Dagarna går i rasande fart!

Mitt mål är ju att hinna uppdatera bloggen i stort sett varje dag, men det är svårt att hinna med ibland! Det är helger och jobb som går i ett och tiden bara rinner förbi!!

Kattungarna är så härliga, och jag önskar ofta att ni som bor en bit härifrån kunde få se dem med mina ögon då de flyger runt i huset på kvällarna som en hjord elefanter! Att så små tassar kan låta så mycket kunde jag inte ana innan jag hade min första kull kattungar ;-D Kommentarer liknande "får verkligen kattungarna vara högst uppe på vitrinskåpet?" eller "vad gör den lilla högst uppe i gardinen" är inte ovanliga just nu i vårt hus ;-) Cecina härjar med dem som en i gänget, och i går var till och med mamma Moira med i jagandet och lekandet! Rätt som det är blir de tvärtrötta och slocknar på plats. 

Nu är har de verkligen kommit i vad vi brukar kalla "slyngelåldern" =D Den brukar dyka upp vid 9-10 veckor och kan sitta i ganska länge på sibbarna. Det innebär att de blir tonåringar med stora parabol-öron, nosar långa som skogisar och benen blir gängliga! Egentligen är det bara Caelus som klarat sig rätt bra än så länge, men det brukar ju gå till sig när de vuxit på sig ;-) Dessutom är de så bedårande söta då de blir så där opropotionerliga!
Aurora och Musse är nog de som vinner "bästa skogisnos" och "parabol-öron" tävlingen för tillfället <3 <3

I kväll ska jag på sibbe-träff och umgås med andra uppfödare och sibir-ägare! Vi brukar alltid ha så trevligt, och jag är övertygad om att det blir det även i kväll!

Här är ett par bilder från idag:

Plutus "Musse"
 

Aurora "Tuss"


Bellona


Caelus


Långfredag och 10 veckor!

Ännu en underbar dag med sommarvärme och solsken! Kattungarna, eller rättare sagt alla katterna fick vara  rasthagen en lång stund och de var så roliga att titta på då de skuttade runt i gräset och hade jagis. Cecina var lite skeptisk först men slappnade av efter en stund, och Moira tog det hela med ro så länge de var ute. Väl inne var hon däremot mer stressad i vanlig ordning, eftersom hon inte litar på att jag tar med mig alla barnen in.

Här är några bilder från dagen:

Aurora tycks njuta av vårsolen


Bellona poserar som om hon aldrig gjort annat!


Caelus blir mer och mer kaxig


för att inte tala om macho-killen Musse


Cecina kikar ut ur lekstugan


Moira, mattes vackra flicka <3
 

Grabbarna försöker rymma, företagsamma småttingar men det är tur det är heltäckande tak =)


Fler individuella blider på hemsidan som vanligt.

Måste bara få lägga in en bild som Maya tog på vackra Heidi i onsdags då vi hade besök. Heidi kommer från Laxforsens uppfödning, och bor nu hos Eva och Håpes uppfödning! Visst är hon vacker? <3


Min underbara lilla dotter <3

I går då jag skulle fixa middag fick Maya helt plötsligt väldigt bråttom och skulle ut och cykla före maten! Jag förstod inte vad hon skulle göra, men sa åt henne att komma hem snart för att maten nästan var färdig! Efter 20 minuter kommer hon infarandes med en jättestor blompåse i famnen! Jag förstår så klart ingenting, men så kommer hon med dem till mig och säger att de är från henne och pappa, men att det var hennes idé och att pappa bara hjälpt till ekonomiskt! Hur rörd blir man inte då ens älskade unge kommer på en sån sak, och fixar och donar för att göra mamma glad? Tack snälla Maya för de vackra blommorna (och även till pappan som bidrog ;-) ) 

Här är den jättefina påskbuketten som Maya komponerade <3


Fick också ett mail från Ingrid i går som hade varit och hälsat på hos Po och de hade tagit ut honom på en promenad i det fina vädret. Titta så nöjd han ser ut i gräset fina killen! (foto:Ingrid Näsholm)

    

En underbar vårdag =)

Idag har det nästan varit sommar ute, och katterna fick vara en lång stund ute i rasthagen. Passade på att filma och fota lite och de verkade tycka det var roligt och spännande. Nu sover de alla så sött, bortsett från Moira som ropar och ropar eftersom hon även idag tror att någon bebis blivit kvarglömd ute!

