Jag har hälsat på hos Isonzo =)

Lite lustigt är det, men det blir väl så när man bor för nära. Isonzo ur Flodkullen, som alltså är kullbror med Cecina bor bara 3 hus härifrån. Men ändå hade jag inte sett honom på nästan ett år! Jag har fått rapporter men inte träffat honom själv. Men härom kvällen när hans lillmatte var här hos Maya, så passade jag på att hänga med upp och säga hej till killen. Han verkar ha det superbra hos sin familj, och är herre i sitt hus precis som det ska vara ;-) (förlåt Ulf)

Maya hade kameran med sig, så här kommer ett par bilder av honom
Passar också på att lägga in en bild på systern Liris, som nu har börjat återhåmta sig ordentligt efter operationen hon fick genomgå strax före jul, då hon hade svalt en stor sten. Kolla ögonfärgen <3


Så kan vi väl slänga in syrran Cecina också, en bild från i morse


Tre härliga tonåringar på 17 månader <3 

 

Hälsningar från Bellona i Karlstad

Fick några bilder på Bellona från Mytologikullen =) Bellona bor i Karlstad hos familjen Pettersson och har det jättebra! Det är så skoj när man får bilder och rapporter från de små som flyttat, och Bellona och hennes syskon fyllde faktiskt 1 år för ett tag sedan, men det var samma dag som jag flög till USA så därför missade jag att uppmärksamma dem. Men STORT GRATTIS i efterskott till Bellona, Aurora (Tuss), Plutus (Musse) och Caelus!!

Här är Bellona
 
Promenad ute i det fina vädret!

Idag när det är så soligt och fint tog jag på Nova selen och gick ut på gården en sväng. Det har ju varit så kallt sedan hon flyttade in så vi har hållit oss inne, men nu var det så härligt ute så jag tyckte det var dags för en liten promenad. 

Usch och fy vad kallt det är om tassarna matte, verkar Nova ha tyckt för hon gick hela tiden mot mig, och så fort jag satte mig på huk för att försöka få några fina bilder i solen skuttade hon upp i mitt knä och ville inte alls gå i den kalla snön.

Men ett par bilder fick jag i alla fall på lilla skruttan, som nu är drygt 4 månader gammal och hela familjens kurr-maskin:


Jag är så glad =D

Redan idag har det löst sig med en ny foderfamilj åt Ianko!! Han har nu flyttat till samma familj som Dandelio i blomkullen, men han bor hos dottern Malin och hennes sambo Sven-Olov. Där kommer han att bo med 3 Norska Skogkatter som heter Gullan, Vilda och Uno ;-)

Det känns så otroligt skönt att det ordnade sig så snabbt så han inte hann rota sig allt för mycket hos oss och så vi inte hann bli allt för fästa vid honom (även om vi redan är helt sålda, men det skulle ju inte blivit mindre ju längre han stannat) Jag vet också att det känns bra för Åsa och Johan att han fått en ny familj, och att de kan känna att han får det bra!! Jag har fått rapport om att Johan nu mår mycket bättre, så det känns jätteskönt att veta! 

Tack snälla Malin och Sven-Olov för att ni redan tagit honom till era hjärtan, och tack Anette och Håkan för att ni tipsade om honom till dem! Nu hoppas jag verkligen att det ska funka mellan katterna, och att Ianko som nu kommer att kallas Simson kommer att få sin egen permanenta familj till slut <3 Lycka till nu!!

Här är matte och husse med Simson
 

 

Ianko igen <3

Eftersom jag vet att min tid med honom här hemma är begränsad, så måste jag ju passa på att suga ut varje minut tillsammans med honom <3 Han är så otroligt go och härlig och i natt har Emil sovit med honom i Mayas rum då Maya sov hos farmor och farfar. Emil kunde knappt sova för Ianko bara gosade, kurrade och tvättade honom över hela ansiktet så Emil hävdar att han inte behöver duscha idag ;-)

Hoppas så klart att rätt hem till honom dyker upp snart, men fram tills dess ska jag verkligen försöka njuta av att ha honom här hemma <3

Fina snygga Ianko som fyller 5 månader på torsdag:
  Stortass <3


Kanske inte så macho med rosa överkast, men allt klär en skönhet =)

Ianko är hemma igen!

Tyvärr så klarade inte Iankos foderhusse av sin allergi och blev jättedålig av kissen =( Trots att de testat jättemånga gånger och det hade gått bra, klarade inte kroppen av att ha Ianko boende hemma hos sig. Så i morse fick Ianko komma tillbaka hem hit igen i väntan på att vi ska hitta en ny familj åt honom <3Jag är så jätteledsen för Åsas och Johans skull, och de hade redan fäst sig otroligt mycket vid honom och han är ju en katt med ett otroligt temperament. Kram på er båda <3 Det är ju tur att ni i alla fall har Gekko som kan trösta er.

