Katter på nya äventyr

I dag fick alla fyra vara utanför bolådan en liten stund. Man märker att de blir mer och mer sociala och piper högt och nästan springer till lådans kant då man kommer fram till dem.

Här är hela kullen!
 

Sedan har vi Mattina - söt som socker:

Sera - vår lilla ljuva prinsessa:


Giorno - läcker så det räcker och blir över:
 

Sedan ännu en kullbild.... men någon fattas:


Är inte det minsta förvånad - Notte på rymmen....även kallad "Vilde Bill"

...och strax utanför kattungehagen håller Nessa koll på betryggande avstånd:

  


Notte på upptäcksfärd!

I morse då jag gick ner till kattungarna möttes jag av 4 små missar som nyfiket kom fram till kanten för att hälsa. De pep och var väldigt kontaktsökande =) Notte som alltid är först vid kanten fick komma upp och prova att gå lite på golvet... Spännande värre verkade Notte tycka ;-)

Nessa kom dit och undrade vad det var för filur, och hon nosade noga ett par gånger men gick sedan därifrån med ett lätt fräs. Nä, ännu är de nog rätt läskiga de där små krypen som Moira envisas med att hänga med nu för tiden....

Notte på promenad:
 


Hjärtekniperskan Sera

Sera var sist ut att öppna ögonen men nu har även hon två blå brunnar att drunkna i. Hon är så söt att det skär i hjärtat då man tittar på henne, och jag kan inte sätta fingret på vad det beror på  <3

Är lite rädd för att dessa 12 veckor kommer att gå alldeles för fort, och jag börjar redan gruva mig lite för då de ska börja flytta hemifrån. Men samtidigt så vet jag att de 3 som redan hittat sina nya familjer kommer att få det fantastiskt bra och det värmer i hjärtat!!

Klicka här så får ni se en liten film tagen i morse på sötnosarna:

Här är dagens lilla Sera:En härlig tid

I morse då jag kom till bolådan möttes jag av två nya stora klarblå ögon! Det var Mattina som under natten öppnat upp gluggarna helt och kom fram för att säga godmorgon till matte =)

Tänk vilken personlighet de får på en gång! Nu börjar de verkligen se ut som riktiga katter, och det kravlas och rumlas för fullt i bolådan. Skönt att kanten är betydligt högre på denna för de gör redan tappra försök att smita.

Här är underbart vackra Mattina:2-veckors dagen!

I dag fyller de små liven två veckor, och nu har snart alla ögonen öppna. Nya bilder finns inlagda på hemsidan.
I morse kravlade sig både Giorno och Notte ur byrålådan trots att jag satt upp en bräda för att göra kanten högre, så vi bestämde att de skulle få flytta ner till den riktiga bolådan och kattungehagen som vi byggt av kompostgaller med vaxduk på. Eftersom vi inte har något rum som vi kan använda som kattungerum så känns det som ett bra ställe för dem att kunna vara på i början. Moira verkar nöjd med flytten och har ännu inte gjort någon ansats till att bära bort dem. 

I dag kom husse hem efter nästan 2 veckor i USA så ni kan gissa om han tyckte att de vuxit sedan han såg dem sist ;-) ?

Här är Moira med 4 sovande bebisar i den ny-gamla lådan:
 

....och här är en överblick på den nya lekhagen:

Olagligt söt!

Jag kan tänka mig att det är med kattungar som med barn... man förstår inte vilken tur man har haft som har fått precis just dessa perfekta små varelser! Alla med sin egen charm, och jag tycker det varierar från dag till dag vilken som är favoriten av småkissarna. Just idag är det Giorno, vilket säkert beror på att han är den enda som tittar på riktigt, men han är verkligen så söt så det nästan gör ont att se på honom ;-)

I dag har vi haft vårt första kattunge spekulant besök, och nu är det bestämt att lilla Mattina ska bli Uppsalabo ;-) Det känns jätteskoj att hon kommer att få ett så bra hem där hon kommer att bli överöst med kärlek och ha flera kompisar!!!

Här är Giorno... titta och njut fast bilderna är lite oskarpa på grund av att de ej är tagna med blixt:
 


 


Rapport från lille Ryzhko "Björn"

Jag är sååå glad, för fodervärden Ann Britt ringde alldeles nyss och rapporterade att allt går jättebra med Ryzhko. Lillhusse Andreas som är 15 år har fått den stora äran att välja vad han ska kallas för, och det blev till slut bestämt att han ska få heta Björn till vardags =)

Björn har efter bara ett dygn i sitt nya hem hunnit charma familjen med sitt underbara temperament och sin charm, och han har redan hunnit bli kompis med Main Coon killen Arkie! Dessutom har familjen tillfälligt en nakenhund hemma som heter Luna, och till och med henne har Björn nyfiket varit framme och hälsat på!

Det känns verkligen som att han har hittat hem, och att allting löst sig till det allra, allra bästa!!!

Här är hans nya kompis Arkie:

Dagens kattungar (fortfarande bara 1,5 öga framme än så länge)

Alla bebisarna mår jättebra och Moira är en superduktig mamma! Det är svårt att slita sig från bolådan (okej, byrålådan då...) för de är så underbart söta!

