev därmed Champion!!! Sedan var det dags för BIV, och det var väldigt många katter i grupp 3 där så först tog de ut vuxna hanar. Av totalt 5 så fick 4 komma tillbaka, och alla var betydligt äldre än Julle, men han kom på en andra plats och föll mot en4,5 årig hane från Lumikissan i Finland har, vilket inte var så konstigt för den katten vinner tydligen allt i Finland, och blev dessutom Best In Show i lördags. Men domaren ansåg att Julle hade en otrolig potential och tyckte vi skulle komma igen om ett år eller så ;-)
 
Cecinas söner Migli och Cino var också där, och det var såååå skoj att få se småkillarna, som inte är så små längre, igen!!! Tack snälla Johanna och Sara för att ni var med! De tävlade mot varandra och Migli vann med motiveringen att han kommit längre i sin utveckling, men domaren kommenterade att Cino var väldigt fertil och därför antagligen tänker mer på tjejer än att "biffa på sig" :-)
 
Söndagen gick lika bra, och Julle fick sitt första cert i klass 7 på väg mot Internationell Champion! Även där en superbedömning och massor med lovord. Så cool som han är somnade han nästan på domarbordet då domaren satt och skrev bedömningssedeln, så hans allmäna intryck blev "Sweet sleaping Beauty". Då det var dags för BIV var det bara Julle som fick komma tillbaka av hanarna förutom den finska katten, och så klart vann den andra katten igen, men åter fick vi höra vad lovande Julle är!
 
Här är några bilder från helgen:
 
Maya som äntligen får återse sin älskade Cino <3
Matte Johanna och Migli
 
Julle i buren med sin Champion kokard!
 
Coola killen vilar upp sig i min stol!
 
För det är jobbigt att vara på utställning, det tycker både Maya och Julle <3
 
Novas vackra mamma Orianna hos domaren, Orianna blev NOM på söndagen 
 
Docksöta Katla som är barnbarn till Orianna och brorsdotter till Nova <3 Blev också NOM och fick även en röst i panelen!
 
Nu är vi hemma igen, och jösses vad mycket som har hänt med kattungarna på 2 dygn!!!! Återkommer med nya bilder på dem <3   

Kommentarer
Postat av: Ingrid Näsholm

Trevligt att få se FINKATTERNA på Luleå utställningen. Grattis till bra resultat.
Hälsningar Ingrid.

2013-09-02 @ 15:31:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0