En fantastiskt häftig men intensiv resa ;-D

Ska försöka sammanfatta min korta resa till Portland, Oregon i USA som jag gjorde förra helgen i en liten resedagbok med bilder här på bloggen. Som jag gissar att alla vet så fick jag chansen att byta katt med en uppfödare som heter Wendy och har Kotchera Siberians, och jag åkte själv över med lilla Papavero (Poppy) från blomkullen, och tog i stället med mig drygt 4,5 månader gamla Lundberg Ianko hem! 

Fredag eftermiddag hämtade jag Poppy från Marie och vi satte oss på tåget till Arlanda. Resan gick superbra och Poppy var lugn och satt länge i min famn på tåget. Här sitter han på bordet och kikar ut!
  

Vi bodde på Arlandia hotell, och det bekom honom inte alls med den nya miljön. Han åt, lekte och utforskade det nya rummet.


Kl 04.00 på lördag morgon ringde klockan och det var dags att bege sig till flygplatsen. Det krävdes specialincheckning eftersom jag skulle betala för katten, så jag fick gå till en egen disk men allt gick väldigt smidigt. Flighten till Amsterdam avgick på tid och vi bytte flyg. Poppy var knäpp tyst hela resan och trots att man inte fick ta katten ur buren så var han hur lugn och fin som helst. 

Här ligger han och sover sött:


Så här ska buren vara under start och landning och egentligen hela resan, men vi hade sån tur att flygbolaget fixade så vi fick två säten både på ut och hemresan, så att han under själva flygningen kunde få ett eget säte. Det var skönt med tanke på att flighten Amsterdam-Portland var över 10 timmar lång.


När vi kom fram var det smidigt och snabbt i tullen och inga som helst problem att bli insläppt i landet med en katt. Kattmaten däremot lade de beslag på förutom några påsar Hills blötmat som av någon anledning var okej? Wendy och Steve stod och väntade på oss när vi kom in i terminalen.

Vi åke hem till deras hus och lämnade av Poppy och jag fick även träffa Ianko <3 Wow vilken kille han är! Här är en bild från första mötet!!


Här är kastrat hanen Lunar


...och den Ryska skönheten Blestka
 

Wendy och jag åkte en sväng in till Portland och kikade, och sen åkte vi hem till Steve som fixade med supergod BBQ och bakade biscuits. Notera Ianko som hjälper till att hålla koll. 


Poppy var nyfiken och åt, gick på lådan och verkade anpassa sig jättefint! Gick och kollade med svansen högt lilla gubben <3 Spännande klösträd fanns det i alla fall!


På kvällen åkte vi och tittade till Wendys häst, och var publik när de tränade några Islandshästar som skulle visas upp några dagar senare. Jag som älskar hästar och önskar jag kunde rida tycke det var så skoj att få se, och eftersom det var utomhus gick det bra med min allergi ;-D Glömde dessvärre kameran den kvällen.. kanske för att klockan var 19 när vi åkte dit, och med 9 timmars tidsskillnad och en lååång resa samma dag så var jag rätt trött efter att ha varit vaken 24 timmar då vi åkte dit!

På söndag tog värdparet med mig på våffelfrukost på ett jättemysigt ställe som hette "The waffle window" där man beställde våfflor genom ett hål i väggen och sen gick man in och satte sig i restaurangen och åt. Mumsigt värre med våfflor med färska bär till frukost!


Wendy och Steve inne i våffelhuset


Sedan åkte vi och kikade på vad den vackra naturen hade att erbjuda, allt från tjusiga vattenfall till en damm med fiskar som vi fick mata. Vädret var lite mulet men det var några plusgrader och uppehåll så vi hade tur, för normalt sätt regnar det väldigt ofta i dessa trakter denna årstid!
Latourell falls
Bridal Veil Trails
Nästan alla träd var klädda med mossa


Multnomah falls


Inse att jag var uppe på denna höga bron!!! Jag som är så höjdrädd ;-)


Sen var det dags att åka vidare till Bonneville Lock and Dam. En stor damm och där hade de för att hjälpa fiskarna som inte längre kunde leka där längre, gjort fiskdammar där de odlar regnbågsforell. De hade även stora bamsiga Störar.

En stor Stör som nästan liknade en haj


En regnbågsforell genom en ruta


Wendy och Steve matar fiskarna
Dammen


Sen var det dags för lunch, och Iankos uppfödare hade åkt upp 2,5 timme med bil för att vi skulle få en chans att träffas. Det var Tom och Meredith Lundberg som har Lundberg Siberians. Vi träffades på en jättetrevlig Thai restaurant och åt god mat, och plötsligt hade 2,5 timme gått. Så går det när man har trevligt ;-D Jag är så glad att de tog sig tiden och åkte upp och träffade mig, och de var otroligt trevliga och Tom med all sin kunskap om Sibbarna var fantastiskt intressant att lyssna på!

