Vår underbara tjockis <3

Idag är det 11 dagar kvar tills beräknad kattungefödsel, så vi får väl se vilken dag Cecina väljer att föda! Hon är ordentligt tjock och hade på dag 50 i tisdags ökat precis ett kilo. Hon verkar älska att vara dräktig (precis som sin mor Nessa) och är så tillfreds och bara spinner när man kelar med henne.
 
Men man märker nu att hon är ganska klumpig och har svårt att ta sig fram som hon brukar, och hon ligger och sover den största delen av tiden, när hon inte tigger mat förstås :-)
 
Häromdagen kände jag fosterröreler för första gången, och det är en sån mysig känsla när det pickar där inne i magen <3 Det börjar bli riktigt spännande nu och vi längtar tills vi ser vilka små kissar som gömmer sig där inne.
 
Jag får en del frågor om färg, och även om Cecina är blå (grå) så är chansen att det blir blå kattungar ganska liten. Anlaget för blått måste nämligen komma från två håll för att kattungarna ska bli den färgen, och pappa Elyot bär troligen inte på det anlaget eftersom han är pappa till en annan kull med en blå hona, och där blev det 5 kattungar och alla blev brunmönstrade. Däremot kan det kanske bli någon solid svart kattunge (som Nova), eftersom Elyot fått såna tidigare, och Cecinas kullsyster blev solid, och då finns chansen att även hon bär på  anlaget. Annars kommer kattungarna att bli brunmönstrade som pappa ;-)
 
Här är några bilder från idag på min lilla runda sötnos <3


Söt, eller hur?  
  

Kommentarer
Postat av: Lillemor Ö

Ahh,,,hon är så fin!! <3

2012-11-03 @ 20:15:52
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Oj, så spännande att se vilka som kommer titta fram och det snart också! :) Önskar lycka till o att allt kommer gå bara bra. Blir så sugen på kull själv men det får vänta ett tag för mig. *kram*

2012-11-04 @ 01:13:03
URL: http://www.deltaskatter.nu
Postat av: Margita

åh, det är sååå mysigt med en tjockis och sen små kattungar. Hon är så fin Cecina, hoppas allt går bra och ser fram mot att följa kullen! :)

2012-11-04 @ 09:13:20
URL: http://sengas.bloggplatsen.se
Postat av: Marie

Underbara bilder på blivande mamman i blått <3 Och vilken mage, jag undrar om hon är som mamma Nessa och får stora kullar?! Det råder väl iaf inga tveksamheter att hon trivs som dräktig. <3

Kram

2012-11-04 @ 14:40:24
URL: http://blogg.sessans.com/
Postat av: Jeanette

Åh, vad fin hon är!!!
Jag är såå nyfiken på vad som gömmer sig där inne <3

2012-11-06 @ 17:12:33
URL: http://www.summerflames.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0