Moira farmor, och en massa bilder =)

Fick ett glädjande besked idag att Moira blivit farmor! Oj, att lilla morsgrisen Gino blivit pappa, lilla gubben som jag tyckte nyss kom ut och låg där blöt och så söt i min hand!! Han som Lotta beställt redan på förhand, och nu är han pappa <3 Lottas hona Leia fick 4 små gulltroll i morse, och allt gick jättebra enligt rapport! Längtar nu tills de vuxit på sig lite så jag kan åka och hälsa på och få se dem!!! Här kan ni se dem och läsa mer.

Har fotat båda tjejerna idag! Började på altanen hemma i morgonsolen där de gärna är nu för tiden då vi nätat in den. Först ut är Moira, min vackra drottning:Här är ett par bilder från i stugan nu i eftermiddag:
Sen har vi Cecina, vårt lilla charmtroll och yrväder:
 Även Cecina var så klart med på upptäcksfärd i stugan:


Var ska svansen ta vägen med katten?


Just nu sover de i sängarna med barnen, och laddar inför en ny dag med musjakt och lek =)

En tur till Stockholm och hem via Västerås!

Det blev ett par dagar i Stockholm denna veckan. Barnen ville gå på Livrustkammaren, Naturhistoriska museet och så klart Gröna Lund. Vi vuxna var mer inne på att uppvakta Lasses syster som fyllt år i våras så det fick bli både och, så vi var även ute på en trevlig middag med dem. Sedan så åkte vi via dem för att träffa charmörskan Tuss (Aurora) som nu börjar bli stora damen. Vilken underbar lite kisse hon är, och hon har redan lärt sig att sitta på kommando, och hennes småmattar jobbar nu på "high five" =) Här är ett par bilder på henne, och matte Annika:
 Vågskålen börjar bli för liten - 2985 gram vid 5,5 månads ålder


På vägen hem passade vi på att åka via Västerås och hälsa på Matilda, Johan och lilla Selma och Lotus dotter Zova som har kattungar just nu! Tack snälla för supergod lunch och fika, och kattungegos förstås! Kattungarna är så klart hur söta som helst och vi fick vara med då de fick smaka riktig mat för första gången. Här kan ni läsa mer om dem! Tjejerna är fortfarande lediga, så är någon intresserad av en jättefin kisse så kan jag varmt rekommendera denna kullen! Här kommer så klart några bilder också:

Först kommer killarna, här är Loke som var mest framåt:


Sen kommer Tor:


Lilla Edda, minst men kaxigast av brudarna =)


Idun, en kopia av mamma Zova:


och vår favorit Freja <3 som får vara med på två bilder:
Här är mamma Zova som ligger hos sina småttingar:


Första riktiga måltiden...mums:


Måste få visa upp vackra "brorsan" Zingo också!!
 

Gissa om man blev kattungesjuk igen efter att ha träffat dessa små sötnosar!!??

Flodkullen 10 månader idag!

Måste ju slå på stort idag och göra två inlägg på samma dag =) Vårt yrväder och charmtroll fyller 10 månader idag, och från och med nu tävlar småttingarna mot vuxna katter på utställning! Oj, oj små bebisarna börjar bli stora nu <3

Här är några bilder från idag då Cecina hjälpte mig att stryka
och även en bild från förra veckan i stugan!


Vackra syrran Liris har också fått nya fina bilder på sin blogg som ni kan titta på här

GRATTIS till alla 5 flodkatterna Olona, Isonzo, Po, Liris och Cecina

Musse snart 6 månader!

Åter igen ett långt mellanrum mellan inläggen, men nu är vi i alla fall i stan på ett gästspel, så jag får passa på =) I stugan lägger man ju inte mer tid än nödvändigt vid datorn, men nu var vädret lite trist så vi åkte hem i går, och ska ta en tur söderut ett par dagar innan vi åker tillbaka till Norafjärden!

Fick i helgen en hälsning från Musse (S*Lince´s Plutus) som har det jättebra hos sin familj, och ser ut som att han växer så det knakar den lilla killen. Snart blir kullen 6 månader och jag förstår inte hur snabbt det gått! Tack snälla Jenny och Lars för rapport och bilder!

