Kattens dag 1:a advent 2008

I dag har jag och Moira varit på DjurKompaniet och firat Kattens Dag! En trevlig tillställning med många fina katter och härliga människor. Att det över huvud taget fanns något som heter Kattens Dag var helt nytt för mig fram till för bara någon månad sedan, men tydligen har man firat denna dagen 1:a advent sedan 1983.

Här är några foton från dagen - klicka på bilden:

Min Moira                             Roseanne & Gustav         En fin Devon Rex kille
   

Mari och Aino                       En söt Bengal bebis              Mishka och Terttu 
  

Vår prinsessa Moira fyller 1 år idag

Tänk att det gått ett helt år sedan hon föddes - vår gosiga härliga Moira! Ett STORT GRATTIS önskar vi henne!! Extra god blötmat och godis fick hon förstås i dag och några nya leksaker som hela gänget verkade uppskatta...

Stort tack till Eva som lät henne bli vår, och till Nina som tog hand om henne under de första 12 veckorna i hennes liv <3

 

    

En tråkig söndag

Jag har fått en ny dator och dessutom har min man Lasse också köpt grejor för att "hotta upp" den gamla vi hade för att samtidigt uppgradera vår server!! Låter ju toppenbra så länge allt funkar, men på grund av detta så blev den gamla servern överbelastad och lade av helt. Alltså har vi nu i drygt ett dygn varit utan vår mail och vår hemsida har heller inte fungerat.

I väntan på att han skulle fixa allt detta tog jag ett djupt andetag och gav mig in i den näst intill omöjliga uppgiften att städa Mayas rum... hon sov hos en kompis och kunde inte protestera över allt jag kastade bort. Drygt 4 timmar tog det men nu ser rummet jättefint ut - katterna gick in och nosade nyfiket och undrade nog var de var ;-) Maya blev såklart jätteglad då hon kom hem (efter att ha försäkrat sig om att jag inte slängt alla hennes grejor)!

Nu funkar hemsidan och förhoppningsvis kommer mailen i gång under kvällen - men om du har mailat mig under det senaste dygnet är nog det mailet borta i cyberrymden för alltid - så skicka gärna om det!

Nu ska vi ut och käka söndagsmiddag snart..... det blir pizza! 


 
 


Lite närmare presentation kanske....för er som inte känner oss!

Jag bor i Sundsvall tillsammans med min man och två barn som är 6 år och snart 8 år och våra 3 Sibiriska katter. Jag har också en dotter på 20 år som flyttat hemifrån. Mitt stora intresse har sedan vi köpte vår första katt våren 2007, blivit allt som har med dessa underbara djur att göra ;-)

Jag är pälsdjursallergiker men klarar liksom många andra den Sibiriska katten, och nu har vi alltså 3 katter i huset - Det är kastrathanen Lotus och tjejerna Moira och Nessa. Tanken är att tjejerna kommer att få lämna någon kull kattungar efter sig och därför har jag ansökt om och fått stamnamnet S*Lince´s som betyder lodjur på Italienska (Lotus pappa kommer från Italien)

Vi har också en egen hemsida www.lince.se

Här är våra andra två katter
Lotus:


och Nessa:


Så har man blivit med blogg också...

Här tänkte jag skriva om vardagshändelser - katterna lär ju komma i fokus som vanligt men även resten av familjen kommer nog att fastna här ibland!

Nu måste jag först och främst klura ut hur det fungerar och hur man gör....

Kan ju prova att lägga in ett foto på Moira som blev månadens katt på Sällskapet Sibirisk Katts hemsida denna månaden men den här bilden:
Moira månadens Sibiriska katt november 2008
RSS 2.0