Turist i vår hembygd för en dag =)

I söndags fick vi för oss att göra en liten utflykt här i trakten. Vi packade mackor och kaffe (festisar) och körde in mot Indal och Liden. Först stannade vi på Vättaberget och fikade lunch, och tittade på den fantastiska utsikten!
 
Vacker utsikt över Indalsälven 
Sedan åkte vi vidare för att titta på den Thailändska Paviljongen, som byggdes för drygt 10 år sedan till minne av Kung Chulalongkorn av Siam som besökte trakten i slutet av 1800-talet! Lite skoj att se eftersom paviljongen är den enda av sitt slag utanför Thailand, och alltså finns i skogarna utanför Bispgården väldigt nära Sveriges mittpunkt dessutom =)
 
Paviljongen som är byggd på mark som välsignats av Thailändska munkar
 
Maya och Emil på de konstgjorda elefanterna som symboliserar elefanterna som Svenska kungahuset fick från Thailändska kungahuset. De äkta elefanterna finns på Kolmården, då det inte var så lämpligt att ha dem här ;-)
Efter det åkte vi vidare till Döda Fallet, som kom till i slutet av 1700-talet då Vild-Hussen lyckades torrlägga Storforsen när han skulle bygga en fåra för flottning. 
 

Vi hade en riktigt trevlig dag, och det var skoj att kolla in lite lokala sevärdheter, och inse att man inte alltid behöver resa över hela jorden för att få se nya och spännande saker, utan det kan räcka med en dagsutflykt på hemmaplan !!!

Kommentarer
Postat av: Gurli

Visst är det roligt att upptäcka sevärdheter i närområdet också. Pappa sa alltid när jag föreslog det "att det kan vi göra när vi blir gamla och inte orkar resa så långt", men ibland går det inte som man tänkt...
Kram till er alla

2012-09-06 @ 14:53:41
Postat av: Christer

Kul, den där resan gjorde jag med mina föräldrar när vi bodde i Södertälje. Det finns mycket fint att se i närheten och speciellt längs Indalsälven.

2012-09-07 @ 23:07:12
URL: http://fotofyndet.blogspot.com/
Postat av: Gunilla, S*Deltas

Ja, det är så lätt att vara hemmablind och inte upptäcka sin omgivning. Ofta finns det hur mkt som helst att se på. :) *kram*

2012-09-09 @ 16:56:14
URL: http://www.deltaskatter.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0