Här kommer dagens bild på dem:

Först ut största tjejen Mattina:


Sedan har vi Notte:

... och punk-tjejen Sera:

Sist men inte minst Giorno som börjat kika lite:

Måste erkänna att jag är väääligt nyfiken nu på hur de kommer att se ut med öppnade ögon. Ja, jag vet att de kommer snart men de blir 2 veckor på lördag så jag tycker det borde vara dags snart! (otålig matte)


Besök hot Deltas

I samband med att jag åkte och hämtade hem Ryzhko så passade jag på att våldgästa en uppfödarkompis (Deltas) och hennes fina katter i Sävar också!

Tusen tack Gunilla för jättegott fika och en supertrevlig pratstund =)

Här är snyggingen Sakhi:

... och här tigger fina Marussia och det enormt söta charmtrollet Dolce skinka av matte:

  


Ny katt mitt bland alla kattungar =)

I dag har jag varit och hämtat en ny katt som förhoppningsvis ska bli vår nya avelshane. Jag hade sån tur att detta lilla charmtroll sökte ett nytt hem, och kunde därför inte göra annat än att ta chansen och köpa honom. Hans stamtavla är jätteintressant och han blir den enda ur kullen som kommer att gå vidare i avel. 

Det känns som att ödet ibland talar om hur saker och ting ska bli, och jag tror att det är en mening med allting. Kissen heter S*Nikopeja´s Ryzhko och är 5 månader gammal. Läs om honom på vår hemsida

Ett stort tack till Eva som tipsade om att han skulle omplaceras och till Maria som lät mig köpa honom. Ryzhko kommer att bo på foder hos Ann Britt med familj och Main Coon killen Arki i Sundsvall. Tusen tack för att ni tog emot en lille prinsen så fint <3

Här är en bild på lille killen:

 

Inga ögon öppna ännu..

... med det verkar vara på gång. Åtminstone på Giorno som man kan se i ögonvrån att det börjar bli en liiiiten glipa. Därför fotar jag inte längre med blixt. Har passat på att ta ett par bilder på Giorno i dagsljus. Jag tycker också det verkar mer och mer troligt att han kommer att bli silver. Man kan se ljus färg i botten på pälsen där det annars är svart på ryggen.

Alla kattungarna växer och följer sina egna kurvor. Det kommer att bli bättre med uppdateringar och bilder när de väl slagit upp sina blå <3

Här är dagens Giorno i alla fall:

 ... och om det är någon som läser som är bra på silver, vad tror ni?


6 dagar idag och nya bilder på Sera

Äntligen har jag lyckats ta några bra bilder på lilla Sera. Hon har tidigare varit väldigt svår att få på bild för Moira har hämtat henne så fort jag försökt fota henne. Men nu är Sera mycket coolare då man lyfter henne och piper inte alls, så då var även Moira trygg och lät mig ta ett gäng bilder!

Det är så skönt för nu har även hon börjat öka ordentligt i vikt och hon väger idag 170 gram vilket känns jättebra. De var i och för sig bara första 2 dygnen hon låg lite väl stilla i vikt, men så klart är man väl lite extra "hönsmatte" då det är första kullen ;-)

I dag har min stora tjej Sofia kommit hem och vi ska tillbringa hela dagen tillsammans, bara hon och jag! Jättemysigt ska det bli <3

Här är i alla fall lilla charmfröken Sera som är både barnens och makens favorit:

Pusskalas

Nu på morgonen fick Maya hålla i Mattina en stund. Moira blir mer och mer trygg med att man lånar ett barn och kattungarna verkar också tycka det är okej och piper inte alls på samma sätt som då de var nyfödda längre!

Här är några bilder då Maya håller Mattina:
Notte verkar vara den som fått bästa spenen för han har nu kommit ikapp Giorno viktmässigt som vägde 15 gram mer vid födseln. Båda grabbarna ligger nu på 182 gram!

Här är en ny bild på Notte:


... och så måste jag visa Giorno som börjar bli riktigt stark nu:


Fick ingen riktig bild på Sera just nu, så jag får väl fånga henne innan nästa inlägg ;-) Snart ska jag sluta fota dem med blixt för nu är det inte länge kvar tills de kan börja öppna ögonen, och då ska man inte utsätta dem för blixten eftersom ögonen är så känsliga i början.

Förtrollande....

Jag inser att man kan sitta och bara titta på dessa små underverk hur länge som helst utan att man märker att tiden går.... Jag som trott att de första veckorna bara skulle vara en transportsträcka i väntan på att de skulle öppna ögonen och bli lite mer "katt", men jag hade absolut inte velat vara utan den här tiden heller ;-) 

Här är en bild på en proppmätt Giorno som sträcker på sig och gäspar! Visst är hans mage underbar?
    

Emil har tyckt att navelsträngarna är lite läskiga, och till hans stora glädje har nu Sera tappat sin. Så här nöjd blev han då han fick hålla i henne en liten stund!

