Björn på besök, och Cecina II

I natt har vi haft storfrämmande av vår fina foderkatt Björn, som är pappa till Mytolgikullen. Han är så otroligt go och mysig och det var meningen att han skulle vara hela tiden i Mayas rum, men då det visade att han, Moira och Cecina bara var väldigt nyfikna på varandra genom buren då han kom fick de träffas, och hör och häpna, det  var det inte ett morr eller fräs, utan de bara nosade nyfiket på varandra, kindgosade och lekte sedan och åt ihop!!

Vilka härliga katter man har <3 Han fick ändå sova i Mayas rum, men i morse så ville tjejerna in dit och så fort de möttes så blev de jätteglada och började nosa och gosa med varandra! Nu har vi skjutsat honom på dejt med Petra, och håller tummarna så de blir blå för att det ska lyckas denna gången!

Här är några nya bilder på killen:


Sen måste jag berätta om en liten rolig händelse som hände häromdagen. Maya hade en av sina nya klasskompisar här, och när hennes mamma kom och hämtade henne så sa jag bara hej då vid dörren, och sen gick jag till köket för att fixa mat. När Lasse kommer hem en halvtimme senare frågar han varför Cecina är ute på gatan! Jag blir så klart jätterädd men han sa att han fångat henne, och så släppte han in henne såg jag i ögonvrån.

Han sa att hon var jättesur över att behöva gå in så han ville ha kattgodis för att muta henne med. Då tog han en godisgrej och skramlade med för då kommer hon alltid, och det gjorde hon nu också..... nerför trappan!! Så hör jag Lasse utbrista "det är ju två Cecinor här!!! " Han har alltså tagit in en helt främmade blå katt, som är jättelik Cecina i första anblicken, som vi aldrig tidigare sett. Snacka om att vi blev paff, och jag tog snabbt och stängde in Cecina i TV-rummet och så fick han tag på den andra blå och tog ut henne igen.

Man kan ju förstå varför "Cecina" var så sur över att komma in? En vilt främmande karl som tar tag i henne och släpper in henne i ett främmande hus fullt med lukter av andra katter!! Moira låg uppe och sov och märkte inte av vad som hände. Ja, ett gott skratt fick jag i alla fall =D och inte visste jag att vi hade en sån fin blå katt i kvarteret! Idag såg vi henne igen, och Lasse tog med kameran och tog ett par bilder på henne. Fin "sibbe" va?
Björn och Duvan har fått bebisar!

I dag har Duvan som finns hos Elisabeth och Lubov Sibiri i Gävle fått 4 kattungar! Det är min foderkisse Björn (Ryzhko) som är den stolte fadern, och bebisarna är alltså halvsyskon med min Mytologikull!

Duvan var så duktig, och på drygt 2 timmar föddes det 3 killar och 1 tjej. Ena killen är svartmönstrad med mycket vitt, och de två andra är svartmönstrade och jag skulle tro att de kommer att se ut ungefär som Plutus i färgerna. Honan som är en padda med vitt är så otroligt läcker, och det ska bli så roligt att få följa deras uppväxt!

STORT GRATTIS TILL DE SMÅ UNDERBARINGARNA!

Här kommer ett par bilder som jag fått på dem, som Elisabeth tagit  

Rapport från helgen i Bollnäs!

Lördagen började lite kaotiskt... kom iväg i bra tid klockan tio över fem och det kändes lugnt då det är ca 2,5 timme att köra bara och incheckningen var 7-8.30. När vi kommit till Kvissleby 2 mil söder om stan upptäckte jag att burskynket som jag hängt så fint på en galge i hallen fortfarande hängde där. Det var bara att vända, men eftersom vi bara åkt en dryg kvart tänkte jag att vi fortfarande hade gott om tid. Strax före Söderhamn skulle jag kolla på GPS:en hur långt det var tills vi skulle ta av, så såg jag att min telefon var död.

Hurra, där satt jag och hade ingen aning om var vi skulle förutom att det var Ishallen i Bollnäs. Tänkte att det går nog bra för Bollnäs lär ju inte vara så stort, men väl där så insåg jag att det var ett ganska stort centrum och flera olika vägar att välja mellan därifrån, och ishallen skulle ligga någon km utanför - men åt vilket håll??  Kollade bekräftelsen och vad hittade jag där? Jo, gps koordinaterna! Satte in mitt sim kort i Mayas mobil som hon som tur var hade med sig, för jag tänkte ringa och fråga någon var jag skulle köra. Men då hade jag lagt alla mina kontaker i mobilen och inte på sim-kortet så jag hade inte ett enda telefonnummer med mig heller.

