Utställning i Östersund

Så var vi hemma igen efter helgens utställning i Östersund. Det var bara Nessa som skulle ställas ut och det gick inte så bra som vi hoppats på. Nog för att hon är vacker så det räcker till och blir över enligt domarna - men hon gillar verkligen inte att vara på uställning, trots att hon är världens goaste och mysigaste tjej hemma. Barn och stoj tycker hon bara är roligt, men alla lukter och andra katter som finns på en utställning gör henne stressad och på dåligt humör. När hon var kattunge var det inga problem alls att ställa ut henne men sedan hon blivit fertil blir det för mycket för henne. Det är precis samma sak med Moira... trist då jag själv tycker det är så roligt att åka på uställning,och sedan har jag ju så fina katter att visa upp - bara de ville göra det! Lite tråkigt också att folk på utställningar som ser dem bara få se denna sida av dem, och inte får veta vilket underbart temperament som de egentligen har!

På lördagen fick vi burplacering mellan två fertila hankatter (snygga enligt matte men inte enligt Nessa) ! Dessutom satt en gapande Bengal bakom buren och skrek, så det gjorde inte saken bättre! Då det var dags för bedömning var Nessa så pass ur form att domaren Maud Olsen Johansson valde att inte bedöma henne eftersom Nessa morrade och var stel som en pinne! Domaren hade dessutom blivit illa biten 3 veckor innan så hon var av förklarliga skäl rädd, och ville inte chansa då Nessa visade sånt motstånd. Hon kände ju inte heller katten så det får man förstå!

Däremot fick jag tipset av henne att ta en kull på Nessa och sedan försöka ställa henne igen, gärna utan att ge henne p-piller för tydligen blir katterna ofta hormonstinna och sura av dem. Hon ansåg nämligen att Nessa var en väldigt vacker katt, att hon var en panelkatt, ja till och med en "best in show katt". Så det var ju en liten tröst att få höra =)

När vi kom hem till hotellet så var Nessa sitt vanliga jag på en gång, hon låg hela natten på min hals och kurrade och kelade och var så glad över att det var över....trodde hon ja!!! Men det var ju en hel dag kvar =(

På söndagen bytte vi bur och då gick det bättre, lite sur fortfarande men inga problem att få ett CACIB och en superbedömning av favoritdomaren Kristiina Rautio! Hade det inte varit den domaren hade jag nog valt att inte ens ställa ut Nessa på söndagen men Kristiina är så fantastisk med katterna så därför valde jag att gå fram med henne - och det gick ju bra!
 
Nu ska vi ha semester från utställningar på obestämd tid, och ser fram emot kattungar i huset i stället!!! Nessa är nu lycklig över att vara hemma, och är mattes kurrande mystjej igen!! 

Här är ett par bilder från hotellrummet på kvällen, det blev inga bilder tagna från utställningen!

      

Badardag

I dag har det varit stora badardagen - först fick Nessa sig en omgång eftersom hon ska ställas ut i Östersund i helgen, och sedan båda barnen! Man måste ju ha rena barn att lämna över då barnvakterna kommer . Lasse är i USA så därför fick vi kalla in farmor och farfar som ställer upp som vanligt =)

Nessa går faktiskt ganska bra att duscha, men i dag lyckades hon ta ett jätteskutt upp på min rygg vilket gjorde att jag blev drypande våt jag också. Sedan efter att ha fått torka till en stund åkte hårblåsen fram och det är mindre populärt. Hon fattade direkt vad som var på gång och gömde sig under sängen.

I dag fick jag ta barnen till hjälp med att hålla i blåsen medan jag borstade - funkade faktiskt jättebra och de var glada över att kunna hjälpa till! Nu hoppas jag att lilla fröken Nessa låter bli öppna spisen fram tills vi åker i morgon!! Allt är packat och klart nu, så det är bara att ge sig av då jag slutat jobbet. Ska bli skönt att komma fram i bra tid.

Här är ett par bilder från kvällens övningar... först en blöt tjej och sedan efter ett par svängar med fönen!S*Vintermarkens Listige Lucifher

I dag har jag varit och hälsat på en läcker liten kille! En kompis till mig har precis köpt sin första sibbe och jag var ju  så klart tvungen att åka och inspektera underverket. Han heter S*Vintermarkens Listige Lucifher men kallas för "Tyson". Det var en stadig grabb på 15 veckor och han kommer säkert att bli en riktig hunk då han vuxit upp! 

Ett riktigt busfrö var han, och han har redan charmat sin nya familj totalt!

Här kommer några bilder:


En solig lördag ...

I dag har vi varit i stugan för första gången i år, solen sken men tyvärr så blåste det iskalla vindar, så det var inte alls skönt att vara ute. Inne har vi ingen värme på så det blev ett kort besök. Vi grillade korv ute men lite av charmen försvann då man tappade känseln i fingrarna =( 

Däremot så hade vi hittat cyklar till barnen på Blocket som båda fanns i närheten av Kramfors, så vi kom i alla fall hem med 2 stycken "nya" cyklar. Nu är barnen ute och testar dem, och katterna är ute i rastgården och får lite luft i pälsen!

Här visar Emil och Maya upp sina nya hojar, och jag tror de är nöjda:
 

Nu ska det bli nya tag....

Jag har ju inte varit alltför duktig på att uppdatera och skriva i den här bloggen .... mest för att det inte har hänt så mycket under den mörka trista vintern, och sedan för att jag varit lat =) Men nu har jag bestämt mig för att skärpa mig. 

Just nu känns allting jätteroligt och spännande... en orsak är såklart att det är vår och just nu skiner solen! Men sedan har jag börjat planera för kattungar och det är verkligen någonting jag ser fram emot! Moira är nu snart 1,5 år gammal och jag tycker att hon en sån underbart gosig katt, så jag är övertygad om att hon kommer att bli en toppenmamma. 

Jag har hittat en superfin kille åt henne som snart kommer att bo i Stockholm, så om allt går som planerat kommer jag att åka ner med Moira till honom någon gång i början av juni. Jag har bokat tid för HCM och Fiv/FeLV test på Moira den 26 maj och kommer att ge henne sista pillret veckan innan, och sedan är det bara att vänta .....Killen ovan heter Amadeus och är svart spotted - stamtavla och massor av fler bilder finns på hemsidan! www.lince.se Han kommer nog att bli en ganska stor kille då han är klar för han väger runt 5 kilo nu trots att han gått ner sig av fertiliteten. Han har ett härligt uttryck och stora tassar...om någon inte visste att jag älskar stora tassar??.... Hans matte Helena säger att det är en riktig myskille men han är en morsgris och lite blyg mot människor han inte känner, men jag hoppas att han kommer att bli kär i Moira i alla fall - hon får väl ta första steget som är lite tuffare av sig ;-) Jag är övertygad om att det kommer att bli fantastiskt vackra kattungar mellan dessa två <3 <3

Nu är det fredag och i morgon ska vi åka till sommarstugan för första gången i år och titta till den - det ska bli jättemysigt att komma dit igen! Runt den 1/5 brukar de slå på vattnet så sedan kan man vara där på helgerna! Det blir härligt både för oss människor och för katterna!

RSS 2.0