Utställning igen, denna gången Östersund

I söndags var det dags för utställning igen! Men den här gången tog vi bara med oss Julle. Vi klev upp 0415 på söndag morgon för att hinna dit i tid, och på vägen stannade vi och plockade upp Lotta och söta Picklie också!
 
Där var också Sara och Linate som båda hade premiär-utställning i helgen! Det var jätteskoj att få vara med, även om de hade tjuvtränat lite på lördagen också. Linate tyckte det var lite läskigt, men var så duktig och fick EX1 och fin bedömning båda dagarna.
 
Även vår och Maries foderkatt Thyson var med båda dagarna, och han tog sina 2 första CAC så nästa utställning har han chans att bli Champion =D Tack Malin och Sven-Olov för att ni visar upp allas vår prins <3
 
Julle fick också superfin bedömning med kommentarer som "SUPER BODY!!!" Promising och Attractive med på bedömningssedeln =) Han fick EX1 men gick inte vidare då han blev utslagen av den fantastiskt vackra lilla goldentjejen Amiliisibiri´s Prinzessin Glorina (Sivan) som slog ut honom och många andra och gick till panel, och blev Best In Show, precis som hon blev på lördagen också! Så det var inte mycket att säga där, förutom att gratulera Sören och Susan till en underbar tjej <3 Det är även de som tagit alla fina bilder som jag fått lov att låna =) Tack snälla!!!
 
Väntar på att få komma till domaren, syns det att jag klev upp tidigt?
 
Här är vi uppe för bedömning
 
Linate hos domaren
 
Uttagning av BIV (Bäst i variant) där Sivan vann över både Julle och Linate
Här är hon, den supervackra Sivan <3
 
Lotta och Picklie gick det också jättebra för!! Picklie tog sitt första cert, och blev även BIV i motstånd av jättefina katter. Grattis och tack för trevligt resesällskap!!!
 

Utställning i Umeå förra helgen =)

Förra helgen åkte jag, Maya, Malin, Marie och katterna Julle, Nova, Uteha, Vilda (NFO) och Uno (NFO) till Umeå på kattutställning. Finns det hjärterum finns det stjärterum brukar man ju säga, och så var det verkligen då vi hela gänget inklusive Migli som skulle flytta norrut (se tidigare inlägg) klämde in oss i vår Audi. Tur säger jag bara att vi hade takbox, för annars hade det nog inte gått med 4 personer och 6 katter med utställningspackning =)
 
Som vanligt hade vi en jättetrevlig helg, och jag älskar verkligen utställningarna i Norrland för där bor många av mina goa fina kattvänner som jag oftast bara träffar på utställningar <3
 
Vi bodde på ett hotell i Holmsund, och det var helt okej och smidigt med tanke på tidiga morgnar och att man har bilen med sig!
 
Hur¨gick det för katterna då? Ha ha, lätt att glömma när man har så trevligt och man sitter och skrattar så tårarna sprutar emellanåt, men det gick jättebra och jag är hur nöjd som helst med mina kissar!! Även Malins skogisar och Maries Uteha fick superfina bedömningar. Uno blev dessutom IP på lördagen - grattis Malin och Uno!!!
 
Nova fick tyvärr draget cert på lördagen då domaren inte tyckte hon hade nog massa och var för tunn för att gå i den höga klass som hon gör. Hon fick ändå en strålande bedömning och han ansåg att hon var jättefin rent tekniskt, och att han gärna vill se henne igen när hon vuxit på sig lite. Det är ju ofta så när det går bra från början, att katterna kommer så högt upp i klasserna att de behöver lite tid för att hålla poängen som krävs. Nova har dessutom gått ner ca 400 gram sedan hon blev fertil, så det ligger ju lite i det domaren sa!
 
På söndagen däremot fick hon sitt certifikat och ännu en jättefin bedömning. Hon fick i och för sig höra även då att hon var lite tunn, men blev i stället jämförd med Victoria Beckam, och fick omdömet "Top model". Hon fick även komma tillbaka till nomineringen men gick inte vidare till panelen.
 
Tyvärr togs det inga bilder på Novas bedömningar varken av Maya eller Marie, vilka var de två som var duktiga och hade kamerorna med sig men här är en bild Maya tog när hon låg i buren och tvättade sig och var allmänt obekymrad av helgens utställning. Snäll och go som alltid den här underbara tjejen <3
 
Julle gick det superbra för!!! Snäll och lugn var han min underbara nallebjörn och trots att han är ny-fertil tyckte han att det var okej bara någon matte var nära honom <3 Båda dagarna var de tre juniorer i grupp 3, och båda dagarna vann Julle över de andra två jättefina sibbekillarna! Han blev även BIV-J och fick komma tillbaka för nomineringarna båda dagarna! På lördagen gick han inte vidare, men på söndagen så blev han även Nominerad till panelen, efter att ha vunnit över ännu en fin sibbe, och 3 snygga raggisar <3 Gissa om jag och Maya var stolta över vår goa nallebjörn!
 
Marie (SE*Sessans Sibiriska Katter) fotade honom både hos domaren, i buren och när vi bar på honom, och jag har fått lov att knycka bilderna =) Tack snälla Marie!! Fler bilder på massor av katter finns på Maries blogg! Novas mamma Orianna blev BIS vuxen hona båda dagarna och hon är den vackraste sibbe jag någonsin sett <3 Grattis Susanne och Orianna!!!
 
Julle i buren, så trygg och lugn trots att det bara var andra gången och det var länge sedan sist!
 
