Nova har varit på sin första riktiga utställning!

I fredags åkte jag, Marie, Maya, Nova och Nessa till Östersund för att vara med på Storsjökattens utställning lördag och söndag! Vi har haft en jättetrevlig helg och för katterna gick det över förväntan!! Tack Marie för trevligt rese-sällskap som alltid <3 Novas uppfödare Susanne var också där, så vi hela vår lilla trio var samlade, och det var så skoj ;-D  

Nova fick super-duper bedömning båda dagarna och hennes domare älskade henne. På lördagen blev hon till och med Nominerad till panelen, trots att hon bara är nyss fyllda 6 månader och konkurrerar med katter ända upp till 10 månaders ålder! På söndagen blev hon slagen av en jättefin äldre skogis, men domaren sa att det var riktigt jämnt =) Nova var otrolig och jättesnäll, och verkade inte alls stressad över att ställas ut, och på söndagen var hon till och med så tuff så hon helst ville ut ur den trygga buren och kolla vad som hände!

Nessa fick sina CAGCIB båda dagarna och fick även hon jättefina bedömningar. Hon är nu 5 cert på väg mot titeln GIC och hon skötte sig också jättebra.

Några bilder från helgen (många fler finns på facebook):

Nova på hotellrummet kvällen innan utställningen började






Nessa hos domaren


Marie och Nessa


Björns (min f.d. foderkatt Ryzhkos) dotter Alona var med, och fick CAC och fin bedömning på lördagen. Här visar Susanne som äger hennes kullbror Brum-Brum upp henne!
 

Moiras dotter Mattina ur första kullen var där, och det var så skoj att få se henne igen!! Hon är nu drygt 2 år och jag har inte sett henne sedan hon var ca 5 månader. En skönhet lik sin mor <3


På söndagen kom Igor (Lince´s Dandelio di Sessans) som är Nessas son ur sista kullen, och han fick en jättefin bedömning och blev NOM till panelen. Grattis Anette och Håkan till snyggingens framgångar!


Nova i buren

Efter utställningen åkte vi raka vägen till stugan, och för Nova blev det premiär även där! Hussarna, Moira och Cecina var redan på plats när vi kom dit. Nova tyckte det var spännande och fick gå ut och kika lite, men vågade sig inte mer än ett par meter från huset!

Nova ute i det gröna


Cecina som nu är drygt 1,5 år gammal


Nu är vi hemma igen och katterna verkar vara trötta efter all frisk luft som de fått, och framför allt duktiga lilla Nova som fått så många nya intryck denna helgen!

Kommentarer
Postat av: Gurli

Vad roligt att det gick så bra på utställningen:) Jag förstår att Moira och Cecina gillade att få komma till stugan igen, få se hur dom accepterar att vara instängda hemma efter att dom fått "smaka på friheten". Gulligt att Nova var lite försiktig, men det går nog över fort.

Kram

2012-05-02 @ 16:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0