Sotnos och Sötnos 2,5 vecka <3 <3

Fick precis nya bilder från Susanne i Laxforsen av töserna som nu blivit 2,5 vecka gamla!!

Jösses Amalia vilka små skönheter de är båda två, och hur i hela friden ska jag kunna välja ut en av dem?? Undrar vad L skulle säga om jag kom hem med bägge?? ;-) Nej, så klart så går det inte men det kommer helt enkelt få bli deras lynnen som avgör vem av dem det blir som flyttar hit i januari.

Här är de små damerna i fråga, antar att ni förstår dilemmat?? Bilderna talar för sig själva!


  

Formerna börjar ändras...

... på Nessa och det syns nu över ryggen att hon börjar bli rundare. Det är knappt 4 veckor kvar och hon har ökat drygt 600 gram i vikt, så allt verkar gå enligt plan. Igår var jag dit och lämnade bolådan så den ska få stå och lukta hemma inför förlossningen, och hon var så mysig och go lilla gumman <3

Det ska verkligen bli spännande att se vad hon gömmer där inne vår vackra snödrottning!!

Marie har som vanligt tagit nya fina bilder på henne. 

Nessa sover mycket på dagarna


Nog ser man lite här att magen börjat växa


Liris och Nessa som normalt ligger ungefär på samma vikt 


Bred över rumpan? Nej, det får man väl inte säga om en dam!!


Så bara en bild på vad vacker hon är <3 

S*Laxforsens nya kull <3

I onsdags morse födde GIC Nikopeja´s Orianna 6 underbara små kattungar, och den stolte fadern heter SC Amante´s King of Taiga. Allt gick jättebra och ni kommer i framtiden kunna följa kullen på uppfödaren Susannes hemsida Laxforsens. Stamtavlan på sötnosarna hittar ni här. Stort grattis till Susanne och Sissel (N*Solstorm´s) som äger de stolta föräldrarna!

Det blev 2 flickor och 4 pojkar, och om allt går som vi hoppas kommer en av töserna att flytta in hemma hos oss i början av januari <3

Här är bilder på dem 1 dygn gamla

Nummer 1, pojke som är solid svart


Nummer 2, flicka som är svart tigré


Nummer 3, pojke och en solklar golden tigré, vilket blev en liten överraskning!


Nummer 4, flicka som är solid svart


Nummer 5, pojke som är svart tigré 

Nummer 6, pojke som även han kan bli golden tigré men mörkare än 3:an


Nu är ju bara frågan??? Hur ska jag kunna välja mellan dessa 3 sötnosar <3 <3 <3 Ett svårt men väldigt angenämt "problem" =D  

En blivande mamma <3

Nu tror ni väl jag blivit komplett galen som gör 3 inlägg på en och samma dag?? Men jag MÅSTE bara få visa upp dessa bilder som Marie skickade på den blivande modern Nessa! Hon ser verkligen ut att må bra av att vara dräktig, även om man kan tycka hon skulle passa som jultomte detta år med det skägget ;-)

 


Utställningen i Borlänge i helgen som var!

Har fått ett gäng bilder av Marie som jag gärna vill dela med mig av! Vi var ju som bekant i Borlänge på Dalälvskattens utställning i helgen, och det var som vanligt jättetrevligt att träffa alla trevliga människor, och se så många fina katter!

Moira hos Aliosha på lördagen, kanonbedömning och CAGCIB!


Tror detta var på söndagen hos Charles, Moira var inte på humör efter att ha suttit och retat upp sig hela dagen på en skrikande Siames på andra sidan burraden, men fixade bedömningen och fick även här jättefina vitsord och CAGCIB! 


Cecina bedömdes på lördagen av Eva Porat och Bertil var elev. Fick sitt andra CAC och en jättebra bedömning. Fick "ex presenterad" av Eva Porat, och det kan vi vara stolta över länge =)


På söndagen fick Cecina sitt tredje CAC och blev därmed CHAMPION!! Domare var Anette Engvall som var super mot Cecina!!! 
Syrran Liris fick också fina bedömningar båda dagarna, och fick sina 2 första CAC i helgen =)


Cecina poserar i mattes knä! 


Trivs bra på utställning, så länge hon slipper vara på domarbordet ;-)


Moira i sin koja <3


Åsså sist men inte minst, vackra Liris med de gröna ögonen <3
 

Tack än en gång Marie för alla fina bilder, och för jättetrevligt sällskap i helgen!!!

Hälsning från Caelus och Bellona ur Mytologikullen!

Tänk att bebisarna i Mytologikullen redan hunnit bli nästan 8 månader gamla! Alltså inga bebisar längre, utan de börjar bli rikiga snygga sibbar <3 Fick några bilder på Caelus från Svensbyn och Bellona från Karlstad som jag vill visa upp =)

Tack snälla Valentina och Lotta för att ni hör av er med bilder och berättar hur det går, och för att ni gett dem så jättefina hem!!! 

Först ut har vi Bellona:Sedan Caelus:
Nykastrerad och ser lite förnärmad ut över kragen ;-)

Nessa ska bli mamma igen =)

Idag har jag och Marie varit till veterinären och kollat Nessa med ultraljud för att se om parningen med Boris tagit, och tänk!!!! Denna gången fick de minsann till det, för vi kunde se 5 små fosterblåsor som låg där inne <3 Nessa var som vanligt helt cool, och veterinären berömde henne för att hon var så snäll och lugn!

Så nu lääängtar vi alla till den 16 november, då de små beräknas komma till världen!!


De väntade kattungarnas stamtavla hittar ni här. Ni kan läsa mer om den förväntade kullen på min hemsida!

Detta blir fodervärden Maries första kull, och även om kattungarna inte kommer att bo här så ska det bli så roligt och spännande att få se vad Nessa och Boris lyckats "koka ihop", och en bättre uppväxt de första 12 veckorna än vad de kommer att få hos familjen Holmberg kan jag inte ge dem själv! 

Kontakta gärna mig om ni är intresserad av en kattunge ur denna kullen!   

RSS 2.0