Dåligt med uppdateringar!

Inser att det gått en hel vecka sedan jag uppdaterad bloggen senast. Det har både hunnit vara midsommar och kattungarna har fyllt 11 veckor. Nu är det bara dagar kvar tills de första börjar flytta hemifrån och det känns faktiskt lite overkligt. På torsdag ska vi till veterinären och göra slutbesiktning och chipmärkning och få den sista vaccinationen.

Midsommar firade vi i sommarstugan och Maya inledde med att göra en katt-tårta bestående av kokt fisk formad till ett hjärta med garnering av kattgodis av olika slag! Gissa om den blev populär;-)
 


Som tur var så gjorde hon även en jordgubbstårta till oss människor:Kattungarna fick turas om att vara ute i sele och tyckte det var jättespännande. Bilder finns under respektive kattunges fotoalbum på hemsidan

Moira var ute och övervakade så att allting gick rätt till. Hon passade även på att försöka smuggla in några byten till barnen så de skulle få träna jakt, men som tur var lyckades vi stoppa henne varje gång.

Här är Moira i solen - hoppas hon hinner få tillbaka lite av sin päls innan hon ska på utställning i augusti:Notte har ju som bekant inte ätit torrfoder förut, men tydligen har vi provat fel sort för titta så gott han tycker det är.... :

    

Skämt åsido så HAR han faktiskt även börjat äta riktigt torrfoder nu, även om han helst vill ha blötmat.

I går kom Matilda, Johan och lilla Selma på besök från Västerås. Kattungarna - framför allt Notte som alltid ska vara med överallt, tyckte det var väldigt intressant med en bebis, och då Selma låg på golvet och klämde fram dagens skörd i blöjan tyckte Notte att det blev extra spännande... hm, vad är det som luktar här?Nä, fy tusan... det där skulle jag inte ha gjort!!!


Solokvist en tisdagkväll!

Ja, vad gör man då? Barnen är fortfarande i Turkiet, och kommer hem i morgon och Lasse ville åka upp till stugan ännu en kväll för att bygga på altanen. Vad gör jag då??? Jo - jag fotar kattungar!!! Konstig männsika tycker nog många och jag är nog benägen att hålla med - jag menar, hur många gånger händer detta på ett decennium? 

Men hur som helst, mysigt att bara vara ensam hemma (bortsett från 7 katter förstås) och jag ska faktiskt bara slappa och mysa resten av kvällen med ett gäng småkissar i soffan. Kanske till och med slå till på en cider fast det är tisdag!

Här är i alla fall lite bilder från kvällens fotosession. 

Vi börjar med Gino som helst bara ville vara ifred och sova. Han har precis haft besök av sin nya matte och lillmatte, så jag tror att han behöver vila lite nu. Men ett litet öga öppnade han i alla fall då jag kom med kameran:
   

Men snälla matte - får jag fortsätta sova nu? Okej, klart du får det lilla gubben!


Då går vi vidare till Mattina då. Jo, henne verkar det vara lite mer fart på. Men nedrans matte har satt för det stora klösträdet med tidningar. Hur ska jag då komma högst upp?


Jag lägger mig väl och ser söt ut i stället då! Det gäller ju att konkurrera med syrran som alltid vill sitta så snyggt och posera framför kameran. Själv har jag sällan varken tid eller lust med såna fånerier:


Var har vi Sera då? Hon sov visst också men sträcker sig fint då jag kommer med kameran. Så klart - hon vill ju alltid vara med på bild:

Men så typiskt Notte - måste du alltid komma och störa då jag vill göra mig fin inför fotograferingen?


Såja, bättre! Är jag vacker nog nu?

Så till huliganen Notte. Vaddå? Skulle jag? Neeeej, det var inte alls jag som bet matte i huvudet i natt och absolut inte jag som välte ner den där blomkrukan...!


Hur skulle lilla söta jag någonsin kunna göra något sånt? Jag lovar - jag ÄR oskyldig! Ont förtal kallas det!

 


Åsså hade det gått 10 veckor....

Nu härjar de fritt i huset så väggarna skakar ibland. Glas, vaser och gardiner får man inte vara rädd om då man har 10-veckors kattungar hemma, det är sen sak som är säker! Men vad gör väl det då de sedan kryper upp i famnen och somnar kurrande och varma <3 Då glömmer man alla hyss de nyss gjort. Vi har kommit på att Gino är kullens morsgris, för så fort vi inte hittar honom så kan man ge sig på att han ligger hos Moira och myser.

