Aurora på besök i stan <3

I går kväll fick vi träffa lilla Aurora som inte är så liten längre. Hon har hunnit bli drygt 4,5 månad och har vuxit på sig riktigt bra den lilla damen. Hon bor ju hos Lasses syster med familj på foder i Stockholm och det var så roligt att se vilket fantastiskt temperament hon har, och vad hon och familjen trivs bra tillsammans.

Passade så klart på att ta några bilder på "Tuss" som hon kallas till vardags:
Jag undrar varifrån hon fått den storleken på tassarna?

Ett gräsligt grässtrå!

Tänk vad ett litet oskyldigt grässtrå kan ställa till med. Vi har varit i stugan hela midsommarhelgen och det har varit lugnt och mysigt. Men på lördag kväll började Moira hosta och kraxa och det var tydligt att något satt i halsen på henne. På natten vaknade jag av att hon försökte kräkas men det kom bara lite skum och sen lät det nästan som om hon inte fick luft.

Det var jätteläskigt och jag satt med henne säkert 1,5 timme för att kolla hur det skulle bli och om hon skulle lyckas kräkas upp det som var där. Började googla och fick min misstanke bekräftad att det troligen var ett grässtrå som satt sig fel och att man borde åka till veterinär för att få hjälp att plocka bort det. Med tanke på att det är Strömsholm som är vår närmaste jourveterinär och det var 6 timmars körning dit var det inte aktuellt att åka iväg då i alla fall, eftersom vi har en veterinär i Sundsvall som ligger en timme från stugan som har helgöppet 9-13, så jag tänkte att jag fick vänta och se vad som hände helt enkelt.

Moira somnade och på morgonen var hon mycket bättre och åt även lite blötmat. Tänkte att hon kanske lyckats få bort strået själv och kände att jag avvaktar och ser om hon visar något mer, och i så fall åka in direkt på måndag morgon och få hjälp. Eftersom hon åt och inte längre hade problem att andas kändes det ändå inte längre akut. Hon var ute och skuttade i stugan på dagen men när vi åkte hem märkte jag att hon fortfarande var påverkad, även om det inte alls var lika mycket som natten innan, så planen blev att ringa veterinären direkt på måndag morgon.

När vi kommit hem sov hon flera timmar, och sedan hörde jag hur hon började tok-nysa som en galning. Det var riktigt ihållande och när jag sprang dit såg jag en liten bit av ett grässtrå som stack ut ur nosen. Jag drog försiktigt ut det och nu är hon helt utan besvär igen. Där var alltså boven.

Här är det elaka strået som orsakade detta:  
Hemma igen, men inte som jag tänkt mig!!

Pust och stön!!!

Kommer hem från en underbar vecka på Rhodos men klev upp kl 02,40 svensk tid så jag var liiite trött då jag klev innanför dörren hemma i eftermiddag. Då möts vi av att frysen varit lite på glänt under veckan och i stort sett ALLT är förstört, och golvet så där lagomt blött och "uppluckrat" under plastmattan =(  Det blev till att göra stor-kok med mat i kväll och koka sylt på det lilla som gick att rädda. 7 stora kassar åkte i soporna.

Inte direkt hur jag tänkt mig kvällen..... har inte ens öppnat resväskan ännu och har knappt hunnit kela med katterna som jag saknat då vi varit borta!! Nej, nu är det sängdags i alla fall, för i morgon är det jobb igen!!! Tur jag har haft semester en vecka!

Hoppas jag har mer ork för ett riktigt inlägg snart.... nu ska jag sova!

Favorit i repris!

Det känns som om jag upprepar mig, men så här års är det nog helgerna i stugan som är det som händer i våra liv ;-) Vädret har ju som bekant varit helt otroligt, och vad gör man då hellre än att åker dit och bara njuter och slappar. 

Lördagen var så varm så vi såg inte röken av Moira på hela dagen så jag gissar att hon sov under någon buske, medan Cecina som vanligt höll sig där vi var. Barnen bodde i sin lilla gummibåt de stunder de inte låg i vattnet. Till och med Lasse badade (bara jag som är badkruka) när klockan var över nio på kvällen, och termometern fortarande var på nära 30 grader!

Solnedgången som aldrig är lika någon kväll - så var utsikten från altanen sent på fredag kväll:
 

Maya hjälper till med middags-förberedelserna:


Cecina som älskar livet på landet:
 

Yviga svansen:


Något närgången och nyfiken som vanligt


Barnen badar från båten (det är bara 1/2 meter djupt, därför har de inte flytvästar på ;-) ) 


Moira lyckades också fastna på bild

Långhelg i stugan

I helgen var vi i sommarstugan från fredag-måndag och det var skönt som vanligt. På lördagen blåste det och stormade så det var ju mindre skoj och dessutom fyllder jag år den dagen, men som tur var hade vi bokat in främmande och firande dagen därpå =)

På söndag kom svärföräldrarna, Lasses faster, mamma och hennes kompis Erik på besök och det blev verkligen en heldag som heter duga! Jo, Lotus var förstås med också, men dessvärre talade han om väldigt tydligt att han inte längre vill befatta sig med oss, utan han vill vara hemma med sin egen matte i sitt eget nya revir. Lite synd eftersom vi sett fram emot att kunna låna med oss honom ibland, men han måste få bestämma. Så är det bara - kung som han är!

Mamma hade bakat både smörgåstårta och en jordgubbstårta så lunch och eftermiddagsfika var redan fixat!! Ser gott ut va??Emil var ute och körde med sin radiostyrda bil


Moira som satt igång att löpa fick bara vara ute i selen


Cecina däremot njöt i fulla drag av friheten ute


Sedan avslutningsvis blev det grillning där Maya stod för kockandetNy blogg att följa!

Måste lägga ut här att det kommit en ny sibbeblogg att följa ;-D Det är min Lotus fina dotter Zova ( S*Kneph´s Atlasova) och Matilda med familj som nu blivit med stamnamn och även väntar kattungar i slutet av juni!!

Det ska bli jätteskoj att följa den här kullen, och jag tror det kommer att bli fantastiskt fina kattungar mellan Zova och Boris <3 Stamtavlan på kattungarna finns här om någon är nyfiken!

Lycka till Matilda, Johan och Zova och toppen att Elin ordnat med en blogg ... vilken service ;-)

Uppfödningen heter SE*Utgårdkattens och bloggen finns här 

Knyckte en fin bild av Zova (hoppas det var okej??) Visst är hon snygg, pappa Lotus är stolt <3
  

RSS 2.0