Ja, vad gör man strax före klockan åtta en lördag morgon i Bollnäs? Åkte omkring i centrum och hittade till slut en karl som höll på att öppna sin korvkiosk, som var snäll nog att lotsa oss åt vilket håll vi skulle, så strax innan inchekningen stängde svängde vi in på parkeringen! En aning stressade eftersom jag hatar att vara ute i sista stund!

Veterinärinchekningen gick snabbt och smidigt (inte ett morr) och vi installerade oss (Cecina) i buren. Såg att vi hade konkurrens av en jättefin hona, så det blev ju lite pirrigt men samtidigt är det ju lite roligt med konkurrens också, och det var ju inget cert det handlade om utan bara en eventuell EX1:a. Cecina var stencool i buren och brydde sig inte alls, och jag gick omkring med henne lite och hon var mycket lugnare än i Umeå. Men väl hos domaren var hon givetvis tvungen att börja morra och grymta. Men domaren Maud verkade faktiskt lite förälskad i henne och gav henne en jättefin bedömning <3 Trots att Cecina morrade så var hon inte tvär hela tiden på domarbordet, utan hon varvade morren med lite lek också. Hur som helst så vann Cecina och fick EX1. Sen blev det BIV (Bäst i Variant) och då sa Maud att hon inte riktigt kunde släppa Cecina, så hon vann BIV:en och skulle tillbaka för nomineringen, men där åkte hon ut mot en jättefin Ragdoll-kille som dessutom blev BIS (Best in Show).

Efteråt gick vi till vandrarhemmet som låg alldeles intill utställningen så det var superbra =) Lotta och Gino kom och vi åkte in till Bollnäs och åt pizza. Sen hade Lotta med sig vitt vin, jordgubbar, färsk ananas och choklad som hon smälte och vi dippade och mumsade på kvällen och hade jättemysigt. Tack snälla Lotta, både för godsakerna och det som alltid trevliga sällskapet! 

Söndagen sedan, ja det var väl ungefär likadant men färre katter. Ingen konkurrens om EX1 och för få katter för BIV, men en jättebra bedömning även här. Cecina kom tvåa i nomineringen igen och fick även denna dagen kommentaren att hon var för knorrig för en panel, och en MCO tjej som Cecina vunnit över på lördagen fick gå vidare. Cecina morrade mer hos domaren på söndagen men var lugnare i övrigt, men fick ändå omdömet "fint temperament". Gino tog sitt sista Sverige-cert och måste nu till Norge för att kunna bli IC, och han blev Nominerad till panelen på söndagen - grattis fina pojken <3

På vägen hem åkte vi via Enånger och svängde förbi och hälsade på Cecinas syster Olona. Jätteskoj att få se henne och att få se hur hon bor, och hon har verkligen utvecklats till en vacker ung dam <3 

Här kommer en bildkavalkad av helgen:

Så här coolt låg Cecina gärna under utställningsdagarna (hon hade sele på sig så hon kunde inte smita)


Maya och Cecina visar upp BIV tavlan vi fick.


Tog en promenad i gröngräset efteråt - lite läskigt tyckte Cecina då det var både en stor hund och en hage med hästar intill.


Skönt att vara "hemma" på rummet.


Trevlig lördag kväll. Givetvis var Cecina tvungen att inta korgen Lotta hade med sig. 


Här kan jag ligga verkar Cecina tycka.


Fina Gino i buren med sin NOM tavla och CACIB kokard.


Vackra Olona har blivit en riktig skönhet


Cecina verkar tycka det är skönt att det är över för denna gången.
Fina discotjejen <3

Nu är Maya på disco! Vi har lockat håret och hon har klätt sig jättefin och har sett fram emot detta skoldisco i flera veckor. Hoppas hon får skoj!! Men det blir ingen sen kväll, för kl halv nio ska jag hämta henne så att hon sedan orkar upp i morgon bitti, eftersom vi drar vi iväg till Bollnäs på kattutställning redan klockan 05.00!

Cecina är än så länge lyckligt ovetande ännu om att vi ska iväg, och jag har nästan inte gjort någonting alls åt hennes päls för hon är så fin som hon är <3 Hoppas hon tycker det är mindre läskigt denna gången!

Här är Maya precis innan hon åkte iväg:Hälsningar från Caelus i Svensbyn

I går kom det ett mail från Caelus som nu bor i Svensbyn utanför Piteå.

Det är så otroligt roligt då man får höra hur det går i kattungarnas nya hem, och hur bra de har det!

Caelus är jättesocial och nyfiken och vill vara med överallt och inte vara ensam, och han leker och gosar med sina småmattar hela tiden <3 Han älskar att titta på familjens akvariefiskar och har redan funnit sina favoritplatser i huset!