Hos domaren
Vill gärna vara nära <3
Med BIV kokarden 
Jobbigt att visa upp sig, måste sova lite  
..och så lite lek på hotellrummet
Hos domaren igen
Stolta mattar över Nomineringen =)
Maya lyckades fånga några bilder från panelen också =) Vår duktiga "lilla" kille <3
Buren med alla kokarder som blev =)
Måste även visa kissarna som var med oss i helgen, och så Susannes (Laxforsens) fina katter:
 
Först Uteha som Marie har köpt från samma uppfödare som Julle kommer ifrån. Åh, såna underbara gröna ögon hon har den tjejen <3
Sen har vi Susannes katter! Orianna som är Novas mamma, Dasher som är Novas halvbror och så lilla söta Katla, Dashers dotter som borde vunnit kategorin sötaste i hela lokalen ;-)
 
Orianna, som sagt - BIS båda dagarna!
Dasher, var i panel på lördagen
Katla, sötare än socker <3
Malin och vackra Vilda <3
Maffiga skogisen Uno!!
Tack alla som var där och gjorde helgen lyckad och rolig!!! Nu ser vi fram emot Östersund nästa söndag, men då är det bara Julle som åker med! Nova får stanna hemma, och hon ska ju om allt går som vi vill snart på dejt hos snygga Gino <3 

Nu har Migli flyttat till sitt nya hem <3

I fredags när vi ändå skulle åka till Umeå på kattutställning så passade vi på att även ta med oss Migli ur Flygplatskullen upp, eftersom hans nya familj bor i Luleå och då kunde vi ju ta med honom en bit på vägen. På morgonen kom Lillemor och Patrik som är hans första familj hit med honom (de hade också över 20 mils körning så det blev en lång dag för Migli) och jag tror nästan han kände igen sig här hemma. De stora katterna var på altanen och Migli utforskade och kollade nyfiket runt överallt.
 
Resan upp gick jättebra, och sen fick han vara en stund på hotellet innan nya matte och husse Johanna och Robert kom och hämtade honom! Jag har fått rapporter om att allt går jättebra och att Migli är en gosig och trygg katt och han har redan blivit accepterad av de andra två sibbarna Poppy och Elvis som bor där! Det känns så skönt att dte löste sig för honom så snabbt och bra <3 Tack snälla för att ni tagit honom till era hjärtan så snabbt!
 
Här är några bilder på honom som Maya tog när han var här. Han är kraftig och väger redan 3,1 kilo, och han blir nog jättesnygg när han blir stor! Pappa Elyot upp i dagen, och frågan är nu om jag ska regga om honom till golden eller inte, för han är väldigt varm i färgen och det aprikosa går ända ner i hårbotten på honom. Ni som kan färg kanske kan komma med en åsikt, för de är lite delade just nu ;-)
Här fick Cecina komma in och säga hej till sin son innan vi skulle åka, de nosade nyfiket på varandra utan fräs <3
 
 
 

Julle på altanen!

Katterna gillar verkligen att vara ute på vår in-nätade altan, och då framför allt Julle =) Idag har han varit ute hela morgonen, och sitter och tittar och luktar på allt som händer där ute. Här kommer massor med bilder på min fina prins som nu redan är 8 månader gammal. Nästa helg bär det iväg till Umeå och hans andra utställning, så det ska bli spännande att se vad han tycker om det. Hemma är han världens snällaste och man kan göra precis vad man vill med honom utan att han protesterar, men en hormonstinn tonåring på utställning vet man ju aldrig hur de ska reagera!.
 
Kan även meddela att Migli som sökte efter ett nytt hem även åker med oss upp till Umeå, för han har hittat en ny jättefin familj i Luleå som kommer ner och möter upp honom där =)
 
Här är ett gäng bilder på Juliy från i morse, och även en var på tjejerna som gick in direkt när jag kom ut med kameran!
 

Det är alltid lika roligt =)

När man håller på att planera för kommande kullar! Trots att det inte var länge sedan två kullar flyttade, känner jag redan att jag ser fram emot sommarens planer! Som det verkar så kommer Moira (GIC S*Nikopejas Moira Kasianovna) och Thyson  (S*Zimas Thyson) att vara först ut! På tisdag ska Thyson testas mot HCM och ta blodprov för Fiv/FeLV och är allt okej så släpper vi Moiras piller direkt!
 
Tror personligen att det kommer att bli supersnygga kattungar efter dessa två, och jag håller så klart tummarna för att de ska fatta tycke för varandra när Moira kommer i löp. Den här kullen kommer att växa upp hos Moiras foderfamilj som består av matte Birgitta och lillmatte Li som är 7 år och de bor bara 5 minuter härifrån, så jag kommer att kunna följa kattungarna på nära håll =D. Här är stamtavlan på den blivande kullen, och färgerna blir troligen "bara" sköldpaddsfärgade honor och svartmönstrade hanar, med eller utan vitt. Bär båda katterna på det solida anlaget kan de bli solida, och om de bär på dilution kan det bli blått/creme men då Moira inte har givit någon av dessa färger tidigare tvivlar jag på detta. Däremot kan det även bli goldenkatter eftersom Moira är golden.
 
Thyson samäger jag tillsammans med Marie (SE*Sessans sibiriska katter) och han finns även tillgänglig för någon fin hona när han blivit testad och klar. Han kommer även att träffa CH S*Lince´s Liris som bor hos Marie. Kontakta mig eller Marie om ni skulle vara intresserade av en parning.
 
Här är några bilder på Thyson som Marie tog när hon hälsade på för ungefär en månad sedan! Han är 9 månader på bilderna!
Jag har tyvärr inte några färska bilder på Moira men här kommer ett axplock sedan tidigare <3
 
Här med sin fodermatte Birgitta
Här med söta superglada Lillmatte Li som verkar lycklig över att få ta hem Moira <3
 

RSS 2.0