Här är vi utanför stället vi åt på


Efteråt for vi hem till huset och katterna och såg till att lilla Poppy hade det bra. Han hade genom en nätdörr börjat bekanta sig med den stiliga killen Bodesh så vi tänkte att de skulle få nosa på varandra eftersom Poppy verkade så intresserad. Hör och häpna när den lilla killen gick fram mot nätet och tryckte huvudet mot Bodesh i ett försök att gosa med honom, och Bodesh fattade nog inte vad som hände utan nosade lite försiktigt på den lilla tuffingen.

Vi provade att öppna dörren till Bodesh, och vad händer? Jo, Poppy gör allt för att skapa kontakt och vill bli vän med den stora katten som var ganska fundersam vad det var för liten kille som kom och ville kela. Poppy följde honom upp i klösträdet....


Ända upp måste jag ansåg Poppy
Bodesh luktar och funderar


Men inser att den lilla killen får vinna. Poppy får vara herren på täppan =D


Nästa dag är det dags att packa för hemfärd. Ianko leker sista gången i sitt amerikanska hem och jag passar på att ta några bilder:


Notera IKEA möblerna ;-)


Här är en bild på matte Wendy och Poppy


Wendy säger hej då till Ianko!


Sen var det dags för mig att säga hej då till Poppy! Oj, vad det kändes jobbigt även om jag vet att han får det bra! Men just då var jag glad över att han inte hade bott hos mig under kattungetiden för då hade jag väl bölat hela vägen till Sundsvall. Men det är ju så långt borta han bor nu, så det är klart det kändes ändå! Lilla tuffa underbara gosgubben <3 Lycka till i ditt nya liv <3


Tusen tack till Wendy och Steve för er otroliga gästfrihet, och underbara samtal om både katter och annat. Helt underbara människor båda två, och jag hoppas verkligen vi kommer att träffas igen. (Jag får väl skicka denna berättelse till henne via Google translate så hon får läsa själv)  
Flygresan hem gick precis lika bra som resan dit, och även Ianko var tyst hela vägen hem.


22 timmar senare är vi hemma och trots att tröttheten började komma smygande så kändes det jättebra! Ianko fick vara i Mayas rum över natten eftersom vi skulle till veterinären morgonen därpå för att få en svensk genomgång av honom. Han kurrade direkt han kom hem, och Marie kom och hälsade på för att se vad det var jag bytt bort "hennes" prins Poppy mot. Jag tror hon tyckte det kändes lite bättre när hon fick se Ianko och såg vilken underbar kille han är. Här är några bilder som Marie tog då hon var hit. Kolla in tassarna <3 Drygt 4,5 månad gammal och 3,9 kilo vägde han då vi kom hem, och då hade han inte ätit på ett dygn.

Flygväskan


Leo och Ianko, pojken försvinner bakom kattungen ;-)


Emil och Ianko


Snyggingen


På onsdag morgon var vi alltså till veterinären, och vi blev tvungna att slå på vattenkranen i undersökningsrummet för att distrahera Ianko tillräckligt att sluta spinna några sekunder så det gick att lyssna på hjärtat. Även veterinären blev imponerad av hans underbara temperament och även hans storlek. På blanketten skrev han "En mycket snäll och välväxt kattunge" och så skrattade han, för egentligen ser han inte ut som den kattunge han faktiskt är!

Sen åkte vi hem några timmar i väntan på att fodervärdarna som han ska bo hos skulle sluta jobba. Både Ingrid och min mamma kom för att beundra nykomlingen.

Vid halv två ringde Åsa och sa att hon var hemma, så då packade vi in oss i bilen och åkte till Åsa, Johan och den blivande storebrorsan Gekko som är en Norrbottenspets på knappt ett år.

Kärlek vid första ögonkastet? Johan, Åsa och Ianko som kommer att kallas för Floyd.


Gekko och Ianko är väldigt nyfikna på varandra


Redan på vägen hem får jag mms och sms som talar om att Gekko och Ianko blivit vänner redan. Ianko börjar med att visa Gekko var skåpet ska stå, och ger honom ett par högerjabbar (därav det nya namnet Floyd) och när han inser att han är kung i huset är allt okej. Har nu fått rapporter om att det lekts ordentligt mellan de två grabbarna idag.

Ja, det var väl allt för nu! Tack alla ni som gjort detta möjligt, ni som tipsat mig och som varit mina bollplank innan det blev bestämt och ni som tagit emot mig så bra i USA och Iankos nya familj. Tack Eva, Susanne, Marie, Tom, Wendy, Åsa, Johan mfl. Nu hoppas jag att Poppy fortsätter att ha det bra borta i USA, och att Ianko fortsätter att utvecklas lika fint som han gjort hittills.

