Utställning i Östersund

Så var vi hemma igen efter helgens utställning i Östersund. Det var bara Nessa som skulle ställas ut och det gick inte så bra som vi hoppats på. Nog för att hon är vacker så det räcker till och blir över enligt domarna - men hon gillar verkligen inte att vara på uställning, trots att hon är världens goaste och mysigaste tjej hemma. Barn och stoj tycker hon bara är roligt, men alla lukter och andra katter som finns på en utställning gör henne stressad och på dåligt humör. När hon var kattunge var det inga problem alls att ställa ut henne men sedan hon blivit fertil blir det för mycket för henne. Det är precis samma sak med Moira... trist då jag själv tycker det är så roligt att åka på uställning,och sedan har jag ju så fina katter att visa upp - bara de ville göra det! Lite tråkigt också att folk på utställningar som ser dem bara få se denna sida av dem, och inte får veta vilket underbart temperament som de egentligen har!

På lördagen fick vi burplacering mellan två fertila hankatter (snygga enligt matte men inte enligt Nessa) ! Dessutom satt en gapande Bengal bakom buren och skrek, så det gjorde inte saken bättre! Då det var dags för bedömning var Nessa så pass ur form att domaren Maud Olsen Johansson valde att inte bedöma henne eftersom Nessa morrade och var stel som en pinne! Domaren hade dessutom blivit illa biten 3 veckor innan så hon var av förklarliga skäl rädd, och ville inte chansa då Nessa visade sånt motstånd. Hon kände ju inte heller katten så det får man förstå!

Däremot fick jag tipset av henne att ta en kull på Nessa och sedan försöka ställa henne igen, gärna utan att ge henne p-piller för tydligen blir katterna ofta hormonstinna och sura av dem. Hon ansåg nämligen att Nessa var en väldigt vacker katt, att hon var en panelkatt, ja till och med en "best in show katt". Så det var ju en liten tröst att få höra =)

När vi kom hem till hotellet så var Nessa sitt vanliga jag på en gång, hon låg hela natten på min hals och kurrade och kelade och var så glad över att det var över....trodde hon ja!!! Men det var ju en hel dag kvar =(

På söndagen bytte vi bur och då gick det bättre, lite sur fortfarande men inga problem att få ett CACIB och en superbedömning av favoritdomaren Kristiina Rautio! Hade det inte varit den domaren hade jag nog valt att inte ens ställa ut Nessa på söndagen men Kristiina är så fantastisk med katterna så därför valde jag att gå fram med henne - och det gick ju bra!
 
Nu ska vi ha semester från utställningar på obestämd tid, och ser fram emot kattungar i huset i stället!!! Nessa är nu lycklig över att vara hemma, och är mattes kurrande mystjej igen!! 

Här är ett par bilder från hotellrummet på kvällen, det blev inga bilder tagna från utställningen!

      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0