Musse älskar att vara ute:
 

....och gillar vatten väldigt mycket


Måste lägga ut en bild på en liten harunge som vi haft på besök på tomten i stugan också. Precis då jag tog bilden kom Cecina och skuttade upp i mitt knä och såg först inte haren, men sen drog hon iväg och jagade den med mig tätt i hälarna för att få tag på henne så hon inte skulle ta den lilla har-palten. Lyckades till slut så haren fick skutta iväg, till skillnad från harens lilla syskon som tyvärr hamnade i Moiras våld för några veckor sedan då den var mycket mindre, och klarade sig inte =( Men så grym är ju naturen då det faktiskt är rovdjur vi har att göra med!


Björns andra kull och så en hälsning från Caelus!

Har blivit lite dåligt med inlägg nu, men jag får väl skylla på att det är sommar och att det inte händer så mycket i katteriet just nu. Det är ju annorlunda då man har kattungar hemma, för då händer det så klart massor varje dag ;-)

Eftersom vi har två stora kombi bilar som drar massor i bensin så bestämde vi att vi skulle byta ut den ena mot en mindre som är billigare att köra. Barnen är så pass stora nu, så det är inte riktigt försvarbart att ha två så stora bilar längre. Därför så blev det en tur ner till Stockholm i tisdags eftersom jag hittade en liten Renault Clio där som verkade passa oss att ha som andra-bil. Tog tåget ner på morgonen och köpte bilen, och passade samtidigt på att hälsa på Elisabeth och Stewe i Gävle på vägen tillbaka. Elisabeth (S*Lubov Sibiri) är matte åt Duvan som är mamma åt min foderkatt Björns (Ryzhkos) andra kull. Hade hittills bara sett dem på bild, men nu fick jag äntligen träffa dem på riktigt, och OJ vilka underbara små godingar <3 De fyllde 7 veckor dagen till ära och det busades friskt kan jag säga =) Tack snälla Elisabeth för att jag fick våldgästa!! Trevligt som alltid, jättegod soppa blev jag bjuden på och massor med kattungemys så klart!

Här är bilder på gänget som alltså är halvsyskon med min senaste kull.

Alona, enda tjejen och charmig till tusen:


Drozd, en riktig liten spjuver och tyngst i kullen:


Solovey, en riktig snygging och charmör han med:


och till sist, min favorit bland killarna Voran (Korpen) som är så läcker <3


Fick även en trevlig hälsning från Caelus i förra kullen som nu bor i Piteå. Han har det jättebra och växer så det knakar. Kullen är nu 5 månader och här är några nya bilder på honom. Tack Valentina för dessa, och att du håller oss uppdaterade om hur ni har det ;-)
Hälsningar från Bellona i Karlstad!

Fick en liten rapport från Karlstad och Bellona i helgen som jag vill dela med mig av. Kan inte låta bli att tjata om vad roligt det är att få höra hur kattungarna har det i sina nya hem =)

Här är en del av det som stod, och det värmer verkligen att höra hur de trivs bra tillsammans.

"Här hemma går allt jättebra! Bellona växer så det knakar! Hon är stor nu! Även om hon är vår lilla kattunge!
 
Hon är fortfarande en myskatt! Hon ligger gärna och kelar med oss. Hon är extra förtjust i Peter och ligger vid hans fötter varje natt! Hampus kan hon ligga hos i timmar, både när hon vill och inte vill! Av någon anledning så stannar hon ändå alltid kvar! Hon utforskar hela huset och hittar små gömslen att krypa in i! Vi har vant oss vid att inte alltid veta vart hon är!

Hon älskar att vara ute! Än så länge så har vi inte släppt ut henne själv, fast hon har lyckats smita ut ett par gånger! Annars så har hon sitt sele på sig och en lång, lång lina! Det passar henne utmärkt! Hon ligger oftast 2-3 meter från dörren och njuter i solen, spanar på fåglar och jagar flugor i gräset! Hon är en väldigt nöjd katt och vi älskar att ha henne hos oss! "

Tack Lotta för både bilder och att jag får höra hur ni har det =) Jag blir så glad!
RSS 2.0