Blommorna har flyttat nu!

Har halkat efter lite i bloggandet då det hänt mycket den senaste veckan! Börjar i turordning och berättar att alla blommorna flyttat till sina nya hem nu! Jättefina bilder och berättelser om deras nya hem finns på Maries blogg.

Alla kattungarna har fått fina nya hem och familjerna rapporterar att det går så bra för småttingarna <3

Här är en av de sista bilderna på gänget:


Sista tuttningen på mamma Nessa:


Nu har min underbara snödrottning övergått i Maries ägo, och hon kommer förhoppningsvis att få fortsätta vara avelshona, men då under Sessans uppfödning!

TUSEN MILJONERS TACK till hela familjen Holmberg/Hägglund för ett enormt arbete med de små blommorna!! Jag vet ju att Marie ägnat nästan varje vaken ledig stund på kattungarna, och så mycket träning och socialisering som hon haft har inte jag lyckats med någon gång. Vad sägs om att alla 6 kattungarna till exempel badat 4-5 gånger var? Tack än en gång Marie, du är bara BÄST! Jag är så glad för din skull att Nessa blir din på riktigt nu, för ni förtjänar varandra <3

Vill också så klart tacka småhussarna Leo och Noel för allt bus och gos som de bidragit med - bättre och mer försiktiga och duktiga småhussar kan man inte hitta. Tack även till Christer som även han bidragit med gos och träning, samt stått ut med nedrivna blomkrukor och kattungar i gardinerna, och för att du avvarat Marie som varit totalt upptagen under dessa 12 veckor, och även haft mig springade där i tid och otid ;-)

STOR KRAM TILL ER ALLA!!!!

Lycka till nu i livet, Giacinto, Anziani, Giglio, Siringa, Papavero och Dandelio <3


One Lovely Blog Award

Har fått två jättefina blogawards från bloggar jag brukar följa själv! Jättesmickrande, och jag blev så klart jätteglad över att ni brukar följa min blogg. Tack snälla Lena och Heidi för detta! Jag läser ofta era bloggar också!!!


När man har fått en award ska man:

1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka!
2. Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3. Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare.

De bloggar utöver ovanstående som jag vill ge denna fina award till är:

* Marie och Sessans blogg, som är min underbara fodervärd och världens bästa......

* Ingrid och Isrosens sibbar, som jag gärna också både följer på bloggen och live!

* Emma som bor i Göteborg, som kanske ännu är ny för er sibbeälskare, men en tjej som jag har ett gott öga till ;-)

* Lotta och Atoll´s uppfödning som också står mig nära om hjärtat
  
* Sist men definitivt inte minst, min underbara dotter Sofias blogg som jag följer! Saknar dig gumman då du pluggar ända borta i Linköping, men jag är så glad över att du trivs!!!
    


Blommorna 11 veckor

Två inlägg på samma dag, inte illa va?

Måste få lägga ut några bilder på de underbara små blommorna som redan passerat 11 veckor, och dagarna till flytt blir färre och färre! Om en vecka vid den här tiden sitter jag förhoppningsvis på tåget på väg till Arlanda med Poppy, som etapp ett på vår långa resa till USA, och då kommer bara Giglio att finnas kvar hemma hos Nessa och familjen Holmberg!

Först ut 4 vackra små isbjörnar:

Giacinto


Anziani "Nisse"


Giglio "Messi"


Siringa


Sen kommer de två svarta killarna, som i brist på egenskap av isbjörnar får vara ute i snön i stället ;-)

Papavero "Poppy"
 '

Dandelio "Igor"


Är väldigt imponerad över hur hela den här kullen utvecklats, men jag trodde ju på kombinationen Nessa/Boris ända sedan jag träffade Boris första gången då han bara var ca 10 veckor <3

En ny aspekt med svarta katter ...

Inser trots att jag har dammsugit idag att svarta katter är svårare än vita! Varje litet dammkorn lyser som en lysdiod i Novas svarta päls, och på bilder syns det ännu mer! Så det blir till att vara mer frekvent med städningen här hemma om Nova ska kunna hålla sig proper och fin. Men frågan är hur det blir när det är dags att åka på utställning för av erfarenhet är inte hotellens städning alltid så bra. Katterna är ju dessutom experter på att klämma sig in och utforska alla skrymslen och vrår, och helst de som inte städats på länge förstås ;-)

Nova med dammtussar i pälsen:
16 veckor gammal och väger redan 2,2 kilo


De stora tjejerna måste ju också få vara med på bild <3

Moira som nu är drygt 4 år gammal:


Cecina som är dryga 16 månader: 

RSS 2.0