Tog även tag i det jag tänkt göra länge nu, och byggde på rasthagen lite så att lekstugan (den blå ni ser bakom på filmen) kommer i direkt anslutning till hagen. Har nu tagit bort den lilla kojan som stått ute och flyttat in sandlådan i lekstugan. Nu finns både det gamla klösträdet, en docksäng, mat och vattenskålar och sandlåda där inne för dem. Med fönstret öppet kan de klättra ut och in som de vill via en spaljé som jag ställt upp, och i lekstugan står ett bord under fönstret! Det kommer att bli toppen, och göra rasthagen betydligt mer användbar eftersom jag inte behöver passa för väder och vind varje sekund på samma sätt som tidigare!

Här är filmen från idag. (den är över 5 minuter lång)
  

Här är några stillbilder också:

Musse


Bellona


Caelus


Tuss


Cecina


Kullen 9 veckor!

Hoppas få in detta inlägg innan midnatt i alla fall, så jag inte kommer för sent med kattungarnas 9-veckors rapport ;-D Idag har de för första gången fått gå ut en stund i rastgården vi har på tomten. Först var de lite försiktiga men då de vant sig vid det nya under tassarna var det jätteroligt och spännande! Moira övervakade så klart, och tyvärr kan hon inte räkna så hon ropade och försökte panikslaget ta sig ut igen då vi kommit tillbaka in, för hon var helt övertygad om att hon hade kvarglömda barn kvar ute! Stackaren, men till slut lugnade hon sig och nu är allt frid och fröjd igen.

Musse fick besök av sin nya familj också, och det var så underbart att se när han efter en lång stunds busande somnade i lill-husses knä <3

Nu har lugnet lagt sig i huset, och de är åter i sina vanliga rum och sover nu så sött hela bunten!

Här är ett par bilder från när de var ute idag.

Här vågar sig Tuss ut ur buren


Bellona med gräs under tassarna


Caelus på utsiktsposten


Moira övervakar dem noga


Väl inne var det bus och stoj. Här är underbara Musse som ger oss så många skratt 


Tuss poserar som vanligt


Även Caelus är fotomodell


Bellona funderar nog hur man ska kunna komma högre upp i klösträdet


Musse i mer seriös tappning =)


Som vanligt finns det några fler bilder på hemsidan 

Kattungarna leker med Da Bird + Cecina i helgen!

Fortfarande är nya leksaken den popläraste =) Här viftar Emil lite med den och vips är alla kattungar + Cecina framme och vill jaga fågeln!

Just nu är de fritt i hela huset och det är såååå spännande. Startade först dammsugaren och passade på att dammsuga då dörren var öppen (vi har centraldammsugare så det är lite svårt att ta in hela dammsugaren) och först blev de som vanligt lite fundersamma över dammsugaren, men sen drog de iväg som 4 små virvelvindar för att utforska allt det nya som öppnades för dem!

Här är i alla fall filmen från leken


Måste också lägga ut några bilder på Cecina från helgens utställning. Eftersom man aldrig fotar själv då katten är hos domaren är det ju super när ens kompisar är alert med kameran! Tack Marie för dessa fina bilder på gumman <3

I mattes knä innan bedömningen


Hos domaren Anette Engvall som tyckte Cecina var väldigt söt!