I dag har vi haft besök av lilla Li 4 år och det var med lite skräckblandad förtjusning som de vågade leka med henne, men sen fick Gino sitta i knäet och det gick så bra så. Så här glad blev Li då, ett sött par eller hur?

   

Här är Mattina som slappar i solen med Notte som kudde:Notte är stor och farlig som vanligt:... men vart var Sera? Kunde inte hitta henne först men till slut så - här ligger hon och sover i sin nya transportbur som hennes mattar kom hit med i går. Hon kände nog att den var hennes, och med hennes egen kudde i också var det en jättebra sovplats.

 

Lotus övervakar dem skeptiskt:Filmer igen!

Har glömt att lägga ut ett par nya filmer som jag tog i söndags.

Det började med att Notte gav oss ett gott skratt då han höll på hur länge som helst med att försöka fånga ett nyckelhål. Dessvärre gav han upp då jag kommit med kameran, men ett par jaktförsök fick jag med i alla fall men sedan såg han mig med kameran och skulle försöka ta snöret till den i stället.

Sedan har vi en film där Gino och Sera brottas och så även Mattina som verkar ska sopa golvet (och det behövs kan jag säga med tanke på all kattsand som de sprätter omkring). 

Ungefär så ser det ut hemma hos oss en vanlig dag =)

Till filmerna

Här är Notte och Sera som Maya fotat närbilder på: Hos Björn (Ryzhko) på besök!

Idag har jag och Maya varit och hälsat på vår lilla fina foderkatt "Björn" som nu blivit 7 månader gammal. Jätteroligt att träffa honom igen och se hur han utvecklats =) Han verkar verkligen trivas hos sin familj och det känns jättebra att han hamnade precis där! Tusen tack igen Annbritt för att han får bo hos er och ha det så bra!!

Han är bästa kompis med Main Coon killen Arkie som är en månad äldre än honom, men nästan 3 kilo tyngre!!! 

Här är några bilder från besöket:


Björn och Arkie trivs tillsammans:


 


Helt otrooooligt!

Kattungarna satt stilla så länge OCH var vakna samtidigt så jag lyckades få en riktig kullbild, samt ett par bilder där killarna respektive tjejerna sitter tillsammans och poserar!! Okej att jag hade en rolig leksak att vifta med samtidigt som jag fotograferade, och att de dessutom satt på en hylla i stora klöträdet som gjorde att de var tvugna att sitta nära varandra (eller ovanpå, som Notte råkat hamna på stackars Gino på kullbilden)

Men söta och oskyldiga ser de då ut i alla fall <3Notera min maskering av klösträdet bakom dem.... vill inte de ska klättra högre eftersom de kan falla, och jag har därför täckt över så de inte ska kunna komma högre upp. Undrar just hur länge det funkar innan de upptäcker något sätt att komma förbi?.....

Småttingarna 9 veckor idag!

Denna helg stannade vi hemma från stugan för vädret var så tråkigt! Kattungarna som nu får springa fritt i hela huset då vi är hemma tycker nog det inte gör så mycket, för det finns ändå så mycket att utforska för dem.

Idag så väcktes vi först av Notte som hade brutit sig ut ur kattungerummen (där vi tycker de ska vara på natten) så vi blev lite förvånade över att få en liten prins i sängen ;-) Senare idag var det Gino som hittade till sängen och han lade sig där som sov i över 2 timmar under husses täcke, så det var bara den rosa nosen som stack fram!

I övrigt så är det mest lek och bus som gäller, då de inte äter eller sover.

Här är två nyvakna små sötnosar - Mattina och Gino:


Sedan har vi Sera som leker:


... och så Nottes fina gosiga mage:


Till och med Lotus kan nedlåta sig att leka lite om det är nog spännande, men bara tills han inser vilka han faktiskt leker med!!! Då går han därifrån snabbt med ett fräsande....:
 

Den blomstertid nu kommer...

