Moira har herrbesök!

I måndags började Moira visa löptecken, och natten mot onsdagen fick vi inte en blund i ögonen, eftersom hon sjöng serenader för oss heeela långa natten! Därför hämtade vi hem Björn i går kväll med förhoppningen att tycke skulle uppstå så klart!

När de möttes nosade de bara på varandra, och sen var de bekanta. Björn var väldigt nyfiken på Moira och hon ålade, och ville verkligen visa vad vacker hon är, och redan efter en halvtimme-timme vågade Björn närma sig och bet tag i nackskinnet på henne. Men dessvärre så verkar det inte vara så lätt att komma på hur man gör för den lille killen som aldrig tidigare parat någon tjej.

Nu är det snart ett dygn sedan han kom hit, och jag har säkert sett ett antal försök till parning men oftast så kryper han ihop och ställer sig som en ostkrok alldeles för högt uppe så han försöker på helt fel ställe långt uppe på ryggen på Moira, eller också biter han sig fast i baken på henne, alternativt svansen! Moira är alldeles tovig bak i nacken av allt bitande, men inte en enda gång har det lyckats för dem. Jag hoppas verkligen att de kommer att få till det till slut.... håll tummarna!!

Är det någon fler som varit med om samma fenomen är jag tacksam för tips och råd på om det går att hjälpa till på något sätt. Jag försökte att flytta ner honom ett par gånger men då gick han bara därifrån!

Här är i alla fall några bilder på turturduvorna som vill så gärna <3







Ja, inte är det lätt inte tycker Björn...

Kommentarer
Postat av: Marinettes

Håller tummarna för att Björn ska lyckas. Övning ger färdighet. Kram!

Postat av: Lena

Jo här har man minsann den erfarenheten..

Fördelen är ju om man har åtminstone EN katt som varit med förr och vet hur det går till..



Vid detta tillfälle så tog jag och hankattens ägare försiktigt tag i hanen och styrde honom rätt (läs: drog i honom) då han bitit tag i honan. Bara så där lagom så han nådde dit bak...

Hips vips så kom de på knepet.. Men det kanske de kommit på själva så småningom också, men vem vågar chansa?

Kattungar blev det då till slut tack och lov.



Lycka till..

Kram Lena och sibbarna från Kåge.

2010-12-09 @ 23:34:05
URL: http://miramilaia.bloggplatsen.se/
Postat av: Lotta

Det var likadant för Elliot första gången och jag sa till uppfödaren att hon får komma tillbaka vid nästa löp. Men han måste ha lyckats ändå för 9 veckor senare föddes 5 kattungar.

2010-12-10 @ 10:01:20
URL: http://clarellis-sibbar.bloggplatsen.se/
Postat av: Kicki

Tack för lyckönskningar och uppmuntrande ord ;-)



Lena, ja jag har också tänkt på att det i alla fall är bra att Moira varit med förr och vet hur man gör! Björn går undan så fort jag närmar mig så jag har inte försökt var där och hjälpa till mer, utan de har fått vara ifred sedan i går. Men han fumlar och fumlar och nu har de kommit på att om han tvättar henne i baken så njuter hon och rullar runt, och han tycker han är såååå duktig...;-) Hrmf, så blir det inga barn gjorda även om de tycker det är mysigt!



Lotta- Vem vet, de kanske fått till det i smyg ändå;-)man kan ju alltid hoppas!

2010-12-10 @ 10:15:50
URL: http://lince.se
Postat av: Ingrid Näsholm

Ja Björn är ju helt klart en snäll katt men han skulle behövt en lärobok. Hoppas att han kommer på hur det skall gåtill. Häller tummarna.

Ingrid.

2010-12-10 @ 15:24:35
URL: http://isrosen.se
Postat av: Marie

Verkar finnas hopp! Håller tummarna hårt att Björn ska få till det innan Moira tröttnar på honom. De ser helt klart kära ut, och verkar ha det mysigt tillsammans. Hoppas att de lyckas ändå så att vi får komma och gosa med kattbebisar i vår ♥♥



Nu är det bara en vecka kvar tills vi får gosa katt"bebis" hrm kan man kalla fr. Liris för bebis?! ;) vi längtar såååå mycket iaf ♥♥



Kramar från hela familjen



2010-12-10 @ 16:42:54
URL: http://www.fotofyndet.se
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Ja, inte är det lätt alltid för hanarna att veta hur dom ska göra första gången. Sista bilden är ju sååå härlig, jag har något liknande på Sakhi o Signe. Lars knuffade fram Sakhi lite försiktigt, för han gjorde samma fel som Lenas o Lottas hane gjorde - dvs stod lite för långt bort. Lycka till, hoppas verkligen att han har lyckats komma på knepet! :) kram

2010-12-11 @ 00:16:03
URL: http://deltassibiriskakatter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0