Skönt att det är klart!! Vackra gröna ögon <3

Kattungebilder från i kväll

Har fotat busarna lite i kväll då vi har haft lekstund. Köpte en vippa som heter "Da Bird" på utställningen, och den är minst sagt populär. Kattungarna och Cecina fullkomligt flyger fram över golvet och jagar den, och de har redan bitit av en av de stora fjädrarna på den. Tur jag köpte med en utbytbar reservvippa =)

Här är lite blandad kompott

Musse framför nya huset som vi fick i helgen


Tuss busar


Bellona med ett byte


Caelus leker så klart


Musse, Tuss, Cecina och Bellona spanar efter Da bird


Bellona jagar


Musse lyckades fånga "fågeln"


Caelus på pinnen


Moira övervakar


Tuss lurvbollen


Bellona och Caelus


Musse och Caelus


Tuss vilar ut efter leken Nu till utställningen i helgen

Alltid jätteskoj att åka iväg och träffa en massa andra katt-tokiga människor! Även om jag är jättetrött idag, och det inte har blivit så mycket sömn så är det så roligt med ett litet avbrott i vardagen.

Cecina var tyvärr väldigt spänd, och morrade på domarbordet och tyckte inte det var någon bra idé att någon vilt främmande skulle hålla på klämma och känna på henne! Men jag hoppas att lite träning kommer att hjälpa, för redan på söndagen efter bedömningen var hon betydligt mer avslappnad och jag kunde bära omkring på henne i lokalen utan att hon fick panik, och hon låg helt avslappnat i mitt knä utanför den trygga buren. Nu är det Bollnäs i maj, så jag hoppas hon minns lite av träningen denna helgen då.

Reslutaten då? Cecina och Liris fick båda två EX1 bägge dagarna, och bedömningarna var jättefina på tjejerna!!! Po pojken lyckades dessutom på lördagen kamma hem både BIV och NOM, och han var hur cool som helst och skötte sig exemplariskt <3 Även Gino som var där blev NOM på lördagen, och som uppfödare till så fina killar blir man ju stolt så man nästan spricker ;-) Grattis Ingrid och Lotta!! Kan även tillägga att Ginos kullsyster Mattina blev Champion och Nominerades även hon på lördagen, fast på en utställning i Stockholm - grattis Eva!!

Susanne från Laxforsen hade med sig Isa och Orianna, som båda går mot GIC. Bägge tjejerna tog sina cert, och Orianna blev BIV och NOM på söndagen =) Grattis Susanne... (hi hi, utställningsfreak som du är förstår jag hur viktigt det var *skrattar ironiskt*)

Så till några bilder

Liris hos Kristiina för bedömning


Liris och matte Marie ser nöjda ut


Po på domarbordet - morfar Kasian upp i dagen


Po och en stolt matte Ingrid med BIV kokarden


Orianna hos domaren


...och även Isa


Gino bedöms och beröms hos Kristiina
 

Silverprinsen som fyllde 1 år på söndagen


Har tyvärr ingen bild själv på Cecina då hon var uppe hos domaren, men här är i alla fall ett par bilder på henne i sin rosa bur där hon trivdes riktigt bra!
 

Hoppas att få lite fler bilder så småningom från Cecinas bedömning!!


Smått och gott....

Får väl försöka klämma in lite av helgen i ännu ett inlägg! Utställningen får komma i ett eget =)

Vi började med att besöka Carina och Fairlines uppfödning på vägen in till Umeå! Där har lilla My 3 underbart söta kattungar, men klantiga jag glömde kameran i bilen. Jag vet att Marie och Ingrid hade med sig sina kameror in så jag hoppas att de delar med sig *blink blink* 

Sedan checkade vi in på hotellet, och lämnade kissarna innan vi åkte till Gunilla och Deltas och beundrade hennes små änglar och passade på att beställa pizza! Tusen tack både Carina och Gunilla för att vi fick komma och hälsa på era små underverk, och jätteskoj att träffas igen!

Här är ett axplock av alla bilder jag tog på änglarna <3


Nog är det märkligt, att trots att man har kattungar hemma blir man lika förtjust då man får träffa andra små underbaringar!

På lördagen fick vi chansen att åka och hälsa på en av mina stora kärlekar <3 Frost! Han är ur Isas första kull och kommer från Susannes uppfödning Laxforsens. Tack Ida för att vi fick komma och våldgästa!!!

Här är killen - notera ögonfärgen som ändå inte gör sig rättvisa på bild!