Tack snälla Valentina för rapporten och de fina bilderna;-)

Här är några bilder på fina killen


Caelus "hjälper" matte på kontoret


Hm, finns det inte någon väg in?

Bilder från Umeå-utställningen!

Fick några nya bilder på mailen i kväll från Gunilla Falk, Deltas Sibiriska Katter i Umeå. Även fast det var över en månad sedan var det så fina bilder på Cecina så jag bara måste få visa dem här. Tack snälla Gunilla för att du delar med dig, och att jag får låna dem =)

Till helgen i Bollnäs blir det ännu en utställning för Cecina, och jag hoppas hon är lite mer avslappnad denna gången. Även om man inte ser på bilderna att hon ser orolig ut, så var hon inte så glad sist! Men förhoppningsvis vänjer hon sig, och förstår att det inte är så farligt ;-)

Cecina 9 april 2010, drygt 6 månader gammal
Cecina hos matte


...och hos domaren


Måste också få lägga upp en bild på vackra systern Liris <3

Alla kattungarna utflugna!

I torsdags tog jag tåget ner till Stockholm med Aurora och Bellona! Vi blev mötta på centralen av två fantastiskt lyckliga tjejer (ja, nya matte Annika och husse Anders var också med). Nelly och Thea som Aurora/Tuss nu bor hos kom springande i 180 knyck över perrongen då de såg oss. Gissar att det inte var mig de sprang för att möta i första hand ;-D

Kvällen hos dem gick hur bra som helst och Aurora och Bellona lekte med tjejerna till sena kvällen. Natten var lugn och på morgonen innan skolan var det lek och bus igen.

Här är Nelly, Thea och Aurora


Ser lite drömmande ut tror jag....


På fredag var jag till frisören på förmiddagen och då jag kom hem så hittade jag tjejerna i denna sköna sovstil <3 Inte det minsta bekymrade över ny miljö och att de lämnat Moira och Cecina!


Nelly och Thea kom hem från skolan, och jag och Bellona tog sedan tunnelbanan in till stan för att träffa Lotta som är Bellonas nya matte. Lite läskigt var det att åka tunnelbana, men när vi kommit in på caféet där vi träffades var allt okej igen. Bellona var lite nyfiken på var hon kommit tror jag, och här fick äntligen Lotta träffa sin Bellona <3 Jag tror det var kärlek vid första ögonkastet!


Jag har redan fått rapporter och det har gått hur bra som helst. Familjen verkar ha fallit för henne och hon för dem! Här är några bilder som jag fått! Tack snälla Lotta med familj för bilder och rapporter, och jag är övertygad om att hon kommer att få ett underbart hem hos er!!!

Lillmatte Amanda och Bellona


Bellona i närbild


Hm, måste smaka var jag hamnat någonstans...


Lillhusse Hampus och Bellona verkar trivas bra ihop


Moira har varit lite sökande, och ropar ibland efter dem men det är tydligen redan bättre än i torsdags då vi åkte, så hon har nog snart släppt dem. Cecina är kontaktsökande och båda katterna är lite rastlösa så vi ägnar dem lite extra tid nu så de ska komma in i vardagen igen!

Sista kvällen med gänget!

Ja, nog känns det lite sorgligt nu när det är sista kvällen på länge som vi kommer att ha kattungar hemma! Tog några bilder på dem, och tänkte på att här är dessa fyra tjejer så tighta och har så roligt ihop och de har ingen aning om att det är sista kvällen tillsammans. Ja, jag vet att katterna inte funkar så, utan kattungarna kommer att tycka det är jättespännande då de får flytta in till sina nya hem, men visst skär det lite i hjärtat när man tänker på det!! 

I morgon tar jag tåget till Stockholm med småbrudarna, och vi sover över hos Nelly, Thea, Annika och Anders där Tuss ska bo sedan. På fredag möter jag och Bellona Lotta från Karlstad, och då ska hon äntligen få träffa Bellona och ta med sig henne hem till familjen. Jag vet att det är en lillhusse som heter Hampus, och en lillmatte som heter Amanda som längtar väldigt mycket efter henne, och kanske husse Peter också längtar lite ;-)

Jag hoppas innerligt att Moira och Cecina kommer att fortsätta vara lika goda vänner även efter kattungarna flyttat, och att de kan ha glädje av varandra när det bara blir de två kvar hemma!

Här är tjejerna tillsammansBellona i närbild
 

Tuss (Aurora) och mamma Moira


Hela gänget - måste lägga ut denna även om den är lite suddig, men det är kanske sista bilden på dem ihop. (sentimental som man är ;-) )


Flytten har börjat!