Så hade vi i går årets skolavslutning för barnen. Solen sken faktiskt på förmiddagen så man fick lite äkta sommarlovskänsla trots att det varit ganska kallt, och barnen var så klart glada och det bjöds på fin sång av både förstaklassare och treor =)

Här är Maya som fick en fin ros:
  

och sedan har vi Emil som vägrade klippa sig innan:


men på kvällen fick jag minsann kapa lite av det långa håret och det blev bättre tycker jag, även om jag inte fick klippa så mycket som jag ville:
 

Barnen ska ju åka med mormor till Turkiet på onsdag så lite kortare frisyr gör det skönare då. Även Maya åkte iväg till frisören idag så nu är båda barnen friserade innan resan:


Här är Lasse och Gino i går kväll då de slappade i soffan - det ser väl skönt ut?

Första vaccinationen

I dag har vi varit till veterinären och kattungarna har fått sin första vaccinering! Först ut ur buren var Notte med sina syskon i tät följd efter - lite roligt för veterinären sa att det oftast brukar ta en liten stund innan kattungar brukar våga sig ut ur buren, men tydligen inte då det gäller detta kavata gäng ;-) 

Det gick jättebra för alla fyra, men ett litet pip blev det för ett par av dem då han stack, men absolut inga problem och så fort de blev nedsläppta på golvet igen var det full fart att utforska det nya stället.

Han lyssnade även på deras hjärtan och alla fyras små hjärtan pickade på så fint så ;-D

När vi kommit hem blev Moira som vanligt orolig över att någon blivit kvar, så hon gick omkring och jamade och sökte runt dörren och buren en lång stund innan hon kunde slappna av! Kattungarna däremot somnade ganska direkt och var väldigt trötta efter sin utflykt.

En korg full med utmattade katter:
 
zzzzzz


Notte och Mattina för en gång skull stilla nog att fotografera: 8 veckors bus i sommarstugan

Nu har de hunnit fylla 8 veckor och mängden bus ökar i takt med storleken på dem =) De är så roliga att sitta och titta på, och lekarna blir vildare och vildare. Inser att det redan har gått två tredjedelar av tiden som vi kommer att få njuta av dem, men jag vet ju att de kommer att bli fortsatt älskade där de hamnar och det gör det hela mindre jobbigt, men visst kommer det att kännas då de flyttar i alla fall.... 

De stora katterna kommer nog däremot att jubla och slå volter då de otäcka små monstren flyttar, för de har fortfarande inte vant sig vid dem. Jag tror faktiskt till och med Moira kommer att tycka att det blir ganska skönt, för hon blir rätt så less på dem emellanåt då de flyger och far överallt. Det är tydligen jobbigt att vara mamma åt 4 huliganer =)

Här är grabbarna på gästsängen i stugan:


.. och tjejerna är inte sämre på att busa:


Här är Notte som tuggar på Gino nu i eftermiddag - mums för brorsan:


Som vanligt finns mer seriösa bilder på dem i deras fotoalbum på hemsidan.

Maya fotar också...

...kattungarna väldigt mycket så de kommer alla att vara riktiga fotomodeller då de flyttar. Maya använder bilderna på Stallet där hon tillbringar mycket tid, och jag fotar för att jag tycker det är så roligt. Att motiven är så vackra gör det ju inte mindre roligt att fotografera ;-)

Idag tog batteriet i kameran slut, men några bilder tog Maya i alla fall innan.... nu sitter det på laddning så det ska vara fullt till i morgon för nya bilder!

Sera poserar alltid fint:


Notte är svårare att få med på bild för han är aldrig stilla:


Gino är också tacksam att fotografera - kolla vilken eyeliner killen har =)
  

Sedan har vi skuttfian Mattina som också är svår, men här är hon alldeles nyvaken så även hon fastnade. Spana in hennes sömndruckna blick:


Måste avsluta med en bild på Mattina där hon gäspar och ser helt galen ut <3


Kattungar på altanen!

I dag har solen varit framme och det har varit jättehärligt ute. Självklart vill jag ju att småkissarna också ska få njuta av det fina vädret, och med Lotus och Nessa i rastgården kom jag på att vår altan faktiskt är jättebra för kattungar. Räcket är tillräckligt högt för att de inte ska kunna hoppa över och Moira fick ha sele på sig. Jag satte bara ett skydd vid trappan så kunde de härja fritt =)

De var lite avvaktande först, men sedan var det sååå roligt att skutta omkring bland trädgårdsmöblerna!

 

Moira övervakar dem noga, och hade väldiga problem då hon kom in för hon var övertygad om att någon liten kattunge blivit kvar på altanen, så jag fick gå dit med henne två gånger efteråt för att hon skulle inse att alla var med in igen. 


RSS 2.0