Till sist vill jag lägga in en 1-års hälsning från på S*Lince´s Notte som tillsammans med sina syskon i Dygnskullen fyllde år i söndags! Det är så roligt att få rapporter och bilder!! Tack snälla Terese och Peter =) Gino fick jag ju till och med träffa i egen hög person på utställningen!!

Notte 1 år
 

Cool kille

8 veckors bilder till slut!

Nu har jag hunnit fixa till bilderna jag tog i fredags och lagt ut ett par bilder på varje kattunge på hemsidan! Jag försöker att vara noga med att alltid lägga dit veckobilder för det är så skoj att kunna gå tillbaka och jämföra när man sedan kanske får fler kullar!

Här är en riktig "close-up" på varje kisse, som nu börjar vara mer och mer riktiga katter!

Bellona
  

Musse (Plutus)


Tuss (Aurora)


Caelus


Rapport och bilder från i helgen kommer så småningom......

  

Ingen 8 veckors rapport idag!

Rapport med nya bilder får komma efter helgen, för strax åker jag till Umeå på kattutställning och är inte tillbaka förrän på söndag kväll! Har tagit några bilder i morse som jag ska lägga ut när jag hinner, och har även vägt småttingarna, som inte är så små längre. 

Kan i och för sig rapportera att kattungarna fick sin första vaccination i morse, och de skötte sig otroligt bra! Ingen sa ett knyst förutom Caelus som pep till lite precis då de stack in nålen!

Det är Cecina och jag som åker tillsammans med Liris och Marie, och Ingrid och Po. Det ska bli jätteroligt att komma iväg en helg, och träffa en massa trevliga kattmänniskor. Även skoj att 3 av 5 kattungar i Flodkullen är med, och så ska Gino ur Dygnskullen med sin matte Lotta också dit! 

I kväll ska vi åka och hälsa på Deltas och Gunilla med kissar - hon har 5 stycken 6-veckors kattungar hemma <3 Vi ska också försöka titta förbi en snabbis hos Fairlines och Carina som också har 3 små sötnosar hemma!

Fortsättning följer, och jag har datorn med mig. Jag hade inte tänkt det, men så blev jag ändå tvungen att ta den med på grund av jobbet, så då kanske det kan hinnas med en liten rapport här också som bonus!


Musse in action :-D

I eftermiddag var vi ute i Birsta (vårt köpcentrum) och gick in på Biltema för att köpa nya torkarblad till bilen. Då detta normalt är makens område har jag inte så bra koll på vad som finns där, men så hittade jag en kattleksak för endast 19:-!!! som man skulle hänga i dörröppningen mellan två rum. Var så klart tvungen att köpa den för att se om den var rolig, och GISSA om Musse blev galen i den? Ingen annan fick en chans att leka med den, även om Caelus gjorde några tappra försök, och nu har han flugit runt som en vettvilling i evigheter ;-) Jag har verkligen fått mig många goda skratt åt honom <3 Hans farmors mor kallades Zessna för att hon tycktes kunna flyga, och den genen verkar ha gått i arv!

Här är en bildserie på busungen, klicka på de små bilderna för att se dem större!    
    

Film på kullen igen =)

Tycker det är dags för en ny film på kattungarna! Kolla också gärna in Nessis blogg där det finns bilder från när Marie var här på besök i måndags! Trevligt att du kom Marie, och skoj med alla fina bilder ;-)Kullbilder 7,5 vecka!

Idag blev jag inspirerad av att Gunilla Falk (Deltas) alltid lyckas ta så fina kullbilder!! Hon hade lagt ut 6-veckors bilder på sina 5 småttingar, och fått dem alla att sitta och posera så fint. Klarade hon 5 måste väl jag klara 4 tänkte jag ;-)

Men inte är det lätt inte.....

Först två killar som poserar fint, men en stor rumpa?....och det fattas en kattunge:
 

jaha, där satt Bellona under hyllan! 


Men nu då? Nu börjar de se bra ut... nähä inte det - var är Caelus nu då?


Se där, där var han också men nu har Musse börjat klättra! Vad gör man?