 

Pojkarna

Konstigt nog ligger alltid killarna ihop och tjejerna tillsammans, de gånger de inte ligger i en stor hög alla 4 vill säga! Men det slår aldrig fel. Sera och Mattina parar ihop sig och även Giorno och Notte. Jag tycker man ser tydligt att de blivit större och stadigare och de verkar trivas med tillvaron. Grabbarna väger nu 147 resp 158 gram, så Notte börjar knappa in försprånget som Giorno hade vid födseln =)

Moira däremot är lite orolig nu igen, och i morse ville hon än en gång börja flytta bebisarna till Mayas rum så det gäller att ha dörren stängd dit hela tiden! Jag undrar vad som gör att hon inte är nöjd där hon är?  

Här kommer 2 bilder på Giorno och Notte som trivs tillsammans  <3


 


Moderskärlek <3

Det är så underbart att se hur Moira pysslar och tar hand om de små! De är nu 2 dygn och har alla gått upp bra i vikt - killarna har ökat mycket hela tiden och även Mattina har gått upp bra men Sera stannade av lite det första dygnet och det tog ända tills i natt innan hon började gå upp även hon, men nu väger hon 119 gram, jämfört med födelsevikten på 108.

Kl 4 i morse bestämde sig Moira för att flytta! Först tog hon Sera och skulle in i Mayas rum under sängen till samma ställe där hon även gömde sig i fredags innan födseln. Som tur var hann jag stoppa henne och stänga dörren in till Maya till Moiras stora förtret. Då bestämde hon sig för att flytta dem till min säng under mitt täcke där jag låg med knäna uppböjda. Dumma matte tyckte att även detta ställe var olämpligt, trots att Moira som är så mattekär tyckte det var ett toppenställe att bo på. Till slut kompromissade vi och jag tog bort understa lådan ur byrån i sovrummet, så nu ligger hon där med sina barn och är nöjd =)

Här är Moira och Sera som ligger och sover tillsammans - visst är det vackert?
 

"Dygnskullen" och en närmare presentation

Nu har jag landat lite efter förlossning och fått sova en natt. Var uppe i natt och gav Moira lite extra att äta men annars har jag sovit bra och småttingarna verkar pigga och krya! Eftersom mitt stamnamn Lince betyder lodjur på Italienska så har jag beslutat att jag ska använda Italienska teman på kattungarnas namn! I samråd med dottern Maya bestämde vi att detta blir olika tider på dygnets kull =)

Här kommer individuella närbilder och namn på dem.

Nummer 1 är en kille som heter S*Lince´s Giorno som betyder dag:


Nummer 2 är en tjej som heter S*Lince´s Sera som betyder afton:


Nummer 3 är en kille som heter S*Lince´s Notte som betyder natt:


Nummer 4 är en tjej som heter S*Lince´s Mattina som betyder morgon:


Behöver jag säga att de är helt uuunderbara ?? <3 <3 <3 <3 


4 kattungar har kommit !!!

Mellan kl 0125 och 0230 födde Moira 4 kattungar. Jag vet ännu inte vilka kön de är, men allt gick jättebra och hon var såååå DUKTIG min tjej <3 De vägde 115, 108, 100 och 98 gram så de är stora och kraftiga!

Lotus var helt underbar och tog hand om Moira då hon hade värkar, och hon lät honom göra det också! Här är en bild på dem tillsammans!
 

Moira ville inte kliva ur kojan hon låg i på bilden, så till slut fick jag lyfta upp den med henne i till min säng för att hon skulle bli lugn. Kattungarna föddes i den men nu ligger de i bolådan!

Här är första bilden på gänget ;-)Jobbigt att vara dräktig!

Nu närmar sig Moiras förlossning med stormsteg - i dag är hon på dag 63 i dräktigheten och de flesta kattungar föds mellan dag 63-67 men det vanligaste är dag 65. Moiras mamma Gemma födde på dag 64 så det är bara att vänta och se hur länge till vi får vänta.

Moira tycker det är jobbigt nu även fast hon inte gått upp så jättemycket i vikt. Hon har ökat 1250 gram och jag gissar på att det finns 4 bebisar i magen. Hon är väldigt mammig och vill ha mig nära hela tiden, och idag har hon börjat bli rastlös och jamar väldigt mycket, men hon har ännu inte bestämt sig för någon boplats som duger, trots att jag gjort i ordning två fina bolådor åt henne. Nu hoppas jag bara att allting ska gå bra för henne och att födseln inte blir för jobbig!

Här ligger hon på favoritplatsen på handduken i badrummet och pustar


Inte lätt att komma åt och tvätta sig med en tjock mage i vägen

Torres

Jag har varit och träffat en helt underbar katt! Han heter Lubov Sibiri Sergeij Nikolaevich och kallas för "Torres". Han är snart 10 månader och en riktigt lovande kille med ett helt fantastiskt temperament. Jag blev helt förälskad då jag träffade honom, och nu hoppas jag att Nessa ska känna likadant, för planen är nämligen att de ska få träffas någon gång under försommaren ;-) Jag är så glad över att ha fått chansen att para henne med en så intressant kille som Torres! Mer om parningen och fler bilder finns på hemsidan
 
Här är i alla fall en bild av honom :


RSS 2.0