Så har det hänt lite grejor igen!! Kattungarna fyllde 12 veckor i fredags, och på morgonen var vi hos veterinären för att få bekräftat att allting var som de skulle, innan de börjar flytta. Alla 4 fick M.V.G. och gick igenon besiktningen utan anmärkning. De fick även sin andra vaccinationsspruta och blev id-märkta med ett chip i nacken! Mindre skoj tyckte de (och matte) men de var jätteduktiga i alla fall <3

På kvällen så kom Musses husse och hämtade honom så han fick inte följa till stugan denna helg. Lycka till nu Musse hos Jenny, Lars och småhussarna Hampus och Ludde!! Jag har redan fått rapporter om att det går bra i hans nya hem!!

Här är Musse på 12-veckors dagen innan han åkte


Sedan åkte vi som sagt till stugan, med en kisse mindre. Dagen därpå som kom Caelus nya familj för att hämta honom så hem fick vi åka med ytterligare en kattunge mindre!

Här är Caelus med sina småmattar Renée och Regina, som längtat efter denna dagen!! Lycka till hela familjen Sandberg med er nye lille familjemedlem <3


Caelus innan avfärd mot Svensbyn


Så nu har vi bara tjejerna Tuss och Bellona kvar hemma av de små, och det märktes resten av helgen att det var ett lite lugnare tempo då mängden kattungar minskat med 50%. Vi passade på att vara ute i solen, för det var ganska skönt även om det inte var någon direkt värme. Här är några bilder:

Tuss och Bellona i stora tygburen ute på altanen


Emil och Bellona


Mamma Moira måste så klart kolla att allt går rätt till
 

Bellona på räcket


Även Tuss gick omkring i selen


Tuss på promenad i "djungeln"


Moira och Cecina, som ler-och långhalm ute:


Moira


Cecina


Har också uppdaterat hemsidan med nya bilder i vanlig ordning, och även gjort en helt egen sida till Aurora där! 

Hemma efter en Valborgsmässoafton i sommarstugan!

I fredags efter jobbet åkte vi till vår sommarstuga i Norafjärden som ligger nära Höga Kustenbron! Det var första gången som vi åkte lite längre med kattungarna. 8 mil enkel väg är det, och de sa inte ett pip när vi åkte i bilen. Vi delade upp dem i två burar och hade Moira och Cecina tillsammans med dem i var sin bur och de var helt trygga.

Efter att ha kopplat igång vattnet, och röjt undan lite snabbt i stugan efter vintern……vi hade haft möss inne för första gången någonsin. Hittade två döda inne i diskbänken och en hel del musskit runt om i stugan =( så släppte vi lös huliganerna!

Nog trodde jag att de skulle vara lite avvaktande när de kom till ett helt nytt ställe, men där misstog jag mig helt. Tydligen var de väldigt less på huset hemma, för de levde upp och härjade så jag har nog aldrig sett något liknande. Vi har efter denna helg konstaterat att denna kullen är den klart vildaste vi har haft ;-) Hela nätterna har det galopperats och skuttats så det har dundrat i hela stugan! Jag hade tänkt ta 11-veckors bilder på dem då vi kom upp, men gav upp då det inte gick att fånga dem med kameran utan de fullkomligt flög fram över golvet. Någon liten bild blev det då de stannade upp, men sen passade jag på att träna dem ute i sele på lördagen, och då bliv det också lite fotograferande!

Cecina gick för första gången prova att gå fritt ute en stund, och först var hon väldigt försiktig, men efter en stund så sprang hon som en galning över kllipporna och upp i ett träd =D När hon skulle komma in fick jag locka henne med kokt fisk för att hon skulle vilja komma.

Kvällen tillbringade vi i vanlig ordning hos grannarna Christer och Karin tillsammans med andra grannar och en stor vacker majbrasa!! Korvgrillning och marshmallows hör så klart också till traditionen!


Här kommer några foton från helgen:

Musse leker tudorkatt mitt i jakten på Caelus


Korgstolen uppskattades högt


Bellona undrar vad som finns i skafferiet Tuss gillade också korgstolen


...och Bellona med så klart =)


Äta kan man i alla fall göra mellan bus-attackerna


Men så blir man trött och vill tutta lite på mamma
B

Bellona ute 


Musse utforskar


Tuss poserar


Blåsigt ute verkar Caelus tycka


Tuss och Moira har fått syn på något


Moira lycklig över att vara i stugan igen


Så här trött blev Musse efter en lång Valborgsmässoafton


RSS 2.0