Till slut, med hjälp av en ny vippa och lite pingel i bakgrunden kunde jag få hela gänget att sitta stilla tillräckligt länge för att få ett par bilder i alla fall. Men inte var det lätt ;-)


Till sist den bästa där alla sitter som på beställning. Varsågoda - Motologikullen 7,5 vecka!

Från vänster Musse (Plutus), Bellona, Tuss (Aurora) och Caelus


Besök av Björns familj!

Björn (kattungarnas pappa) har varit på dejt hos Nikopeja´s Petra igen, och denna gången hoppas vi verkligen att parningen resulterar i kattungar. Förra gången blev det inget, men den här gången har i alla fall riktiga parningar både bevittnats och hörts genom väggarna ;-) Idag fick Björn komma hem igen, och nu är det tre veckors väntan innan man kan börja söka tecken på dräktighet hos Petra!

Björns familj var här och gosade med småttingarna också! Lite skoj, för Björn har även en lillmatte som heter Petra! Jag tror hon tyckte de var väldigt mysiga, Björns och Moiras små barn <3

Här är Petra med Caelus


...och Petra och Bellona som verkar trivas tillsammans:


Ett stort tack till familjen Forslöf för att vi alltid får låna goskillen Björn, ofta med kort varsel och snabba ryck! Förhoppningsvis är hans avelskarriär (kanske inte lika kul för honom förstås... ;-) ) snart över så att han får stanna hemma hos kompisen Arkie utan dessa avbrott i tillvaron!
 

Lek och bus...

.... ena sekunden och sova sött nästa!! De är så roliga att iaktta och jag passade på att fota lite extra nu när det är helg och man har mer tid! 

Här kommer en liten visning från kvällens aktiviteter:

Cecina övervakar Bellonas lek så det går rätt till  


Bellona väldigt fokuserad på bollen 


Caelus visar gaddarna


Tuss spanar efter fjädervippan


Musse ser stor och farlig ut


Grrr, den musen får vad han tål av Bellona


Oskyldigaste Caelus i hela världen


Åsså denna vippa som Tuss aldrig får tag på!


Musses sotsvarta nos <3 

Klätterträd!

Då jag har fått många frågor var jag köpte det nya klätterträdet tänkte jag att det är lika bra att länka dit från bloggen. Det är som sagt på tyska ebay som jag hittat både det grå som jag har till kattungarna, och jag har även köpt ett vitt som står i vårt sovrum.

Eftersom jag inte kan tyska så har jag översatt genom googles språkverktyg, och sen har jag kollat att säljaren kan leverera varnorna till Sverige också. Betalningen har jag gjort genom PayPal och det har varit snabbt och smidigt. Bägge gångerna har jag haft paketet hemma inom en vecka!

Den jag köpte förra veckan ser ni här och den jag köpte i höstas är denna, fast vit och priset var ca 360:- inklusive frakt:
  

7 veckors bilder

Nu har jag tagit 7-veckors bilder på småttingarna, som inte är så små längre!! Aurora fortsätter vara störst och det är inte länge kvar tills hon når upp till kilot - 967 gram idag !!! De andra växer också precis som de ska, men har lite mer normala vikter ;-D

Fick alla fyra att posera på söta närbilder idag! Hi hi, tänk vad en fjädervippa kan åstadkomma =)

Caelus


Musse (Plutus)


Bellona


Tuss (Aurora)


Måste skryta lite även här!

Är så stolt över min jättedukiga och talangfulla dotter Sofia!! Hon har alltid varit kreativ och intresserad av design och av att sy, och nu har hon till och med lyckats kvalificera sig och bli en av de 15 som fått göra en design till Sisters Acadamys kollektion 2011 ;-D 

Här är plagget hon gjorde som kommer att finnas i begränsad upplaga i några av Sisters butiker från den 20 april! 
Den vackra modellen heter Grace, och har varit en av Sofias bästa vänner sedan de gick i 4:an!   


Ni kan läsa mer på hennes bloggar som finns länkade till höger på sidan=) Det finns även ett reportage på Modesiten LOOK som ni kan läsa! 

Kram gumman vad du är duktig!!!

RSS 2.0